gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Eğitim Öğretim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Çocukta hiperaktiviteye drama formülü

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Çocukta hiperaktiviteye drama formülü
    Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2013 Saat 17:32
Çocukta hiperaktiviteye drama formülü

Ebeveynlerin baş etmekte zorlandıkları en önemli sorunlardan biri olan çocukta dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, drama eğitimleri sayesinde kolayca aşılabiliyor.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklar, çevrelerine adaptasyon sağlayamadıklarından, hayat hem kendileri hem de ebeveynleri için zorlaşıyor. Bulunduğu ortamda hareketleri engellenmeye çalışılan hiperaktif çocuklar, giderek hırçınlaşıyor. Drama eğitimleri, çocuklardaki bu sorunu aşmaya büyük katkı sağlıyor.

Dünyada 26 ülkede 50 binden fazla çocuğa eğitim veren Helen O\'Grady Drama Akademisi, İstanbul'da da çocukların kişisel gelişim süreçlerini desteklemek için, drama derslerine başladı. Akademinin ilk drama dersi, anneler, babalar ve çocukların katılımıyla yapıldı. İlk ders için Türkiye'ye gelen Helen O\'Grady Drama Akademisi Eğitim Müdürü Margaret Darley, son 16 yıldır verdiği eğitimlerde, dramanın çocuklar üzerindeki etkisini gözlemlediğini anlattı.
Ortama hızlı adapte oluyorlar
Derslere giren çocukların özgüveninin geliştiğini vurgulayan Darley, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olanların bile, ortama hızla adapte olduklarını söyledi.
Darley, Fransa'da verdiği bir drama eğitiminde çok yakın bir zamanda yaşadığı deneyimi şöyle aktardı:
"Yaşları 5-12 arasında olan 17 çocuğa eğitim verecektim. Derse başlamadan önce, eğitime katılacak olan 8 yaşındaki bir çocuğun, çok ağır dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (ADHD) olduğunu ve konsantre olmakta güçlük çektiğini söylediler. Derse başladık ve kısa bir süre sonra çocuğun, grupla bir bütün olarak hareket ettiğini gördüm. Müfredat sayesinde, yeteneklerinin sınırını anlaması için onu olaya dahil etmeyi başarmıştım. Küçük kızın annesi, eğitim bittiğinde bana teşekkür etti ve çocuğunu hiçbir zaman bu kadar odaklanmış ve ilgili görmediğini söyledi."

Kabul görmemek, çocuğu hırçınlaştırır
Helen O\'Grady İstanbul Avrupa Merkez Müdürü Serçin Duran da, hiperaktif çocukların hareketlerinin, hem formal ders ortamlarında hem de restoran, kafe, uçak, tren gibi kamu alanlarında, yetişkinler tarafından kısıtlanmaya ve engellenmeye çalışıldığına dikkat çekti. "Bu durumda çocuklar, enerjik hallerinin insanlar tarafından hoş karşılanmayan olumsuz bir şey olduğunu düşünmeye başlarlar" diyen Duran, her haliyle kabul görmenin küçük büyük herkesin ihtiyaç duyduğu bir şey olduğunu vurguladı.
Kabul görmemenin, hiperaktif çocukları daha da hırçınlaştırdığının altını çizen Duran, şunları anlattı:
"Derslerimize katılan bu gibi çocuklar için hedefimiz, sınıfımızı renklendirmelerini, sınıftaki daha çekingen çocuklara yardım ederek, enerjilerinin bir başkasına yardımcı olduğunu görmelerini, dersin düzenini bozmadan sınıftaki herkes tarafından her halleriyle kabul edilmelerini sağlamak. Bu durum, onların kendilerine ve hayata daha olumlu bakmalarını ve çelişkili gibi görünse de, daha sakinleşmelerini sağlıyor."

Helen O\'Grady Eğitim Süpervizörü Rebecca Goodfield da, dramanın özellikle sosyal medya iletişiminin yaygınlaştığı şu günlerde, çocukların kendilerini düzgün ifade etmesi açısından oldukça etkili sonuçlar verdiğini söyledi.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz