gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Eğitimin Geleceğe Açılan Kapısı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Eğitimin Geleceğe Açılan Kapısı
    Gönderim Zamanı: 26-Aralık-2012 Saat 19:51
Eğitimin Geleceğe Açılan Kapısı (EBA)

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Eğitim Bilişim Ağı (EBA) adı altında büyük mü büyük bir projeye adım attı ve test yayınına başladı. Amaçları ise eğitim öğretim sürecinde bilişim teknolojisi donanımlarını kullanarak etkin görsel materyaller kullanılması amacıyla, sınıf seviyelerine uygun, GÜVENİLİR, İNCELEMEDEN geçmiş DOĞRU e-içerikleri bulabileceğiniz SOSYAL BİR PLATFORM oluşturmak.

            Bu platformun amacı ise; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır
            Ayrıca öğrencilerin EBA çatısında buluşarak Türkiye’nin her bir köşesindeki akranlarıyla iş birliği yapma ve ekip çalışmasını öğrenmesi amaçlanmaktadır. Öğretmen merkezli eğitimden sıyrılıp öğrenci merkezli eğitimin hayata geçirilmesi daha da kolaylaşacaktır. Bu da ezberci zihniyetten uzak, iyi hazırlanmış kaynakları süzüp araştıran, yorumlayan ve bilgiden bilgi üretebilen bireylerin yetiştiği bir ülkenin temellerinin atılmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca EBA’da öğretmenler kendi çalışmalarını paylaşabilecek, soru cevap modülü ile birbirlerine soru sorma fırsatı bulacaklar, blog hizmeti ile kendi tecrübeleri paylaşabilecekler. Haber modülü ile güncel eğitim haberlerini takip edebilecekler.

Evet yukarda yazılanlara bakılınca EBA biz öğretmenler ve sevgili öğrencilerimizle aynı zamanda eğitimin tüm paydaşları için büyük bir nimet olacak. Yeter ki bizler bu projeye sahip çıkalım ve destekleyelim. EBA sosyal bir platform olma yolunda hızla ilerlerken bizlerde bu sürece katkı sağlayarak hem kendimizi hem de Türkiye nin her yerindeki öğretmen arkadaşlarımızı ve öğrencilerimizi geliştirmiş bilgilendirmiş olacağız.
EBA projesi yeni bir olay ve daha çok yolu var küçük aksaklıklar yaşanıyor ama projeyi yürüten başta gurup başkanı Mustafa İLKHAN beye ve mailleşme sonucu tanıştığım Tolunay hanıma, İhsan beye ve diğer tüm personele teşekkür ediyorum. Gerçekten projeyi kendi projeleri gibi sahiplenmişler. Herhangi bir aksaklıkta karşılaşılan bir sorunda attığınız her maile anında cevap geliyor yardımcı olunmaya çalışılıyor sorun varsa açıkça söyleniyor ve en önemlisi bir gurup başkanı sizi araya biliyor yada rahatlıkla telefonunu verip EBA ile ilgili her konuda araya bilirsiniz hocam diye biliyor işte bu biz öğretmenler için büyük bir fırsat.

Evet EBA emeklemeye çalışan bir bebek ve biz öğretmenlerin bu bebeğe yardım etmesi gerekiyor bebeği el birliği ile yürüteceğiz ve koşturacağız burada en büyük yardımcımız ve destekçimiz EBA da böyle özveri ile çalışan bir ekip olması ve bizlerden de destek beklemesi. Uygun bir tabir midir bilmiyorum ama eğitimin facebook u kurulurken bizlerde HAYDİ ÖĞRETMENLER EBA (Öğrencilerimizde unutmayalım) ya diyebilmeliyiz. Şu anda test yayınında olan EBA, bizlerin desteğiyle gün geçtikçe büyüyecek. Çektiğimiz ders videolarını, ürettiğimiz içerikleri EBA’ya yükleyerek, tüm Türkiye ile paylaşabiliriz. EBA bizim katkılarımızla büyüyecek… Daha üreten bir Türkiye için el ele verip eğitimi aydınlığa götürelim.

Memiş Kılıç
Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26-Aralık-2012 Saat 19:58
Çok güzel bir makale olmuş. Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri olarak elimizden geldiğince siteye katkıda bulunmamız gerekir.. Teşekkürler Memiş Hocam...

Gelisenbeyin.net sitesi de EBA'da
http://www.eba.gov.tr/haber/1356188655?gelisen-beyin

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz