gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Bilim ve Teknik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Türkiye kendi 'Bill Gates'lerini arıyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Türkiye kendi 'Bill Gates'lerini arıyor
    Gönderim Zamanı: 26-Ekim-2013 Saat 23:49
Türkiye kendi 'Bill Gates'lerini arıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 100 bin liralık "Teknogirişim Sermaye Desteği" 2014 programı için son başvuru tarihinin 1 Kasım 2013 Cuma günü olduğunu bildirdi.

Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt içinde ve yurt dışındaki üniversite öğrencisi ve yeni mezun gençlere kendi işlerini kurmaları için 100 bin lira geri ödemesiz, teminatsız destek verdiklerini belirterek, "Bu programla, eğitimli ve nitelikli gençlerimizin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini hayata geçirmelerine destek oluyoruz. Proje kapsamında her yıl 100 genç girişimcimize karşılıksız, kefilsiz, geri ödemesiz 100 bin lira veriyor, teknoparklarda kendileri için yer tahsis ediyoruz" dedi.

İlk aşamada başarılı olan girişimcilere, ikinci aşamada kullanacakları 550 bin liralık ilave bir destek de hazırladıklarını belirten Ergün, ayrıca her yıl başarılı teknogirişimcileri Silikon Vadisi'ne göndermeye başladıklarını söyledi.
Bakan Ergün, bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışındaki üniversite öğrencisi ve yeni mezun 1.034 genç girişimcinin bu destekten yararlandığını ve kendi işini kurduğunu bildirdi.
"Türkiye'de girişimcilik artık başlı başına bir sektör haline gelmeli"
Türkiye'de girişimciliğin artık başlı başına bir sektör haline gelmesi gerektiğinin altını çizen Ergün, şunları kaydetti:
"İşsiz stokumuzu eritmek için en doğru adres girişimciliktir. Gençlerimizin sadece iş aramaya değil, iş kurmaya da odaklanmaları gerekiyor. Bakanlık olarak desteklediğimiz teknogirişimcilerin çoğu artık kendi şirketlerini kurdular, kendi işlerinin patronu oldular. Hatta bazılarına yurt dışındaki firmalardan ortaklık teklifleri bile gelmeye başladı. Bugün dünyada milyar dolar seviyesinde değeri olan şirketler, cesur ve fırsatları avantaja çevirme yeteneği olan genç girişimciler tarafından kurulmuştur. Peki bu ülkenin gençlerinden bir Bill Gates neden çıkmasın? Bu ülkenin Apple gibi küresel firmaları niçin olmasın? Bu program, ülkemizde beyin göçünü tersine çevirmeye başlayan bir özelliğe sahip olduğu için de ayrı bir öneme sahiptir."
Program için başvuruların 1 Ekim'de başladığını hatırlatan Ergün, başvuruların 1 Kasım 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar alınacağını sözlerine ekledi.

Destek kimlere veriliyor?
Üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencisi ya da lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok 5 yıl önce almış kişiler, programa başvurabiliyor.
Kaynak: AA

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz