gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sağlık Köşesi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bu içeceklere dikkat!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bu içeceklere dikkat!
    Gönderim Zamanı: 04-Ağustos-2011 Saat 15:31
Bu içeceklere dikkat!

New York şehri anti-obesite kapsamında şeker ilave edilmiş içeceklerin tüketimini azaltabilmek için sürdürdüğü kampanyasını yoğunlaştırdı.
Amerikalıların giderek kilo aldığını ve obeziteye bağlı hastalıkların görülme sıklığının arttığını belirten yetkililer ‘ Çok fazla şeker ilaveli içeceklerin tüketildiğini ve ortalama bir kişinin bu içeceklerden günde 22 kaşık şeker aldığını’ vurguladılar.
Özellikle obezitenin tip 2 diabet ve diğer kronik rahatsızlıklara yola açtığını söyleyen yetkililer 3 Amerikalıdan 2’sinin ve 3 Amerikalı çocuktan 1’nin aşırı kilolu veya obez olduğunu vurgulayarak durumun ciddiyetini gözler önüne serdiler.

Alınan fazla kalorinin bir çoğunun şeker ilaveli içeceklerden olduğunu belirten yetkililer tüketicileri daha az şeker ilaveli içecekleri tüketmek için uyardılar.

Büyük bir kampanya ile hem televizyonlarda hem de billboardlarda yerini alan görsel ve reklamlar sonrası Amerika İçecek Üreticiler Birliği kampanyaya olan tepkilerini ortaya koydular.

Daily Mail’de yer alan habere göre Coco Cola ve PepsiCo yorum bildirmek istemediler.

Türkiye’de de son dönemlerde Sağlık Bakanlığı bünyesinde anti-obezite kampanyaları hız kazandı. Daha sağlıklı bir geleceği hedefleyen bu kampanyaların son halkasında okul kantinlerinde yüksek Modern Fitofarmakoterapi bilimsel danışmanı olan Dr. Özgür Göknel Türkiye’de de durumun Amerika’dan çok farklı olmadığını vurguladı.

Türkiye’de her 5 bayandan 2 ‘sinin aşırı kilolu veya obez olduğunu belirten Göknel, içecek alışkanlıklarının bunda payının olduğunu söyledi.

Yüksek kalorili, besin değeri çok düşük olan içeceklerin sanıldığının aksine obeziteye etkisinin çok yüksek olduğunu, bu içecekler yerine yeşil çay bazlı sağlık ve form içeceklerinin tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çocuklarda ise yeşil çayın çok fazla iştah kapayabileceğini; bu nedenle vitamin, mineral ile portakal ve mandalina gibi turunçgillerin içinde bulunan sağlık koruyucu ve geliştirici biyofaktörler ile zenginleştirilmiş Çocukların Faydalı içecekler tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz