gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Düşünme Zamanı > Yazılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

En çok satılan ve yeni çıkan kitaplar

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sakız Açılır Kutu Gör
Vip Üye
Vip Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 271
  Alıntı sakız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: En çok satılan ve yeni çıkan kitaplar
    Gönderim Zamanı: 13-Aralık-2011 Saat 17:31
Ayşe Kulin, Ahmet Şık, İskender Pala, Canan Efendigil, Esra Erol, Sinan Yağmur… Kitap satış rakamları Kasım ayında yabancı yazarların kitaplarını sollayan yazarlar oldu.

Kitap dünyasının kalbi Haber 7′de atmayı sürdürüyor…

Haber 7 Kitap Sayfası ekibi ve stratejik ortağı İlknokta.com sitesinin TÜYAP Kitap Fuarı satış rakamları, dağıtım şirketleri ve kitap satış zinciri bulunan kitapevlerinin satış listelerine göre tespit edebildiği geçtiğimizin ayın en çok satılan kitapları listesi ve Haber 7 Kitap Sayfasına gönderilen kitaplardan oluşan yeni çıkan kitaplar listesi:

Kitaplarla ilgili teknik özelliklere ve fiyat bilgilerine isim satırlarındaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz…

En çok satanlar listesi Kasım 2011 tarihi satış rakamlarına göre oluşturulmuştur:

1- Gizli Anların Yolcusu – Ayşe Kulin – Everest Yayınları2- 000Kitap – Dokunan Yanar – Ahmet Şık – Postacı Yayınevi3- Od – İskender Pala – Kapı Yayınları4- Karatay Diyeti -Canan Efendigil – Karatay HayyKitap5- Karatay Diyeti’yle Yaşam Boyu Sağlık – Canan Efendigil Karatay -HayyKitap6- Kara Duvak – Esra Erol – Postiga Yayınları7- Aşkın Gözyaşları III Kimya Hatun – Sinan Yağmur – Karatay Akademi Yayınları8- S*ktir Et – John C. Parkin – Arunas Yayıncılık9- Prag Mezarlığı – Umberto Eco – Doğan Kitap10- Şahane Hatalar – Heather McElhatton – April Yayıncılık11- Pucca Günlük ve Geri Kalan Her Şey – PuCCa – Okuyan Us Yayınları12- Şah Mat – Mario Mazzanti – Sonsuz Kitap13- Küçük Mucizeler Dükkanı – Debbie Macomber – Martı Kitabevi14- Steve Jobs – Walter Isaacson – Domingo 15- Bir Çift Ayakkabı – Sunay Akın – İş Bankası Yayınları16- Kürt Ergenekonu – Şamil Tayyar – Timaş Yayınları17- Kralların Çarpışması – George R. R. Martin – Epsilon Yayınevi18- Kaçın! Demokrasi Geliyor! – Banu Avar – Remzi Kitabevi19- Saftirik Greg’in Günlüğü Panik Yok! – Jeff Kinney – Epsilon Yayınevi20- Aklından Bir Sayı Tut – John Verdon – Koridor Yayıncılık

Yeni Çıkan Kitaplar

Sanat Ve Kuram 1900 – 2000 – Değişen Fikirler Antolojisi – Charles Harrison, Paul Wood – Küre Yayınları20. yüzyılda görsel sanatların kuramlarına dair kapsamlı bir derleme olan Sanat ve Kuram, sanatçıların yanı sıra eleştirmenlerin, filozofların ve politikacıların da metinlerini içeriyor. Eserin amacı, sanat araştırmacısına ve konuya ilgi duyan okurlara, bütün halinde bir düşüncenin, “modern” düşüncenin tarihini ve gelişimini belgeleyecek olan metinlerin özlü ve temsil niteliğinde bir derlemesini sunmaktır.

Can Boğazdan Çıkar – Mehmet Ali Bulut – Hayat YayıncılıkBeslenme şeklimiz hasta ediyor Bir klinikte yapılan ankette “İnsan niçin hasta olur?” sorusuna; insanların yüzde yetmiş üçü “Allah sevdiğine hastalık verir!” şıkkını işaretlemiştir. Birçok insan hastalığı kaderimizin ya da genetik yapımızın kalıtsal bir sonucu olarak kabul eder.

Giovanni Scognamillo’nun Gözüyle Yeşilçam – Barış Saydam – Küre YayınlarıGiovanni Scognamillo’nun Gözüyle Yeşilçam Nijat Özön’ün sınıflandırmasıyla “sinemacılar dönemi”nde yazmaya başlayan Scognamillo, yazılarıyla sinemamızın değişim ve dönüşüm sürecini ortaya koyarken; öte yanıyla eleştirmenlik mesleğini ve aynı dönemde yazan eleştirmenlerin gelişimini de kronolojik bir seyirle takip ediyor.

Aşkın Nakkaşı – Kerim Zemani – Karatay Akademi YayınlarıBu eser, Sinan Yağmur’un editörlüğünde Konularına göre Mesnevi Şerhi olarak yayın hayatına sunulan nadide bir eserdir. “Herkesin bir hikâyesinin olduğu bu yerde; Nakkaşın da bir hikâyesi yok muydu?

Büyük Medeniyet Savaşı – Ortadoğu’nun Fethi – Robert Fisk – İthaki Yayınlarıİlk elden gazetecilik ve tarihin, Robert Fisk’in Ortadoğu’da yaşanan trajedi ve ihaneti anlatan destansı hikâyesinden daha güçlü bir şekilde birleşmesi enderi nadirattandır. Onun Irak, Afganistan, Cezayir, İran, İsrail, Filistin ve diğer savaş alanlarındaki kan banyosu ve zulme, 11 Eylül 2001 katliamına ve Saddam Hüseyin’in acımasız rejiminin devrilmesine dair anlattığı hikâyeler, yeni ve korkutucu anlamlar kazanarak gözler önüne seriliyor.Usame Bin Ladin ile üç kez görüşen Fisk, 1976 yılından bu yana Ortadoğu’daki çatışmaların ön cephesinde yer alıyor ve insanların çektiği acılar hakkında yazdıkları bugün dünyanın dört bir köşesinde okunuyor. Modern savaşların dehşetine dair, İkinci Dünya Savaşı’ndaki muhabirlerin geleneğini takip eden tanıklıkları hem kuşku hem öfke barındırıyor.

Aşk-ı Revan – Meryem Aybike Sinan – Nesil YayınlarıO bir yol sevdalısı idi, gidiyordu… Gece gündüz demeden, aşkla yürüyordu uzak iklimlere… Her gitmenin, aslında hep gitmek olduğunu biliyor ve derünunda binbir aşkla gidiyordu.Uzaklar yakındı onun için,yakınlar ırak…Rüyasına sımsıkı sarılarak gidiyordu…

Evliya Çelebi Seyahatnamesi – Evliya Çelebi – Yapı Kredi Yayınları”Seyahat yâ Resûlallah!” Yolculuk başlıyor! Asya’dan Avrupa’ya, Avrupa’dan Afrika’ya… Anadolu’dan Balkanlar’a, Kafkasya’dan İran’a… Büyük Avrupa şehirlerinden Nil boyu kabilelerine… Han odalarından saraylara, ıssız kalelerden kalabalık çarşılara…

Yaşasın Gezerken Kayboldum – Nurcan Kayacan – Hayat Yayınları

“Ve o zaman karar verdi. Verilenle yetinmeyip objektife olabildiğince yakın durarak, kendi bakış açısıyla dünyayı öğrenmeye.” diyerek yola çıkan yazarımıza aynı yakınlıkta eşlik etmek isteyenler için harika bir kitap…

İntihar Dükkanı – Jean Teule – Sel Yayıncılık Karanlığın içinde tabelası parıldıyor: İntihar Dükkânı. Hayatın yüküne dayanamayanlar son alışverişlerini yapıyorlar. Zehirler, ipler, tıraş bıçakları ya da daha ilginç intihar yöntemi paketleri… Nesillerdir müşterilerinin son anlarında kullandıkları malzemeleri temin eden bu aile şirketine, bir gün sizin de yolunuz düşebilir.Basitlik İlkesi – Şafak Ural – Kabalcı YayıneviFelsefenin sürekli soru sorması, ama daha da önemlisi aynı soruya farklı cevaplar vermesi, hiç kuşkusuz onun değişme ve gelişmeye olan katkısının da temel bir dayanağıdır.Risk Toplumu – Ulrich Beck – İthaki YayınlarıUlrich Beck’in başyapıtı olan Risk Toplumu, yirminci yüzyılın sonlarında Avrupa’dan çıkmış en etkili toplumsal analiz eserlerinden biri haline geldi ve ilk yayımlanışının ardından geçen yaklaşık otuz yıllık sürede büyük satış rakamlarına ulaştı. Hem disiplinler arasında hem de kamuoyunda yarattığı etki açısından, Habermas’ın Kamusallığın Yapısal Dönüşümü’yle karşılaştırılabilecek olan Risk Toplumu sosyoloji ve sosyal teori alanında bir klasiğe dönüşmüştür.Sinan’ın Mihrimah’ı – Gaye Yavuzcan Enveri, Metin Arıkan – İlgi Kültür Sanat YayınlarıHürrem bir kez güldü mü, Marmara’da deprem olurdu; bir kez gülmedi mi payitahtta yangın çıkardı… Mihrimah, sanki o depremleri dindirmek, o yangınları söndürmek için dünyaya gelmişti… …. “Mihri…” dedi Sinan gücü yettiğince; fakat usulca, “Mihri…”Türkiye – Kısa Bir Tarih – Norman Stone – Remzi KitabeviÜnlü bilimciden Osmanlı’dan Cumhuriyete Türkiye tarihinin derinliklerine kısa bir yolculuk… Bilkent Üniversitesi öğretim üyelerinden tarihçi Norman Stone, bizi, XI. yüzyılda Selçukluların Anadolu’ya gelişinden, XXI. yüzyılda AB üyeliğine aday olan modern cumhuriyete kadar Türkiye tarihinin büyüleyici ve karmaşık hikâyesi içinde ustaca gezdiriyor.

Ölüm Meleğinin Şarkısı – Craig Russell – Doğan KitapKanınızı donduracak bir polisiye… Büyük bir hayal gücü…” The Times Hamburg’un kırmızı fener bölgesinde İngiliz bir pop şarkıcısı vahşice öldürülür. Cinayet, on yıl önce aynı bölgede işlenen seri cinayetlerle büyük benzerlik göstermektedir.

Kutudaki Canavar – Ruth Rendell – Doğan KitapPolisiye-gerilim edebiyatının kraliçesi Ruth Rendell’dan gerilimin doruğunda bir roman… “İyi demlenmiş bir psikolojik gerilim ve entrika…” Daily MirrorKan Muskaları – 3. Kitap – İhanetler – Darius Lancelot, Hamit Çağlar Özdağ – İkinci Adam YayınlarıŞark güneş olup açtı satırların üzerine, Anadolu’nun tadı kelimelere iyice yerleşti artık. Camgeranların ellerinde can bulan karaflardan akıttık sözcükleri kadehinize, Kan Muskaları’nın dünyasını size sunmaktı niyetimiz.

Konuşan Eller Temel İşaret Dili – Murat Atila – İlgi Kültür Sanat Yayınlarıİletişim, bireyler arasındaki duygu ve düşünce alışverişidir. Bireylerin iletişim kurmalarını sağlayan en temel iletişim aracı konuşmadır. İşitme ve konuşma engeli yaşayan bireylerin çoğu bu iletişim aracını kullanamamaktadırlar. Ülkemizde Birleşmiş Milletler’in raporuna göre 2,5 milyon, Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu’nun verilerine göre 3 milyona yakın İşitme Engelli birey bulunmaktadır.Zaman – Craig Callender – NTV YayınlarıZaman nedir? 5. yüzyıl filozofu Aziz Augustinus o meşhur sözünde, bu sorunun cevabını ancak kimse ona sormadığı sürece bildiğini söylemişti.

Müslüman’ın Hayat Bilgisi – Hayreddin Karaman – HayyKitapÜzeri tozlanmış ahkam sandığının kilidinii kıran adam o. Gülümseyen fetva makamı. Torunlarıyla, onların çocuklarıyla yaşadığı sarmal hayatın içinden, kalbe şifa akla deva fetvalar veriyor. Labirente dönmüş yollara elinde kazması küreğiyle , insanlar için işaretçiler koyuyor, yollarını açıyor.

İslamda Sır ve Gizli Cemiyetler – Thierry Zarcone – Kabalcı YayıneviGizli cemiyetlerin odak noktasında sır vardır. İyi korunan ama her zaman da ihanete uğrayan bu sır, ne yazık ki araştırmacıların ilgisini pek çekmemiş, gizli cemiyetlere sık sık değinilirken sır ve onun İslam’daki dini ve felsefi rolü, merkezinde yer aldığı sosyolojik anlam ve çeşitli boyutları nedense hemen hiç sorgulanmamıştır.Sultan Selahaddin El Kürdi – Reha Çamuroğlu – Everest YayınlarıTarih konusundaki ustalığını edebiyatçı kimliğiyle birleştiren Reha Çamuroğlu, bir kez daha şaşırtıcı bir romanla. Çıkıyor okurlarının karşısına. Bu kez haçlı seferlerini ve sultan Selahaddin’i ele alan Çamuroğlu, tarihin insana olduğu kadar insanın da tarihe olan etkisini anlatıyor. Haçlı Seferleri’ne karşı durmanın yanı sıra İslam dünyasının birliğini kurmayı da amaçlayan Selahaddin, tarihin en kritik dönemlerinden birini simgeliyor.

Kalp Kayıp Gül 2 – Ölümsüz Kalp – Serdar Özkan – Artemis Yayınları50′yi aşkın ülkede 44 dilde okunan Türk romancı Serdar Özkan’ın kaleminden… Kalbinizin içinde mucizevî bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Kalbinizin içindeki odalarda Kayıp Gülünüzü, Ölümsüzleri, Ruhu ve Sevgi’yi aramaya?

Karınca Hakkını Arayınca – Doç. Dr. Abdullah Demir – Yitik Hazine Yayınları Osmanlı’nın asırlara ve kıtalara yayılan devasa devletini ayakta tutan adalet sırrını anlamaya çalışan kitapta Osmanlı tarihinin çeşitli dönemlerine ait çok ilginç adalet anekdotlarına yer veriliyor. Çalışma bir karıncanın dahi hakkını düşünecek kadar adalet ruhlu insanların devlet anlayışını ortaya koyması bakımından dikkat çekici.

Sükut Ayyuka Çıkar – Yücel Balku – Can Yayınları”İki yanı ağaçlıklı bir yolda yürümeye başlar gibi başladım yazmaya; hepsi çıkmaz bir sokağın insanın yüzüne çarpan imkânsızlığında aniden eksik ve yarım kaldı. Bir kere durunca yeniden başlamak zulüm oldu. Kafamda evirip çevirdiğim yüzlerce sondan hiçbirini yakıştıramadım bu öykülere. Yakıştırdıklarım olur gibi olduysa da, oturup yazacak basiretim olmadığından bir kenara ittim. Öylece kalakaldılar. Eksik ve düşman.”000Kitap – Dokunan Yanar – Ahmet Şık – Postacı YayıneviElinizde tuttuğunuz kitap ortaklaşa bir emek ürünü. Birimiz yazdı. Birilerimiz dizgi yanlışlarını düzeltti. Birilerimiz yazım kusuru olup olmadığını denetledi. Birilerimiz noktalama işaretlerinin doğru ve yerinde kullanılıp kullanılmadığını kontrol etti. Birilerimiz “ilk okuma”, birilerimiz “son okuma” süreçlerinde sorumluluk üstlendi ve sonuçta bu kitap ortaya çıktı.

Andromeda’ya Dönüş Durkonlar – Kazım Çende – Umuttepe YayınlarıHiç kimse onları beklemiyordu. Herkes kendi dünyasındaki hayatından memnundu. Ancak dünyalılar gafil avlandı. Nasa’lı uzmanların 1970′li yıllarda fark ettikleri Andromeda ile Samanyolu arasındaki düz bir rotada, sabit hızla yaklaşan tuhaf cisim, gazetelere günlerce konu olduğu halde, bir devrin sonunu getireceğine hiç kimse inanmamıştı.

Hz. Muhammed’in Arkadaşları – Said Alpsoy – Gelenek YayıncılıkEfendim Gelişinle yüzümüzü güldürdün, Aşkın ile gönlümüzü doldurdun, İnsanlığa doğru yolu buldurdun, Haktan özel, gülden güzel Efendim.

Davranışlara Söz Geçirmek – Sabiha Paktuna Keskin – Boyut Yayınları Boyut’tan Annelik Akademisi disizine çocuk gelişimi konusunda yepyeni bir rehber kitap daha geliyor: Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin’in kaleme aldığı “Davranışlara Söz Geçirmek Sözsüz Disiplin” çıktı!

Kur’an Işığında Ailemizle 52 Ders – Ensar Neşriyat Sevgili anne-babalar ve eğitimciler! Sizleri; aileniz, komşularınız, arkadaşlarınız, öğrencileriniz veya cemaatinizle birlikte yarım saat kitap okumaya davet ediyoruz. Dört kitaptan oluşan serinin birincisi olan Kur’an Işığında Ailemizle 52 Ders kitabı ile Kur’an-Sünnet bütünlüğü içerisinde İslam’ın temel ilkelerini öğrenmenizi hedefliyoruz.

Ahmed Feyzi Kul – R. Nur’un Manevi Avukatı – İhsan Atasoy – Nesil YayınlarıAhmed Feyzi Kul, Risale-i Nur’u ve Üstad’ı savunmanın suç sayıldığı ve avukatların bile davayı almaktan çekindiği o karanlık günlerde, yaptığı cesur müdafaalarla bizzat Üstad tarafından “Risale-i Nur’un Manevî Avukatı” olarak taltif edilir.

Zelzele Risalesi – Bediüzzaman Said Nursi – Nesil Yayınları”Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan, hiçbir şeyi nizamsız, gayesiz göremezsin. Zelzele gibi vakıalar olan şu hâdisat-ı kevniye, tesadüf oyuncağı değiller. (…) Belki öyle hâdiseler, bir Hakîm-i Rahîm’in emriyle ehl-i imanın fâni malını, sadaka hükmüne çevirip ibka etmektir ve küfran-ı nimetten gelen günahlara keffarettir.”

Tarihin Gölgesinde – Taha Akyol, İlber Ortaylı – Timaş YayınlarıGazeteci Yazar Taha Akyol soruyor, Türkiye’nin önde gelen tarihçilerinden İlber Ortaylı geçmişe ve günümüze dair akılda kalan sorulara, gündemi sarsacak cevaplar veriyor…Kalahari Öğretisi – Bradford Keeney – Kuraldışı YayınlarıBu kitap, hayatın anlamı ve amacıyla ilgili en eski öğretilerden birinin yazılı tarihte ilk kez kayda geçirilmesidir. Yeryüzünün yaşayan en eski kültürünün mensubu Kalahari insanı, modern dünyayı maneviyatın özüyle, Tanrının ta kendisiyle tanıştırıyor.

Hakk’ı Arayanlara Nasihatler – Haris el-Muhasibi – İlkharf Yayınları İslâmî ilimlerin tekvin ve tedvin dönemlerinde yetişen Muhasibî’nin iki yüze yakın eser verdiği söylense de bunlardan günümüze ulaşanların sayısı ne yazık ki sadece yirmi sekiz kadardır.

Kınalı Küheylanlar – Harun Tokak – Kaynak KitaplığıDünya adına neleri var ve yoksa; hepsini bir bavula koyarak dünyanın adı sanı duyulmadık yerlerine kadar dünya ve ahret adına beklentiye girmeden giden, gül bahçeleri açan, ocak tüttüren; belletmen, öğretmen ve esnaf arkadaşlarımızın dünyanın çehresini nasıl değiştirdiklerini, ülkemizin, kültürümüzün ve bize ait duygu ve düşüncelerin ve ses bayrağımız Türkçeyi ufuklarda nasıl dalgalandırdıklarını, bunun için nelere katlandıklarını ve ne fedakârlıklar yaptıklarını kalbinizde hissedeceğinizi umuyoruz.

Her Gün Yeniden – Alice Laplante – Feniks Kitap Hatırlamak, unutmak ve yeniden hatırlamak üzerine sarsıcı bir roman… Geçmişinde başarılı bir cerrah olan ve iki yetişkin çocuğu olan Dr. Jennifer White, Alzehemeir hastalığına yakalanır. Bir taraftan bu hastalıkla mücadele ederken, diğer taraftan da parmakları kesilmiş bir halde ölü bulunan en yakın arkadaşının katil zanlısı olarak suçlanmaktadır.

Kemik Adamın Kızları – Ted Dekker – Martı KitabeviBana kemikadam diyorlar, ama şeytanın ta kendisiyim. Kızın elimde ve senin onu bulup bulamayacağını görmek istiyorum. Eğer yedi gün içinde kızını almaya gelmezsen kemiklerini teker teker kırmaya başlayacağım. …ta ki içindeki ışık sönene kadar.

Selçuklular – Erdoğan Merçil – Bilge Kültür SanatTürkler yayıldıkları sahalarda birçok devletler kurdular. Bunların en önemlilerinden biri Oğuz Türkleri’nin kurmuş olduğu Selçuklu Devleti’dir. Selçuklular başta Büyük Selçuklar ve Türkiye Selçukluları olmak üzere beş kol hâlinde hüküm sürdüler. Malazgirt Savaşı (1071)’nın kazanılması ile Anadolu’daki Türk hâkimiyeti Türkiye Selçuklu Sultanı I. Alâeddîn Keykubad zamanında zirve noktasına ulaşmış, Moğol istilasına rağmen Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna kadar varlığını devam ettirmişti.

Selçukname – Ahmed Bin Mahmud – Bilge Kültür SanatOsmanlı tarihçileri Selçuklular ile ilgili olarak müstakil eserler yazmışlar mıydı? Bu konuda ilk önemli bilgiler Osmanlı Sultanı II. Murad (öl. 1451) döneminde , Yazıcızâde Ali’nin İbn Bibî’nin el-Evâmirü’l-Alâiyye fi’l-Umuri’l-Alâiyye adlı Farsça meşhur eserinin Türkçe tercümesinde bulunmaktadır.

Kaynana Münevver Hanım – Ahmet Lütfi Kazancı – Ensar NeşriyatBu kitap, kaynana derdini önce kendi çeken, sonra da onu belki daha fazlasıyla gelinine çektirmeye azmeden kaynanalara bir insaf gelir düşüncesiyle yazılmıştır. Daha kendi evinde iken, kaynanasını bir düşman gibi kabul eden, onunla mücadele için hazırlanan, büyüğe hürmet hissinden mahrum gelinlere bir utanma duygusu aşılar diye kaleme alınmıştır.

Bir Vicdan Uyanıyor – Ahmet Lütfi Kazancı – Ensar NeşriyatKuru toprağa hayat verip oradan güller, sümbüller fışkırtan yüce Allah’ın rahmeti, nice ölü kalplere hayat vermiştir, nicelerine verecektir. Sonsuz kereminin bir neticesi olarak bu kitabımızı bir tek ferdin uyanışına sebep kılarsa maksat hâsıl olmuş, mükafat elde edilmiş demektir. Bundan ayrı ve başka bir iddianın sahibi olmadığımızı beyan ederek kitabımızı açıyor, samimiyetle okuyan dostlarımıza doğru yolda başarılar diliyoruz.

Fırtına Böyle Dindi – Ahmet Lütfi Kazancı – Ensar NeşriyatYalnız Hakka kul, kula sadece Hak için hizmet davasında olan büyük insan!..İnsanlık haysiyetini maddi servetin üstünde tutan…Vicdan ve kanaatin çizdiği hudutlar içinde alın teri dökerek kazanmaya gönül veren…Hakka ve adalete saygılı olmadıkça huzur bulamayan şerefli insan! Bu kitap senin için yazılmıştır!..

Üvey Anne – Ahmet Lütfi Kazancı – Ensar NeşriyatBu kitap, aynı çatı altında beraber yaşadığı üvey çocuğuyla zulümden başka alakası olmayan üvey annelere bir merhamet hissi gelir ümidiyle yazılmıştır. Kitabı okuyan üvey anneler arasında öksüzlerini kendi yavrusu gibi bağrına basabilecek fazilette hanımlar çıkarsa maksat hasıl olacaktır. Kanaatimiz şudur ki; bir tane iyi üvey annenin değeri on tane annenin değerinden daha az değildir. Her kadın bir anne olabilir fakat, her kadın iyi bir üvey anne olamaz…

Göklerin Kapıları – Osman Çakmak – Nesil YayınlarıÂlemlerin Rabbi, Kendisini eseriyle tanıtır. Kur’ân’ın insanı sürekli kâinat kitabına çağırması, bu sebeptendir. Gözümüz önünde uzayıp giden gökyüzü ise, O’nun kudret kaleminden çıkmış olup bize O’nu tanıtan bu büyük kitabın muhteşem bir sayfasıdır. “Bakmazlar mı göğe?” diye soran birçok âyet, bizi bu muhteşem sayfayı okumaya davet etmektedir.

Beni Bir Annem Sevmiş – Halit Ertuğrul – Nesil YayınlarıBenim adım Azat. Bu benim hikayem… Aşkın, ihanetin ve pişmanlığın öyküsü… Şaşırtıcı, ürpertici, kahredici… Henüz hayatımın baharında, yetim kalmış çaresiz bir gençken, hiç hayal etmediğim bir şekilde zengin bir mirasa kondum.

Patatesspor 1 Golcü Aranıyor! – Yusuf Asal – Nesil Yayınları Caynak Mahallesi’nin haylazları… Yani Cumali, Mehmet, Ferhat ve diğerleri… Eğlenceli bir şeyler peşindeler yine!

Okulda Curcuna Var – Yusuf Asal – Nesil YayınlarıSırtında bir çuval kitapla okula iri yarı,tuhaf bir adam geliyor.Ve o geldi geleli macera hiç eksik olmuyor. Kim bu adam? Maaşının yarısını kitaplara, geri kalanınıda boğazına harcıyor.

Süper Güçlerim Olsa Allah’la Konuşabilir miyim? – Zeynep Sevde Paksu – Nesil Yayınları İkinci defterim de eline geçti demek… Seni içten bir şekilde tebrik etmek istiyorum, sevgili meraklı arkadaşım! Zaten birinciyi okudun, artık gizlim saklım kalmadı senden… Bunu da oku madem. Ama sakın, “Ben zaten birinci defterini okumuştum bu çocuğun, ikinci de ona benziyordur” şeklinde bir yanılgıya düşme! Her defterim bir öncekinden daha da süper tabii ki!

Hayırlı Yolculuklar – Ömer Öztop – Ensar Neşriyatİnsan, Allah’dan gelen ve Allah’a giden bir yolcudur. Hayat ve ölüm imtihan için verilmiştir. İnsan, yolculuk süresince hayırla da, şerle de imtihandadır.

Namaz Gerçeği Ramazan Işık Gülhane YayınlarıAllah’ın (c.c.) kullarına hidayet edip emanet ettiği namaz ibadetini layıkıyla ifa etmek için, her müslümanın hayatındaki etkinliği sağlayacak şartları yerine getirmesi gerekir. Elinizdeki bu küçük hacimli kitapta, söz konusu şartları ve önemli hususları ayet ve hadisler ışığında kısa ve öz olarak açıklamaya çalıştık.

Fikir Atlası (Fasıldan Fasıla – 5) – M. Fethullah GÜLEN – Nil Yayınları İnsanlar, hiçbir zaman içinde bulundukları zamandan hoşnut olmamışlardır. Bazıları geçmişe, bazıları da geleceğe kaçmış ve böylece kendilerini ve hayal dünyalarını tatmin yollarını araştırmışlardır. Materyalist ve pozitivistler, geleceği düşünüp geleceğin pembe dünyalarının hayaliyle, hâli değerlendirmeye çalışırken, biraz inancı olanlar da, hâli geçmişin sağlam temelleri üzerine bina ederek, ümitle azmin verdiği enerji ve kuvvetle geleceğin hülyalı maviliğine doğru koşmuşlardır.

Elveda Ağustos Böceği Özkan Öze Uğurböceği Yayınları”Sevgili Ağustos Böceği! Nihayet sana mektup yazma vakti geldi. Vallahi içimde büyük bir dertti. Dostum, ben de pek çokları gibi seni tembel, uyuşuk, işe yaramaz, keyfine düşkün ve gürültücü bir kimse olarak biliyordum. Ama kabahat bütün bütün bende değil! Ah o Lafonten yok mu?

Cin Çin Maçin – Melek Çe – Uğurböceği YayınlarıHer yıl, bir ya da iki kitapla çocuk okurun gönlünü fetheden ve onları maceradan maceraya bilgece sürükleyen, çocuk edebiyatımızın usta kalemi Melek Çe, yeni bir esere daha imzasını attı. Daha yayımlandığı ilk günlerden itibaren ilköğretim seviyesindeki çocuk okur tarafından ilgiyle karşılanan Cin Çin Maçin isimli eserin şimdiden bir `klasik` olmak iddiası var.

Endülüs (Espana Musulmana) – Metin Önal Mengüşoğlu – Okur Kitaplığı”Endülüs, medeniyetimizin en uzak batıda hüküm ferma olduğu toprakları anlatıyor. O toprakların şehirlerini, o şehirlere can veren ruh veren isimleri anlatıyor.” Sıkıştığı son köşede son hasta, Hanedanın son evladı, Terk ederken El-Hamra Sarayını, Muhammed Ebu Abdullah

Edebiyatın Sırça Kulesi – Cemal Sakar – Okur Kitaplığı Cemal Şakar Edebiyatın Sırça Kulesi’nde, kutsal, ilham, vahiy, aşk, dil, hakikat, sanat kavramlarından yola çıkarak apaçık bir Müslüman sanatçı manifestosu ortaya koyuyor. Sanatın kökenlerine, dinle olan bağına, giderek sanatın varoluş koşullarına eğilip zevkin ve hazzın peşindeki sanat anlayışına karşın vahyin emrindeki sanat anlayışını temellendiriyor.

Nasıl Darbe Yapılır – Ömer Özkaya – Paradoks YayınlarıCIA, askerî güçleri kullanarak bir hükümeti devirmek isterse, bu durumda CIA önce dost güçleri belirlemeli, onlarla bağlantı kurmalı ve onları başarılı bir biçimde kullanmalıdır. -Askerî darbeye teşebbüs etmeden önce, öncelikle potansiyel olarak kullanıma elverişli olan güçlerin varlığı belirlenmeli, ardından darbe kararı verilmelidir.”Şikayetçiler” ile “hareketçiler” arasında durum tahmini yaparken ayrımın iyi yapılmasına dikkat edilmelidir.

Çocuğumu Fişte Unuttum – Marie Winn – Ufuk KitaplarıMarie Winn televizyonun çocuklar ve aile hayatı hakkında kısa sürede bir klasiğe dönüşen kitabının çevirisi çıktı. Kitabın tamamen zenginleştirilmiş 25. yıl baskısı, artık video playerlar, oyun konsolları ve bilgisayar bağımlılığını da kuşatarak, “ekran”ın çocukların oyunlarına, hayal güçlerine ve okul başarılarına etkilerini inceliyor.

Hak-Muhammed-Ali – Osman Eğri – Ufuk Kitapları Türklerin Anadolu’yu yurt edinip buraya yerleşme çabaları kolay olmamıştır. Çeşitli sebeplerle anayurtlarından binlerce kilometre uzağa gitmek, orada yepyeni bir çevrede yeni bir toplum kurmak, bunu yaparken hem dışarıdan gelecek saldırılara karşı hazır olmak hem iç çekişmelerle baş etmek elbette sancılı bir süreç olmuştur. Anadolu’ya yerleşmeler devam ederken yine Orta Asya’dan gelen Moğolların saldırıları da devam etmektedir bu arada.

Aşkın Şehidi Ahmet Turgut Paradoks Yayınları”Nefis ister, akıl gerekçeler bulur, vicdan aklar. Oysa sen kendini kandırsan bile unutma ki; Allah hesap sûrar. Ellerinle kendini ateşe atma!..’ Kerbela, Hüseyin ve yoldaşlarının katligâhı…

Ve İnsan Aldandı – Mustafa Sabri Beşer – Paradoks YayınlarıMakamı ve adı ne olursa olsun aldanışı her çağda pek az farkla süregelen insanın bu noktadaki acziyet tahlilini yapmak elbette bir kitapla mümkün olmayacaktı. Zira bu aldananlar ve aldanmışlıkları o kadar çoktu ki, külliyat haline getirsek insanoğlu var oldukça, var olmaya devam ettikçe yazılması gerekenleri sayısı da her geçen gün artacaktı.

İnsan Siyaset İktisat – Tarık Ş. Nişancı – Yeni Asya Neşriyat “İnsan, siyaset, iktisat” kavramlarını konu alan makalelerden oluşan bir kitap. Tarık Ş. Nişancı, ana temasını “insan” olarak belirlediği, başta “siyaset-iktisat” olmak üzere pek çok meseleyi ele alıyor ve kayda değer görüşler serdediyor. Katedilen tüm mesafeye, elde edilen tüm verilere rağmen hâla kendine has sırları barındıran “insan” hakkındaki tefekkürlerini bizlerle paylaşıyor…

Barla Rehberi – Nur Menzili – Ahmet Özdemir – Yeni Asya Neşriyat”Barla Rehberi” isimli kitap, 1927-34 yılları arasında Barla’da yaşayan Bediüzzaman’ın şaheseri Risale-i Nur Külliyatı’na ait en önemli kitapların yazım macerasının yanı sıra Barla’da kâtiplik ve sair işler yoluyla ona yardımcılık eden saff-ı evvel Nur Talebelerini ve Barla’daki belli başlı Nur menzillerini anlatıyor.

İlahi Defter Kader – Ali Sarıkaya – Yeni Asya Neşriyat Ehl-i Sünnet inancına göre “kadere iman”ı anlatan bir kitap. Eserde “kader” konusu, anlama ve kavramayı kolaylaştırmak maksadıyla “genelden özele” (tümdengelim) metoduyla işleniyor.

(Haber 7)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz