gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Eğitim Öğretim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Amerika’nın en iyi öğretmeni

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Amerika’nın en iyi öğretmeni
    Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2013 Saat 21:34
Amerika’nın en iyi öğretmeni
Eğitim in en önemli parçalarından birisi kuşkusuz öğretmendir ve herkes iyi bir öğretmenin çocuğu her şeyden çok etkileyeceğini bilir. Bunun farkında olan bir çok ülke yöneticisi de farklı uygulamalar ile öğretmenlerini motive etmeye çalışmaktadır. Bazı ülkeler ekonomik imkanlarla bunu yaparken bazı ülkeler sosyal statüyle ya da ikisiyle birden. Bu arada öğretmene sunulan imkan ve sosyal statünün çok şeyi değiştirebileceğinin farkında olmayan ülkeler de yok değil.

Amerika birleşik devletleri başkanı Barack Obama da ,yapılan oylama sonucunda seçilen yılın en iyi öğretmenini özel bir ödülle onurlandırıyor.

Yılın en iyi öğretmenine başkan Obama’nın da katıldığı bir tören düzenleniyor. Başkan Obama’nın konuşmasının ardından yılın en iyi öğretmenine de söz hakkı verilerek duygularını aktarması isteniyor. 2011 yılında yapılan törende Barack Obama’nın konuşması şu şekilde: “ Amerika Birleşik Devletleri ancak bu yüzyılda öğrencilerimize sağladığımız kadar yükselebilir. Umutsuz bir şekilde kendilerinde potansiyel görmeyen öğrencilerimizdeki tüm potansiyeli görmeye keşfetmeye çabalamalıyız. Ve burada yanımda duran öğretmen Michelle Shearer bu tarz bir eğitimciye en iyi örnektir.”

Obama’nın ardından söz alan yılın en iyi öğretmeni Michelle Shearer da “Problem çözücü olmalıyız. Fikirleri geliştirdikçe çözüm üretmeli ve değişimi yaratmalıyız. Hep artı yönde gelişim sağlamalı ve bunu her zaman öğrencilerimizin yüzünde görmeliyiz.” sözleriyle konuşmasını tamamlıyor.

Michelle iyi bir kimya öğretmeni o kariyerine sağır çocukları okutarak başlamış ve kimya laboratuvarında yapılan her formül onun için başarının keşfi niteliği taşıyormuş.

Törenin ardından yapılan röportajda Michelle Shearer: “İnsanlar diyor ki: Prinson üniversitesinde okudun ve her şeyi yapabilirdin ama bu yolu seçtin. Ben de onlara zaten istediğim şeyi yaptığımı söylüyorum. Ben bir sınıf öğretmeniyim ve işimle gurur duyuyorum. Ben ulusumuzda öğretmenliğin onurlu bir meslek olduğunun hatırlanmasını istiyorum.” ifadelerini kullanarak öğretmenlik mesleğinden duyduğu memnuniyeti idealist düşüncelerini dile getiriyor.

Peki ama ulusun en iyi öğretmeni nasıl seçiliyor? Kriterler neler?

Yılın en iyi öğretmeni programının yöneticilerinden Darla Strauss: “Onların tutkusuna bağlı olarak, öğretmen olarak başkalarının onu nasıl yorumladığıyla ilgili mektupları esas alıyoruz. Bu yazı öğretmen platformu tarafından düzenlenmiştir. Eğitimde yenilikçi olarak neler yapmışlar bakıyoruz ve velilerle okul yönetimleriyle nasıl ilişkiler kurduklarına da. Yani öğretmenlere evrensel bir bakış yöneltiyoruz.” şeklinde özetliyor
Uzun soluklu bir prosedürü başarıyla tamamlayan yılın öğretmeni yıl boyu farklı yerlere seyahat ederek öğrencilerle okul yönetimleriyle buluşuyor tecrübelerini aktarıyor.

Yılın en iyi öğretmeni programının yöneticilerinden Jon Quam : “Michelle bir yılda 150 anlaşma yapıyor. O şimdi sınıfından epey uzak kalacak. Ama çok daha büyük bir sınıfa tüm dünyaya ders verecek.” diyerek verilen o özel ödülün ne olduğunu bize anlatıyor. Evet yılın en iyi öğretmeni kuruluşlara tecrübelerini aktarmak için anlaşmalar imzalıyor. Bu anlaşmalar karşılığında da tabii ki azımsanamayacak ücretler. Yani kısacası sadece manevi anlamda değil maddi anlamda da ödüllendirilerek diğer öğretmenlere ilham kaynağı olmaları sağlanıyor.

Kaynak: Euronews

Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz