gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sağlık Köşesi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

15 dakikada bir hareket edin

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
By_Beyin Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 08-Ocak-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
  Alıntı By_Beyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 15 dakikada bir hareket edin
    Gönderim Zamanı: 29-Aralık-2011 Saat 14:19
15 dakikada bir hareket edin

İnsan bedeninin 15 dakikadan fazla hareketsiz kalmaya uygun olmadığını belirten uzmanlara göre, zamanının çoğunu bilgisayar başında, televizyon karşısında ya da trafikte geçiren ve sürekli bel, boyun, diz ağrısı çekenlerin sayısında artış var. Tüm vücudun kontrol sisteminin beyin, beynin diğer organlarla haberleşme ve kontrol mekanizmasının ise omurga olduğunu vurgulayan Terapi Uzmanı Manuel Fizyoterapist Oğuzhan Söylemez, birçok rahatsızlığın sebebinin omurgadan kaynaklanabileceğini belirtiyor.

Söylemez'e göre, genç nüfusu çoğunlukta olan Türkiye’nin, hareket sistemi zayıflıyor ve omurgası yaşlanıyor.“İlk etapta omurga kaynaklı görünmeyen, kabızlık, iktidarsızlık, kısırlık, migren, baş ağrıları, sinüzit, diş eti kanamaları, kulak çınlaması, kulunç, tiroit gibi rahatsızlıklarında omurga sorunlarından kaynaklandığına dikkat çeken Söylemez; “Vücudumuzdaki her eklem, kas, sinir, kemik ve bağlar, belirli bir oranda açı ile düzenli çalışıyor, bu açılanma derecesi değiştiğinde düzen bozuluyor ve ağrı hissi oluşuyor. Bu ağrıyı ilaçla tedavi etmeye çalışmak soruna geçici çözüm oluşturuyor ve yüz binlerce insan omurgadan kaynaklanan sorunlardan dolayı sıkıntı çekiyor” diye konuşuyor.

BOL SU İÇİN…

Hareket sisteminin ve biokimyasal işleyişin vazgeçilmez bir parçası olan bağ doku rahatsızlıkları kendini en fazla vücut susuz kaldığında gösteriyor. Bu yüzden az su içmek kas ve sinir sorunu oluşturuyor. Aynı zamanda iç organların iyi çalışmasını engelliyor, ağrıların çoğalmasına sebep geçmeye biliyor. Bağ–doku sisteminden oluşan ağrılar ilaçlarla, kremlerle, bitkilerle geçmeyebiliyor.

BİLGİSAYAR BAŞINDA SAATLERCE OYUN OYNAMAYIN

Manuel Fizyoterapist Oğuzhan Söylemez; çalışma koşulları sebebiyle sürekli oturan kişilerin 15 dakikada bir hareket etmesini, kasları rahatlatıcı kısa egzersizler yapmasını, düzenli su içmelerini, beslenmelerine dikkat etmelerini öneriyor. Söylemez ayrıca anne- babaların, büyüme çağındaki çocuklarının bilgisayar başında saatlerce oyun oynamalarını mutlaka önlemeleri gerektiğinin altını çiziyor.ntvmsnbc

Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz