gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sınavlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

LYS birincisinin müthiş başarı sırrı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: LYS birincisinin müthiş başarı sırrı
    Gönderim Zamanı: 21-Temmuz-2012 Saat 12:33
LYS birincisinin müthiş başarı sırrı


Lisans Yerleştirme Sınavı'nda MF-1 ve MF-4 puan türlerinde birinci olan Abdullah Coşkun, nasıl başardığını anlattı. Coşkun, dünyanın sayılı genetik profesörlerinden biri olmayı hedefliyor.

Zeki Dursun'un haberi

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) MF-1 ve MF-4 puan türlerinde birinci olan Konya ÖzelMerve Büyükkoyuncu Fen Lisesi öğrencisi Abdullah Coşkun, dünyanın sayılı genetik profesörlerinden biri olmayı hedeflediğini söyledi.

LYS birincisi Coşkun, Sabah Dershaneleri Zafer Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, çok sevinçli olduğunu belirtti.

''Mutluyum, Allah'a şükrediyorum'' diyen Coşkun, ''YGS'den bu yana herkes 'nasıl çalışıyorsun-' diye soruyor. Diğerlerinden farklı, ekstra bir çalışma şeklim yok. Ben de herkes gibi çalıştım'' dedi.

Sınavdan çıktıktan sonra cevapları kontrol ettiğini ifade eden Coşkun, baktığında birden fazla yanlışının olduğunu gördüğünü dile getirdi.

LYS'de birinci olmayı beklemediğini anlatan Coşkun, şunları kaydetti: 'Açıkçası birinciliği beklemiyordum. Biyolojide yanlışlarım vardı. Benden daha iyi yapan olmamış. O yüzden birinciyim. Hangi üniversiteye gideceğim konusunda henüz bir karar vermedim ama bölümümtıp olacak. Hedefim genetik dünyasının sayılı profesörlerinden olmak. Bu yeterli bir hedeftir.Üniversite konusunda tekliflere açığız.''



Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi Okul Müdürü Hanifi Davarcı ise okullarından Türkiye birincisi ve Türkiye üçüncülerinin çıkmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Bu başarıları beklediklerini aktaran Davarcı,''Okulumuz tarihinde bu şekilde bir çok başarı var. Bu başarılar önce Allah'ın inayeti sonra da iyi bir planlama ve özverili çalışma ile elde edilmiştir'' diye konuştu.

AĞABEYİ, LYS BİRİNCİSİ COŞKUN'UN BAŞARI SIRRINI ANLATTI

2012-Lisans Yerleştirme Sınav (LYS) sonuçlarına göre MF-1 ve MF-4 puan türlerinde birinci olan Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi öğrencisi Abdullah Coşkun'un, çocukluğunu, başarısının sırrını ağabeyi Ahmet Coşkun anlattı.

Ahmet Coşkun (40), tüm puan türlerinde de, 2012-YGS Türkiye birincisi olan kardeşinin yaşantısı boyunca hep başarılarıyla gurur duyduklarını söyledi.

Babaları Kamil Coşkun (61) kamyon şoförü olduğu için kardeşinin eğitim hayatıyla hep kendisinin ilgilendiğini belirten Coşkun, ''Abdullah 3-4 yaşlarındayken henüz okula gitmeden basit şekilde ders çalışmaya başladık. Söylediklerimi hemen anlıyordu. Hiçbir şeyi ikinci defa söylememe gerek kalmıyordu. Zeki bir çocuktu'' dedi.

Çok yaramaz olan, başka mahallelere tek başına gidebilen Abdullah'ın küçükken kaybolmaması ve başına bir şey gelmemesi için çok uğraştıklarını dile getiren Coşkun, bir büyük kardeşiyle arasında 17 yaş fark olan Abdullah'ın eğitim hayatının da hep başarılarla dolu olduğunu ifade etti.

Hiç özel odası ve çalışma masası olmadı

İlkokul ve ortaokulda hep sınıf birincisi olan, öğretmenlerinin sürekli takdir ettiği kardeşinin, girdiği OKS'de de Türkiye birincisi olduğunu anlatan Coşkun, şunları kaydetti:

''Ardından Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi'ni kazandı. Abdullah, sınava hazırlandığı dönemde babamın sol tarafı felç oldu. Bu duruma üzüldü ama 'Allah'tan geldi, elimizden bir şey gelmez' diyerek kardeşimi teselli ettik. İki üç ay sonra toparlanan Abdullah, varlıklı bir ailenin çocuğu değil ama ne istediğini bilen bir çocuk. Abdullah'ın hiç özel bir odası ve çalışma masası olmadı. Hep yerde sırtını duvara dayayarak çalıştı. Yaşamı boyunca çok düzenli çalıştı ve çok hırslı bir çocuk oldu. Sınava hazırlanırken neredeyse hiç televizyon izlemedi. Bir ay öncesine kadar evimizde internet bile olmadı. Abdullah o kadar hırslıydı ki beraber top oynardık. Yenildiğinde çok ağlardı. Çocuk ağlamaktan çatlayacak diye ben bilerek yenilirdim.''

Liseden itibaren üniversite için düzenli çalışmaya başlayan kardeşinin, kendisine hep Türkiye'de ilk 50 öğrenci içine girmeyi hedef koyduğunu belirten Coşkun, kardeşinin eğitimine neredeyse hiç para harcamadıklarını ifade etti.

Coşkun, bugüne kadar hiç 'ders çalış' demedikleri kardeşinin, tıp ya da elektrik-elektronik mühendisliği okumak istediğini sözlerine ekledi.

HABER 7 - AA

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz