gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sağlık Köşesi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yorgunlukla Mücadele

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yorgunlukla Mücadele
    Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2011 Saat 11:07
Yorgunlukla Mücadele

Eğer yatağa yorgun gidiyorsanız uyandığınız zaman bu durum asla değişmeyacaktir. Bu yüzden uzamanlar uyumadan önce mutlaka birkaç zihin eğzersiziyle deşarj olmanız gerektiğini belirtiyor. İşte güne yorgunlukla mücadelede size yarıdımcı olacak ne büyük silahlar...
Yorgunluğunuzu geçiştirmeyin

Yorgun olduğunuzun farkındaysanız, hem zihnen hem de bedenen artık uyarılar veriyorsanız asla bunu görmezden gelmeyin. dinlenme saatlerinizi ertelemek, uykusuzluğunuzu kahve ya da çayla gidermek yerine gerçekten dinlenin. Ertelediğiniz her dinlenme saati size katlanarak geri dönecektir. Bu durum işleriniz içinde daha sağlıksız bir ortam yaratır.
Uyku

İhtiyaç olan uyku saati kişiden kişiye değişir ancak genel olarak yedi veya sekiz saat çoğu insan için idealdir. Uykunun vakti kadar kaliteside çok önemlidir. Hergün aynı saatte yatıyorum gerekli olan uykumu alıyorum ancak hala yorgun kalkıyorum diyorsanız kafanızı boşaltmanızı öneriyoruz. Yatmadan önce açık havada dolaşın bir kaç dakika hiç bir şey düşünmeden durun ve bunun yanında uyku saatinizinda aynı olmasına önem gösterin.

İyi beslenin

Vücudunuzun iyi bir performan vermesi için iyi beslenme şart. Bunun ön lezzetli seçenekleri öncelikle güzel bir kahvaltı ardından gün içinde muz, fındık, ceviz, ton balığı, bitki çayları, çikolata gibi besinlerdir. Beslenme konusunda %100 dikkat etmeniz gereken en önemli şeyin kahvaltı olduğunu unutmadan düzenli bir beslenme sizi kendinize getirecektir.

Egzersiz

Yüzme, yürüyüş gibi düzenli yapılan egzersizler kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan hormon endorfin salgılanmasını arttırıyor. Karmaşık egzersizler, pahalı ekipmanlar enerji yaratmak için gerekli değildir. Sadece sakın bir ortamda yapacağınız 20 dakikalık bir yürüyüş kendinizi dinç hissetmenizi sağlayacaktır.

Bol bol su için

Özellikle sıcakların bastırdığı şu günlerde terleyerek su kaybediyorsunuz. Bu durumda vücudunuzda halsizliğe yol açacaktır. Bu nedenle kaybettiğiniz sıvı oranını geri kazanmalısınız. Bunun için en uygun besin kaynağı sudur. alternatif olarak taze sıkılmış meyve suları, soda gibi içecekleri de tüketebilirsiniz. Ancak saat 18:00 sonrası kahve ve çay içmek yorgunluğunuzu tetikleyecektir.

Vitamin ve mineral takviyesi

Stresi azaltmada hatta yok etmedeki etkileri bilinen Ginseng yorgunluğunuz için iyi bir takviye olacaktır. Bunun yanı sıra bir uzmana başvurarak gerekli olan vitaminleri de kullanabilirsiniz. Vitamin ve mineral takviyesi

Stresi azaltmada hatta yok etmedeki etkileri bilinen Ginseng yorgunluğunuz için iyi bir takviye olacaktır. Bunun yanı sıra bir uzmana başvurarak gerekli olan vitaminleri de kullanabilirsiniz.Ufak şekerlemelerden uzak durun

Birçok kişi çalışma ya da günlük hayatında şekerleme yapmanın keyfine varıyordur. ancak o an sizi dinlendirse de sonra ki dönemlerde insanın dengesini bozuyor. Akşam olduğundan daha geç yatıp sabah yine aynı saatte kalkmak vücutta sorunlara yol açacaktır.

Stres seviyesini belirleyin

Her ne kadar da stresten uzak durmak gerektiği bilinse de günlük hayat içinde birçok kere stres yaşanıyor. bu nedenle tamamen yok etmek yerine derecesine siz karar veririmseniz daha sağlıklı olun. Hangi olayda ne kadar özveride bulunmanız gerektiğini ya da ne kadar çaba harcamanız gerektiğini bilirseniz sağlıklı bir gün geçirirseniz.

Önceden planlamak

Günlük yaşantınız ne kadar hareketli olursa olsun önceden yapacağınız planlar sizi çok rahatlatacaktır. Bebeğiniz, işiniz veya kendinize ayırdığınız zamanda plan yaparak hareket ederseniz yapacaklarınızı panik olmadan son ana bırakmadan sakin ve düzgün bir şekilde gerçekleştirirsiniz. Bu da daha az stres daha az yorgunluk demektir.

Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz