gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Bilim ve Teknik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Teknoloji ve bilim tarihinin 20 yanılgısı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sakız Açılır Kutu Gör
Vip Üye
Vip Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 271
  Alıntı sakız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Teknoloji ve bilim tarihinin 20 yanılgısı
    Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2011 Saat 09:26
Teknoloji ve bilim tarihinin 20 yanılgısı
Teknolojinin gelecekte nasıl olacağından ahkâm kesen uzmanlara günümüzde de rastlıyoruz. İleri geri "gerçekçi" kehanetlerde bulunan bu uzmanlar teknolojinin gelişmesine yön veriyor gibi görünseler de, teknoloji sınır tanımıyor. Teknoloji ve bilimle ilgili geçmişte yapılmış komik öngörüleri sizin için derledik. Geçmişte yapılan "sığ görüşlü" yorumlara bakarak şunu anlıyoruz: rüyalarına inananlar "imkânsız" olanı gerçekleştirdiler.

Gelecekte bilgisayarların ağırlığı en fazla 1,5 ton olacak. (Popular Mechanics dergisi, 1949)

Tahminimce dünya pazarında 5 bilgisayar için talep buluruz. (Thomas Watson, IBM şirketi müdürü, 1943)

Yurdun her tarafını gezdim dolaştım, en akıllı insanlarla konuştum ve sizi temin ederim ki, verilerin [bilgisayar aracılığıyla] işlenmesi saçmalıktan öte bir şey değildir; bunun modası bir yıldan daha fazla sürmez. (Prentice Hall yayınevi editörü, 1957)

Fakat ... bu şeyin [mikroçip] ne tür bir faydası olabilir ki? (İleri-düzey Hesaplama Sistemleri Birimi'nde geliştirilen mikroçip ile ilgili söylenenlerden, IBM, 1968)

Peki, bilgisayar denen şeye kendi evinde kim ihtiyaç duyar ki? (Ken Olson, Digital Equipment Corp. kurucusu ve başkanı, 1977)

Telefon gibi bir cihazın, iletişim açısından bir sürü eksikliği vardır. Bundan ötürü bu buluşun hiçbir değeri yoktur diye düşünüyorum. (Western Union şirketinde yapılmış bir toplantıdan, 1876)
Kablosuz bir müzik kutusunun [radyo] hiçbir ticari değeri olmaz. Belirli bir şahıs için gönderilmeyen yayın için kim para ödemek ister ki? (David Sarnoff şirketinde radyo üretimine yatırım yapmak konusunda yapılmış bir toplantıdan, 1920)

Fikir ilginç ve iyi bir şekilde düzenlenmiş. Fakat ortaya atılan bir fikrin işe yarar olması için, mantıklı olması gerekmektedir. (FedEx'i kuracak olan Fred Smith'e Yale Üniversitesi'nin verdiği olumsuz cevaptan, 1973)

Yahu, oyuncuların ne konuştukları kimin umurunda olabilir ki? (H.M. Warner, Warner Brothers şirketinin çekeceği filmlerde sesin kullanımı ile ilgili konuşmasından, 1927)

Onların çıkardığı ses hoşumuza gitmiyor, doğrusu gitar artık geçmişte kaldı. (Decca Recording Co. şirketinin the Beatles grubunu reddetmesi, 1962)
Havadan daha ağır, uçan makineler imkansızdır. (Lord Kelvin, Royal Society başkanı, 1895)

Profesör Goddard etki ve tepki arasındaki ilişkiyi anlamıyor, reaksiyon için gereken şartların vakumdan daha öte bir şey olduğunu bilmiyor. Galiba profesör daha ortaokulda öğretilen en basit bilgiler konusunda büyük bir eksiklik çekiyor. (New York Times gazetesinin başyazısı, kontrollü sıvı yakıtlı roketlerin üretilmesinin öncülerinden Robert H. Goddard'ı eleştirirken, 1921)

Petrol bulmak için yeryüzünü delmek mi? Siz petrol bulmak için yeryüzünü matkapla delmeyi mi kastediyorsunuz? Çıldırmış olmalısınız! (Edwin L. Drake'in önerisine verilmiş cevaptan, 1859)

Uçaklar - enteresan oyuncaklar, fakat askeri açıdan hiçbir değer arzetmiyorlar. (Mareşal Ferdinand Foch'un düşüncesi, Ecole Superieure de Guerre, 1885)

İcat edilmesi mümkün olan her şey, çoktan icat edilmiştir. (Charles H. Duell, Amerikan Patent Bürosu yetkilisi, 1899)
Louis Pasteur'ün mikroplara dair teorisi, komik bir uydurmadır. (Pierre Pachet, Université Toulouse'de psikoloji profesörü, 1872)

Karın, göğüs ve beyin, bilge ve hümanist bir doktorun erişimi için daima kapalı olacaktır. (Sir John Eric Ericson, Kraliçe Victoria'nın doktoru, 1873)

640 kilobayt herkes için yeterli olmalıdır. (Bill Gates, Microsoft şirketi kurucusu ve başkanı, 1981)

100 milyon dolar - Microsoft için çok abartılı bir fiyat. (IBM'de Microsoft'un olası fiyatı üzerine yapılmış konuşmadan, 1982)

Bu virüs cici bir kedicik gibi. (Dr. Peter Duesberg'in HIV hakkındaki görüşü, moleküler-biyoloji profesörü, Berkeley Üniversitesi, 1988)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz