gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Teknolojik Gelişmeler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tablet Pc Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tablet Pc Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
    Gönderim Zamanı: 21-Ocak-2013 Saat 22:48
Tablet Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Teknoloji öyle hızlı geçiyor ki o eski takoz cep telefonları daha dün gibi aklımda. Telefonlar çağ atladı zamanla ve android olmaya başladılar. Ardından bu ihtiyaçlarımızı karşılamamaya başladı. Tabletler sardı etrafımızı. Türkiye’ye yeni yeni yayılmaya çalışan , ancak kısa zamanda çoğumuzun elinde olacak cihazlar.



Tabletler hayatımızı saracak dedik. Elimiz ayağımız olacak tablet pc ‘ler. Bu yüzden ince eleyip sık dokumalı ve bize en uygun ve hesaplı olanı seçmemizde fayda var .



Örneğin ; Ben tablet alıcam ancak sadece office uygulamaları için kullanıcam. Bu markanın oficce uygulamalarını çalıştırıp çalıştırmadığını araştırmanız gereklidir. Yorumlar kısmına almak istediğiniz markayı yazın biz yardımcı olalım.

Nereden Alabilirim ?
İnternet üzerinden ve ya vatan bilgisayar tarzında firmalardan almanızı öneriyorum .

Genel Olarak Dikkat Etmem Gereken Konular ?


Ekran kapasitif mi yoksa resistif mi ?

Kapasitif dokunmatik ekranlar:
İki yaygın dokunmatik ekran teknolojisinden biri olan kapasitif sistemde, cam ekran üzerinde yerleşmiş şeffaf bir iletken kaplama bulunuyor. Bu katman küçük bir elektrik yükü depoluyor. Kullanıcı ekrana dokunduğu zaman, bu elektrik yükünün birazı taşınıyor ve böylece ekranın bir ucundan diğer ucuna elektrikle kaplanıyor. Köşelerdeki sensörler bu değişikliği tespit ediyor ve dokunuşun nerede olduğunu hemen hesaplıyor. Bu tür ekranların zayıf tarafı, ellerinizde eldiven varsa akımı izole etmeniz ve bu nedenle dokunmatik özelliğin çalışmamasıdır. Kapatisif ekranlarda ‘multi-touch’ özelliği görürsünüz. 2 yada daha fazla multi-touch destekleyen bu ekranlarda aynı anda kaç noktadan komut alabildiğini açıklar.

Rezistif ekranlar:
Diğer yaygın dokunmatik ekran teknolojisi ise endüstride kullanılıyor. Çünkü bu cihazlar baskı uygulanarak çalışıyor. Bu nedenle rezistif ekranlar, çetin ve zor dış ortam koşullarına daha uygun.

Rezistif dokunmatik ekranlar, ekranın altına iki ince, şeffaf, elektronik olarak iletken katmanın üst üste kapanması ile çalışıyor. Katmanlara baskı uygulandığında dokunma seziliyor ve cihaz çalışıyor. Elektrik akımındaki değişiklik bir bilgisayar tarafından kaydediliyor ve kesin olarak yeri saptanıyor. Pratik bir sistem olan rezistif ekranlar, kapasitif sistemler kadar titiz ve hassas değil. Bu nedenle kesin girişler için sivri uçlu kalem kullanmak gerekiyor.

İşlemci Özellikleri neler ?

İşlemci özelliklerine bakın.

Bellek ?

Depolama alanı da çok önemli . 1gb lik bile yapıyorlar alınca farkına varıyorsunuz düşmeyin böyle tuzaklara.

Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21-Ocak-2013 Saat 22:51
Tablet PC'de dikkat edilecek 10 nokta

Peki tablet alırken nelere dikkat etmelisiniz? Hangi boyuttaki tableti tercih etmeli, hangi işletim sistemini kullanmalısınız? Bir 3G tablete gerçekten ihtiyacınız var mı? Bu ve bunun gibi soruların cevabı, tabletinizi hangi amaçla kullanacağınıza ve ondan ne beklediğinize göre değişiyor. Bu makalemizde doğru tableti seçerken dikkat etmeniz gereken 10 şeyi bir araya getirdik. İşte tablet pc alırken dikkat edilmesi gereken 10 özellik:

1. Hangi işletim sistemini kullanıyor? Tabletlere yönelik çeşitli işletim sistemleri bulunuyor. Bunlardan en popüler olanı Apple'ın iPad'de kullandığı iOS. 2011'de çıkacak birçok tablet ise Android 3.0 ile çalışıyor olacak. Diğer tablet işletim sistemleri ise BlackBerry ve HP. Windows 7 ile çalışan tabletler bulunsa da, bu işletim sistemi tabletlere yönelik değil. Ancak Windows 8 ile Microsoft, tablet dostu bir platform meydana getirecek.

2. Ekranı ne kadar büyük? Ekran boyutu, bir tablet seçerken en önemli faktörlerden. Tabi ki tabletinizin boyutu, onunla rahatça çalışabilmenize ve rahatça taşıyabilmenize göre değişiyor. iPad 2'nin ekranı 9.7 inç ile orijinal iPad'in aynısı. Birçok Android 3.0 tablet ise 10.1 inç ekrana sahip. Ancak daha küçük 7 inç'lik tabletler de bulunuyor. Dell Streak 7 ve Blackberry Playbook bu tür tabletlere iyi bir örnek teşkil ediyor. Bunlardan küçük bazı tabletler de mevcut.

3. Hangi işlemciyi kullanıyor? Hemen hemen tüm akıllı cepler ve bütün tabletler ARM işlemci teknolojisini kullanıyor. Farklı şirketlen, ARM çip tasarımının kendi sürümlerini ortaya çıkardılar. Bugün bu çiplerin birçoğu çift çekirdekli. Apple iPad 2, Apple A5 çipi ile çalışıyor. Android 3.0 tabletleri ise genellikle Nvidia'nın Tegra 2 işlemcisine sahip.

4. Bir 3G tablete ihtiyacınız var mı? Wi-Fi destekli tüm tabletler evinizdeki kablosuz ağınıza bağlanabilirler. Ancak birçok tabletin iki sürümü bulunuyor. Bu sürümlerden bir tanesi, Wi-Fi ağları dışında 3G'yi de destekliyor. Bu sayede bir SIM kart ile mobil internete bağlanabiliyorlar. Tabletlerin 3G sürümleri genellikle daha pahalılar ve bir veri paketi satın almanızı gerektiriyorlar.

5. Kamerası var mı? Yeni iPad 2, birçok Android 3.0 tableti gibi çift kameraya sahip. Ön yüzde bulunan kamera, Skype veya Google Talk gibi uygulamalar yoluyla görüntülü görüşme yapmanıza izin veriyor. Arka tarafta bulunan kamera ise cep telefonlarında olduğu gibi fotoğraf çekmeye yarıyor. Birçok tablet 720p yüksek çözünürlüklü video kaydediyor. Eğer bu özellik sizin için önemli ise tablet seçerken buna dikkat edin.

6. Kaç uygulama uyumlu? Apple App Store, 300.000'den fazla uygulama ile en fazla uygulama sayısına sahip. iPad 2 bu uygulamaların neredeyse hepsini çalıştırıyor. Ancak iPad'e özel geliştirilmiş 65.000 uygulama bulunuyor. Android'de üse sadece birkaç bin Android 3.0'a özel uygulama bulunuyor, ancak bu uygulamalar tüm temel ihtiyaçları karşılıyor. Eski Android uygulamaları da Android 3.0'da çalışıyor. Diğer işletim sistemleri de uygulama mağazalarına sahipler, ancak daha küçükler. Yine de ihtiyacınız olan uygulamaları bulamama olasılığınız oldukça düşük.

7. Ne kadar depolama alanı sunuyor? Ne kadar depolama alanına ihtiyaç duyduğunuz, tabletinizi hangi amaçla kullanacağınıza göre değişiyor. 16GB, müzik ve fotoğraflarınızı depolamak için fazlasıyla yeterli olacaktır ancak büyük uygulamalar ve HD videolar çok daha fazla alana ihtiyaç duyabilir. Çok sayıda müzik ve video depolamayacaksanız, küçük depolama alanları size yeterli gelecektir. iPad'in depolama alanı bellek kartı ile genişletilemiyor ancak diğer birçok tablet, microSD veya microSDHC slotları ile genişletilebiliyor.

8. TV'nize bağlanabiliyor mu? Birçok tablet monitöre ve televizyona HDMI kablosu yoluyla bağlanabiliyor. Eğer tabletinizde video dosyaları taşıyorsanız ve bunları daha büyük bir ekranda seyretmek istiyorsanız, HDMI çıkışı çok işinize yarayabilir. Eğer sizin için önemliyse HDMI çıkışına sahip bir tablet arayın. Ek olarak tek satın almanız gereken şey, bir HDMI kablosu olacaktır.

9. Kalınlığı ve ağırlığı iPad 2, sadece 601 gram olması ve sadece 8.8mm'lik profili ile kendinden oldukça bahsettirmişti. Ancak iPad 2 artık en ince ve en hafif tablet değil. Zira Galaxy Tab 10.1 sadece 595 gram ve 8.6mm kalınlığında. 7 inç BlackBerry Playbook ise 9.7mm kalınlığında ve 400 gramın sadece biraz üzerinde. Samsung Galaxy Tab 10.1 ise 10.9mm kalınlığında ve 599 gram ağırlığında. Motorola Xoom ise şaşırtıcı derecede ağır: 730 gram. Kalınlık ve ağırlık daha çok estetik bir yön gibi görünse de tabletinizi uzun süre elinizde tutacaksanız, ağır modellerin ağırlığını daha çok hissedeceğiz açık.

10. Aslında bir laptop mu istiyorsunuz? Bizi yanlış anlamamayın, tabletlerin inanılmaz cihazlar olduğunu düşünüyoruz. Kelime işlemciler ve tablo işlemciler, resim işleme araçları gibi verimlilik yazılımları tabletlerde sunulsa da iş bakımından onlardan mucizeler beklememelisiniz. Tabletler, teknoloji deponuza büyük güç katabilir ancak tam donanımlı bir PC'nin veya Mac'in yerine geçmeyecektir. Chip

Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz