gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Eğitim Öğretim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Okullardaki yazılı sınavlar merkezi olacak

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Okullardaki yazılı sınavlar merkezi olacak
    Gönderim Zamanı: 26-Haziran-2013 Saat 15:56
Okullardaki yazılı sınavlar merkezi olacak
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS'nin yerine getirilecek sistemle ilgili önemli ipuçları verdi.

SBS'nin yerine getirilecek sisteme göre yıl içinde okullarda uygulanan bazı yazılı sınavlar, merkezi sistemle yapılacak.

Öğrenciler bu sonuçlara göre okullara yerleştirilecek. Çok tercih edildiği için yığılmaların yaşandığı okullar için de ayrı sınav düzenlenecek. Bu yıl son kez yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) yerine nasıl bir model uygulanacağı merak konusu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselere girişte uygulanacak yeni sisteme ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Bakan Nabi Avcı, SBS yerine yıl içinde yapılan bazı yazılı sınavların, merkezi sisteme alınacağını ve öğrencilerin bu sonuçlara göre okullara yerleşeceğini açıkladı. Hangi yazılıların merkezi yapılacağı ve sayılarının kaç olacağına yönelik ise bilgi vermedi. Bir diğer yenilik de çok tercih edilen okullarla ilgili. Öğrenci alımında yığılma yaşanan okullar için de ayrı sınav yapılabilecek. Avcı bu konuda şunları söyledi: "Düz liseleri Anadolu lisesi haline getiriyoruz. Dolayısıyla oralarda zaten adrese dayalı yerleşme mümkün olacak. Onun dışında kapısında çok büyük yığılma olan okullar için sene içerisinde alınan notlar dışında da bir sınav değerlendirilmesi yapılabilir."

"SENE İÇİNDEKİ SINAVLARA İLAVE SINAV GETİRMEYECEĞİZ"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi'nin kapanış konferansına katıldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Avcı, önümüzdeki yıl öğrencilerin okullarda gördükleri derslerden girdikleri yazılı sınavlarından bazılarının merkezİ sistemle yapılacağını açıkladı. Müfredattaki konuların esas alınacağını belirten Bakan Avcı, "Okullarda düzenlenen bazı yazılı sınavlar, sene içinde merkezi sistemle yapılacak. Bunlar daha sonra okullara girişte değerlendirmeye katılacak. Sene içinde çocuklar kaç sınav oluyorsa onların içinden seçeceğiz. İlave sınav getirmeyeceğiz." dedi.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz