gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Eğitim Öğretim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İHL'lerde kayıt sorunu can sıkıyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İHL'lerde kayıt sorunu can sıkıyor
    Gönderim Zamanı: 05-Ağustos-2012 Saat 12:38
İHL'lerde kayıt sorunu can sıkıyor
Yasaklardan temizlenen eğitim sistemiyle birlikte ortaokul kısmına yeniden öğrenci kabul etmeye başlayan İHL'lerde yoğun talebe cevap verilememesi nedeniyle kayıt sıkıntısı devam ediyor.



Oktay Mehmet'in haberi

Yoğun talep nedeniyle kura sistemine başvurulması ve e-kayıt sisteminde yaşanan sıkıntılara dikkat çeken STK'lar, MEB'in değişime ayak uyduramadığını belirterek 'Bir öğrenci bile açıkta kalmasın' çağrısında bulundu.

4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte İmam Hatip Liselerine (İHL) bağlı ortaokullara kayıtta rekor seviyede başvuru oldu. Birçok İHL, derslik sıkıntısı nedeniyle yoğun talep karşısında kura sistemine başvururken e-kayıt sisteminde yaşanan sıkıntılar ortaokul kayıtlarında binlerce veliyi zor durumda bıraktı. Kayıt döneminin 18 Ağustosta bitecek olmasına rağmen bu sıkıntılar henüz aşılamadı.

MEB SORUNU ÇÖZMELİ

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, İHL ortaokullarına kayıtta yaşanan problemlerin doruk noktaya ulaştığını söyledi. Öksüz, yeterli altyapının olmadığı ileri sürülerek bir tek öğrencinin bile İHL'den geri çevrilmesine gönüllerinin razı olmadığını söyledi. Yıllarca çocuklarının din ve genel eğitimi birlikte alması için çırpınan velilerin, yaşanan aksaklıklar yüzünden çocuklarını İHL'de okutmada sıkıntı yaşamasının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Öksüz, İHL'de mekan ve eğitmen sıkıntısına yoğun talep de eklenince bir çok öğrenci okulların kapısından geri dönmek zorunda kalıyor. Bu sorunu çözmek de Mili Eğitim Bakanlığı'nın görevidir. Halk İHL'lerin eski görkemli günlerini yaşamasını arzu ediyor' dedi.

DÖNÜŞÜM KENAR MAHALLEDE

Öksüz, İHL'lere yönelik yoğun talep karşısında son günlerde kamuoyunda dillendirilen 'kura ile kayıt' sistemini büyük talihsizlik olarak değerlendirdi. 'Bu milletin çocukları istediği İHL'de okuyabilmelidir' diyen Öksüz şunları söyledi: 'Yetkililer halkın taleplerini karşılayacak yeni düzenlemeler yapmalıdır. İHL'de okumak isteyen her öğrencinin bu okullara kaydı mutlaka yapılmalıdır. Normal okulların ÎHL'lere dönüşümü gelen talepler doğrultusunda süratle yeniden şekillenmelidir.' Ecevit Öksüz, sosyal devlet ve eğitimde fırsat eşitliğinin göstergesi olarak devletin yeni İHL inşa etmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Normal okulların İHL'ye dönüştürülmesinde de bazı çarpıklıklar gözlediklerini vurgulayan Öksüz, dönüşümlerin halkın talebinin yoğun olduğu bölgeler yerine kenar mahallelerdeki okullarda gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

YAŞANAN SIKINTILAR GİDERİLECEK

Tüm İmam Hatip Liseleri Mezun ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Başkanı Hüseyin Korkut, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İHL'lerde yaşanan kayıt sıkıntıların aşılması için yeni bir çalışma başlattığını söyledi. Korkut, velilerin yapılacak düzenleme ile İstanbul'daki İHL'leri internet ortamında takip edebileceklerini kaydetti. Baştan beri İHL ortaokullarına kayıt işlemleri için e- kayıt sistemi yerine kura yöntemine başvurulmasını eleştirdiklerini ifade eden Korkut şunları söyledi: 'Geçtiğimiz günlerde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ı ziyaret ederek sıkıntıları dile getirdik. Bize İHL'lere başvuran öğrencilerin tamamının kayıtlarının yapılacağını söyledi. Gerekli altyapı oluşturularak, veliler diğer okullara yönlendirilmeyecek. Velilerin ve öğrencilerin talepleri dikkate alınacak.'

MEB AYAK UYDURAMADI

Tüm İmam Hatip ve İlahiyat Fakülteleri Derneği (TİYEMDER) Başkanı Selahattin Yazıcı, Türk halkının çocuklarını dini eğitimle pozitif eğitimi aynı anda veren İHL'lerde okutmak arzusunda olduğunu söyledi. Kayıtlarda yaşanan sıkıntının kısmen de olsa bu talepten kaynaklandığına dikkat çeken Yazıcı, 'İnsanlar çocuklarının kötü alışkanlıklara kapılarak heba olmasını istemiyorlar. Çocuğunun Allah korkusunun öğretildiği İHL'lere yönlendiriyorlar' dedi. Başbakan Recep Erdoğan'ın büyük iradeyle süreci hızlandırmasına rağmen MEB'nın buna ayak uyduramadığını ifade eden Yazıcı, 'Sorunu çözmek MEB'in görevidir. Sorun çözülemezse birileri vebal altında kalır.Talep gelmesi halinde bu zorlu süreçte yetkililere destek olmaya hazırız' dedi.

Başvuran herkesin kaydı yapılacak

İHL ortaokullarına kayıt süreci hakkında Yeni Şafak'a konuşan İstanbul İl Milli Eğitim müdürü Muammer Yıldız, başvuruda bulunan tüm öğrencilerin kaydının yapılacağını söyledi. Velileri ve öğrencileri mağdur etmemek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Yıldız, 'Başvurular kayıtların sona erdiği 18 Agustos tarihinden sonra da devam edecek. Hiç bir öğrencimize 'Kayıtlar sona erdi, başının çaresine bak' demeyeceğiz' diye konuştu. MEB'in 'kura ile kayıt' yöntemine esneklik getirdiğine dikkat çeken Yıldız, şöyle devam etti: 'İHL okullarına başvuran bütün öğrencilerin kayıtları yapılacak. Öğrenciler başvurunun çok olduğu bölgelerden az olan bölgelere yönlendirilecek. Veliler online sistem üzerinden okulunu belirledikten sonra, okula dilekçe ile başvurarak kaydını yaptırabilecek.' Yıldız İstanbul'da nüfusun yoğun olduğu Fatih, Eyüp, Bağcılar gibi ilçelerdeki 85 okulda dönüşüme gittiklerini de hatırlatarak talepler doğrultusunda dönüşümlere devam edeceklerini söyledi.

YENİ ŞAFAK

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz