gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Eğitim Öğretim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Üniversite sınavında devrim gibi değişiklik

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Üniversite sınavında devrim gibi değişiklik
    Gönderim Zamanı: 27-Şubat-2013 Saat 23:46
Üniversite sınavında devrim gibi değişiklik
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni sistem ile birlikte üniversitelerin kendi sınavını kendilerinin yapabileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, SBS konusunda, "Yeni sistemde; çocuklar özel yetenekleriyle, ve öğretmenlerinin kanaatiyle değerlendirilecek" dedi. Avcı üniversitelerin de kendi sınavını yapabileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS'nin kalkmasıyla liselerin kendi sınavını yapabileceğini belirtti. Avcı, LYS ve YGS ile ilgili olarak da "Henüz bu yönde bir çalışma yok ama üniversiteler de kendi sınavlarını yapabilir" diye konuştu.

Bakan Avcı, "SBS kalkacak mı?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Bu yıl son kez yapılacak. Yeni sistemde; çocuklar özel yetenekleriyle, ailelerinin isteğiyle ve öğretmenlerinin kanaatiyle değerlendirilecek. Henüz yeni sistemin parametreleri tam olarak oturmadı. Üzerinde çalışılıyor. Tamamının değerlendirileceği bir puan üzerinde çalışıyoruz. Eğer belli bir okul üzerinde talep çok olursa, o okul kendi sınavını yapabilecek. Örneğin Galatasaray veya İstanbul Erkek Lisesi gibi okullar kendi sınavını yapabilecek. Her öğrenci her sınava girmek zorunda olmayacak." YÖK taslağının da yeniden elden geçireleceğini belirten Milli Eğitim Bakanı, LYS ve YGS sınavları sınavlarının da bu taslağın içinde yer aldığını açıkladı. Bakan Avcı, "Burada değişiklik olabilir. Üniversiteler kendi sınavlarını yapabilecek. Genel sınav yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmadı." dedi.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz