gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Genel Kültür
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Aşkın Gözyaşları

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ferdi Açılır Kutu Gör
Süper Üye
Süper Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 220
  Alıntı ferdi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Aşkın Gözyaşları
    Gönderim Zamanı: 10-Mayıs-2011 Saat 20:18
Forbes Dergisi’nin 'En Çok Kazanan Yazarlar' listesinin ikincisi Sinan Yağmur, HT PAZAR'dan Gülenay Börekçi'ye konuştu


Sinan Yağmur, futbolcu Arda Turan’ın “Bana sabrı öğretti” dediği Aşkın Gözyaşları: Tebrizli Şems adlı kitabın yazarı. Forbes Dergisi’nin “En Çok Kazanan Yazarlar” listesinin ikincisi. Yakında 8 dile çevirilecek kitabı Türk-Amerikan yapımı bir film olacak. İşte edebiyatımızın şaşırtıcı fenomeni Sinan Yağmur’la röportajımız.

Sinan Yağmur, “Listeye girdiğimi dostlarım haber verdi, mutlu oldum” dedi röportajımızda. “Ama haberdeki hatalara da üzüldüm. ‘Aşkın Gözyaşları: Tebrizli Şems’, 2010’un en çok satan ikinci değil, birinci kitabıydı. Hâlâ öyle. İkinci de zaten yine benim yazdığım ‘Aşkın Gözyaşları: Hazreti Mevlânâ’. İki kardeş yarışıyor yani. 199 baskı da doğru değil, geçen hafta 230’uncu baskıya girdik.” İşte röportajımız sırasında zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Sinan Yağmur’un anlattıkları...


“Kitabı en çok satan yazar” en çok para kazanan yazar mıdır gerçekten?

En çok para kazanan değil, en çok gönül kazanan yazarım. Kitap çıkalı bir yıl olmadı, Türkiye’nin birçok şehrinden, Avrupa’dan, Kanada’dan, Azerbeycan’dan toplam 7 bin okur Konya’ya geldi, hepsiyle tanıştım, sohbet ettim. Benim için çok kıymetliler. Fakat ben kendimi yazar olarak görmüyorum, eğitimciyim. Büyük mutasavvıfları araştıran, onların yaşadıkları coğrafyayı görmek için neredeyse tüm Ortadoğu’yu gezen biriyim. Çok şey yaşadım bu seyahatlerde, Afganistan’da Taliban’ın eline bile düştüm, sorguya çekildim. Diğer yazarlardan farkım, okurlarımla sürekli paylaşım halinde olmam. Hepsinin telefon numaraları var bende. Okul, üniversite, dernek, kültürel kuruluşlar, kim çağırırsa gidiyorum. 1000’e yaklaştı gittiğim yerler. Tek kuruş ücret istemedim, ücret vermekte, para ödemekte ısrarcı olurlarsa gitmiyorum zaten, reddediyorum tekliflerini.


17 OKUYUCUSU KONYA’YA TAŞINDI

Bu muazzam ilgiyi neye bağlıyorsunuz?

Önce Allah’ın inayeti, sonra Mevlânâ ve Şems gibi mana önderlerinin himmeti ve bereketi... Ve tabii insanlarımızın yüreklerine ayna tutacak kitaplara aç olması. Marifet benim kalemimde değil, yüreği yanık, edebiyatın edeb’inden mahrum kalmış yapayalnız insanların gönül birliğinde. Ben popüler bir isim değilim, basında medyada yer almadım, kimse televizyondan aşina değil bana. Aşkın Gözyaşları da desteksiz, yani reklamsız, afişsiz, tanıtımsız okundu. Türkiye’deki illerin yüzde 50’sine dağıtım bile yapılmadı. Başka şehirlerde bulamayanlara ben gönderdim bugüne kadar. Zarflara hediyeler koydum kendimce, kolyeler, başka kitaplar...


Enteresan okur hikâyeleriniz var mı?

Okur demiyorum, onlar benim canpârem. Siz onların yüreğini okşar, yüreğinde yürürseniz, sizi kendilerinden biliyor, ruhlarını, içlerini açıyorlar. Bundan büyük mutluluk yok. Gece ağlayarak okuyup sabah uçakla Konya’ya geliyorlar. 17 okurum başka şehirlerden Konya’ya taşındı, işlerini değiştirdi. Ben de her gün başka şehre gidiyorum onlara kavuşabilmek için. Ders verdiğim okuldan ücretsiz izin aldım. Günde ikiüç saat uykuyla yaşıyor, otobüs terminallerinde uyuyorum. Gönül insanının kapris yapma hakkı yoktur. Mevlânâ’yı yazıyorsanız, ondaki mütevazılığın sizde de olması lazım, değil mi?


Kimsenin tanımadığı bir lise öğretmeniyken, bu kitabı yayınlatmayı nasıl başardınız?

İlkin İstanbul’daki büyük yayınevinlerine gönderdim, ilgilenmediler. Şu andaki yayınevim bile hatır için çıkardı. Ders kitaplarımı yayınlıyorlardı, beni kırmamak için bu kitabı da basmayı kabul ettiler. Okumadan, inanmadan... Kitap aylarca basılmayı bekledi, bir gece onlardan habersiz, çalıştıkları matbaaya giderek ‘Artık basılsın diyorlar’ dedim. İlk 2 bin böyle basıldı. Dağıtımcılar 50’şer kitaplık kolileri daha açmadan geri gönderdi. Ama bir hafta sonra işler değişti, sipariş üstüne sipariş gelmeye başladı.


Neden böyle oldu sizce?

Taslağı alıp Hazreti Mevlânâ’nın dergâhına gitmiş, ona ve Şems’e dua etmiştim: “Ey aşkın önderleri, himmetlerinizi bekliyorum. Sizinle ilgili yanlış veya eksik bir şey yazdıysam eğer, parmaklarım felç, dilim lâl olsun.” Kitabımın böyle bir ilgi göreceğini gene de bilemezdim.


Forbes listesindeki diğer yazarlar konusunda ne düşünüyorsunuz?

Bir kitap gönlünüzü okşamıyorsa, gözünüzü yormaya değmez. Benim gönlümü okşayan yazarlar, okumaya doyamadığım İskender Pala ve Nazan Bekiroğlu. Sanatçılardan Murat Göğebakan’ı seviyorum bir de. Yazarken çok dinledim şarkılarını, Aşkın Gözyaşları’nda aslında gizli bir şekilde o da var.


NICHOLAS CAGE MEVLÂNÂ OLACAK

Aşkın Gözyaşları: Tebrizli Şems yakında Türk-Amerikan ortak yapımı bir film oluyor. Röportajımız sırasında Sinan Yağmur kadronun son halinin henüz netleşmediğini, gerçek isimleri basına 20 Mayıs’ta açıklayacaklarını söyledi. Ama ondan birkaç tüyo almayı gene de başardım: Filmin yönetmeni Roger Christian olacakmış. Mevlânâ’yı ise Nicholas Cage canlandıracakmış. Aslında anlaşmış gibilermiş, “Fakat ünlü aktörün karısını dövmesi hoş olmadı, fikir değiştirebiliriz” diyor Yağmur. Haluk Bilginer ve Şevval Sam da kadrodaymış.

Gelişime dair ne varsa...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz