gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Eğitim Öğretim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Robot Yarışması

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Robot Yarışması
    Gönderim Zamanı: 12-Mayıs-2011 Saat 18:55
Boston’daki robot yarışmasında Türk okul takımının büyük başarısı
     
Boston’da yapılan liselerarası bölgesel robot yarışmasına “King of the Bosphorus” adıyla ve 3757 takım numarasıyla katılan Burhan Bahriyeli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri iki ödül kazanarak büyük bir başarıya imza attılar.


Boston’da yapılan liselerarası bölgesel robot yarışmasına “King of the Bosphorus” adıyla ve 3757 takım numarasıyla katılan Burhan Bahriyeli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri iki ödül kazanarak büyük bir başarıya imza attılar.

İstanbul Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yer alan ve Büyükçekmece Belediyesi, Çuhadaroğlu Aluminyum & Holding, Doğus Kalıp, Fikret Yüksel Vakfı ve Adom Ajansı tarafından desteklenen Doç. Dr. Burhan Bahriyeli Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve idarecilerinden oluşan takım, ilk kez katıldıkları bu yarışmada 53 rakip arasında okullarını ve Türkiye’yi büyük bir başarıyla temsil ettiler.



Katılan tüm ülkelerin milli marşlarıyla başlayan yarışmanın açılış gününde İstiklal Marşı yankılanırken Türk takımı büyük ilgi gördü. Boston Üniversitesi Agganis Arenası’nda duygusal anlar yaşandı. İstikla Milli marşı bittiğinde Amerikalı izleyiciler de büyük bir heyecanla ve coşkuyla ve alkışlarla Türk takımına destek verdiler.

Yarışmaya Türkiye’den katılan tek Türk Takımı olan “King of The Bosphorus”, yarışmanın ilk günü sonunda, ilk kez katılan takımlara verilen “The Rookie Inspiration Award” ödülüne layık görüldü. Yarışmanın ikinci gününde ise Türk takımı en başarılı yeni takımlara verilen “The Highest Rookie Seed Award” ödülülü kazandı. Ayrıca takım yarışma jürisi ve diğer takımların ilgi odağı olmayı başardı. Takımın önümüzdeki yıl da yarışmaya katılması bekleniyor.

Takım kaptanlığını Cem Alkan ve Oğuzhan Karayün’ün yaptığı, Buse Aras, İsmail Işıktekiner, Mehmet Kalkavan, Ahmet İhsan Kolunsağ, Beyza Kuş, Emrecan Ortaköy’den oluşan takıma Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, Şube Müdürü Mustafa Erşahin, Kumburgaz Turizm Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Kenan İlhan, Doç. Dr. Burhan Bahriyeli Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Asım Onay, Adom Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Karayün eşlik ettiler.



Bölgedeki Türk toplumunun da büyük ilgisini çeken ve takdirini alan takım, yarışmadan sonra devam etmekte olan Boston Türk Film Festivali’ne de katıldı ve Boston Güzel Sanatlar Müzesi’ni gezdi. Boston’daki New England Türk Amerikan Kültür Derneği Başkanı Erkut Gömülü de yarısmaya katılan oyuncuları ve idarecileri yarışma salonunda ziyaret edip destek ve moral verdi ve Türk toplumu olarak takımın başarılarından ve almış oldukları ödüllerden gurur duyduklarını ifade etti.

Sandıkçı: "Türkiye’de de yapılmalı"

İstanbul Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, Amerika’da Türk Bayrağı’nın dalgalanmasının ve İstiklal Marşımızın okunmasının çok onur verici olduğunu dile getirerek, “bu tür organizasyonlarin artık Türkiye’de de yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Asım Onay: “Başaracağımıza inanıyordum”

Doç. Dr. Burhan Bahriyeli Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Asım Onay duygularını şu şekilde ifade etti: "Başaracağımıza inanıyordum ve başardık. Bu organizasyona katkı sunan, başta okulumuzun kurucusu Doç. Dr. Burhan Bahriyeli olmak üzere, tüm sponsorlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki projelerde daha iyisini yapmak için bu projenin bizlere ve herkese ışık tutacağına inanıyorum.”

Yarışma hakkında daha fazla bilgiye www.usfirst.org adresinden ulaşılabiliyor.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz