gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > Tasarım ve Buluş Hikayeleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yabancı Dil Derdini Çözen Türk

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yabancı Dil Derdini Çözen Türk
    Gönderim Zamanı: 17-Mart-2013 Saat 16:01
Yabancı Dil Derdini Çözen Türk (İnfoScope)

ABD'li Time Dergisi 2002'nin en başarılı icatlarını belirledi. Time, Türk mucit İsmail Haritaoğlu'nun InfoScope adlı buluşuna 'en iyiler' arasında yer verdi. Yabancı dil sorununu çözen InfoScope, kamerasıyla yakaladığı görüntülerdeki yazıları beş dile çevirebiliyor. InfoScope birkaç yıl içinde piyasada olacak.

ABD'li Time Dergisi 2002'nin en başarılı icatlarını belirledi. Time, Türk mucit İsmail Haritaoğlu'nun InfoScope adlı buluşuna 'en iyiler' arasında yer verdi. Yabancı dil sorununu çözen InfoScope, kamerasıyla yakaladığı görüntülerdeki yazıları beş dile çevirebiliyor. InfoScope birkaç yıl içinde piyasada olacak.
Yılın en iyileri arasında ABD'Lİ Time dergisi, 2002 yılının en iyi icatlarını seçti. Time, IBM'in Türk mühendisi İsmail Haritaoğlu'nun InfoScope isimli mini tercüme bilgisayarını da 'en iyiler' arasında gösterdi. InfoScope, sıradışı bir yabancı dil çeviri makinesi olarak tanımlanıyor. Kamerasıyla yakaladığı görüntülerdeki yazıları beş farklı dile çevirebiliyor. Bu sayede örneğin Çin'de bulunan bir dükkanın reklam panosunu kendi dilinizde okuyabiliyorsunuz. Müthiş kolaylık sağlıyor ÇEKİLEN resim üzerindeki yazılar 15 saniyede tercüme edilerek görüntülendiği orijinalinin tam üzerine yerleşiyor.

İnfoScope, birçok kişi için büyük bir dert olan yabancı dil sorununa ciddi bir çözüm getiriyor. Cihazla örneğin, yurtdışında bir restoranda size verilen mönüyü kendi dilinizde InfoScope ekranından okuyabiliyorsunuz. Aynı şeyi yurtdışındaki bir markette, aldığınız ürünün üzerindeki yazıları çevirmek için de kullanabiliyorsunuz.
Tokyo'da yol ararken... CİHAZIN bir kullanım alanı da yurtdışı gezilerinde kamerasıyla algıladığı binaların özelliklerini kullanıcısına bildirmesi. Müthiş Türk'ün bulduğu cihazın 2-5 yıl içinde piyasaya çıkması bekleniyor. İsmail Haritaoğlu, 32 yaşında ve IBM'in Almaden Araştırma Merkezi'nde çalışıyor. Buluşun öyküsü çok ilginç: Haritaoğlu, iki yıl önce Tokyo metrosunda karşısına çıkan panolar Kanji alfabesiyle yazıldığı için yolunu bulmakta büyük zorluk çeker.

Bilkent mezunu mucit BUNUN üzerine bugün InfoScope ismini alan cihaz Haritaoğlu'nun kafasında oluşmaya başlar. Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Haritaoğlu, 1995'te master için ABD'ye gitti. 1999'da doktorasını tamamlayan İsmail Haritaoğlu, dünyanın en büyük bilgisayar üreticisi olan IBM'deki işine ise bu yıl başında başladı. IBM içindeki diğer bölümlerle koordinasyonu da Haritaoğlu gerçekleştiriyor. İŞTE TIME'IN DİĞER FAVORİ İCATLARI Tam otomatik market 24 saat açık, tam otomatik bir markete ne dersiniz? Shop 2000, robot kolun hizmet verdiği bir satış yeri. Tam 200 tane ürünü otomatik para çekme makinesi benzeri bir cihazı kullanarak satın alabiliyorsunuz. Bu ürünler arasında zeytinyağından, tavuğa, sandviçten CD'ye ve diş macununa kadar her şey var. Ödemeyi kredi kartı ile yapabiliyorsunuz. Konuşan eldiven 18 yaşındaki Ryan Patterson, bir duyma engellinin Burger King'te sipariş verirken yaşadığı sıkıntıya tanık olur.

Patterson bunun üzerine işaret dilini yazıya çeviren bir eldiven geliştirmeye karar verir. Bu mucize eldiven el hareketlerini kelimelere dönüştürüyor. Tasarım aşamasındaki eldiven mucidine bir ödül de kazandırdı. Sanal bilgisayar klavyesi Bu da sanal bilgisayar klavyesi. Sanal, çünkü bu klavye aslında yok. Yani sadece görüntüden ibaret. Cep telefonlarına ve el bilgisayarlarına takılabiliyor. Lazer projektörü masa üzerinde ya da diğer düz yüzeylerde ışık çizgilerinden oluşan bir klavye yaratıyor. Klavyedeki tuşlar gerçek fonksiyonlarına sahip. (Star)
http://www.gelisenbeyin.net/infoscope.html

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz