gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sınavlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

kpss sınav sonucu

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kpss sınav sonucu
    Gönderim Zamanı: 11-Ağustos-2010 Saat 13:00
Binlerce adayın merakla beklediği 2010 KPSS Lisans sonuçları:
Birçok kişinin merakla beklediği KPSS Lisans sonuçlarının açıklanma tarihi ÖSYM tarafından duyuruldu.

ÖSYM'nin internet sitesinde yapılan açıklama şöyle:

10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Lisans) değerlendirilmesi çalışmaları tamamlanmış olup, sonuçlar 11 Ağustos 2010 Çarşamba günü saat 14:00'da açıklanacaktır. Adaylar sonuçları 11 Ağustos 2010 Çarşamba günü saat 14:00'dan itibaren http://www.osym.gov.tr internet adreslerinden öğrenebileceklerdir.

http://www.osym.gov.tr

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2010 Saat 13:03

KPSS soruları ondan gitmiş
KPSS sorularını “Sana bir hediyem var” diyerek Ispartalı Baki Saçı’ya gönderdiği iddia edilen kişinin, Ankara’da yaşayan Berat Koşucu olduğu ortaya çıktı.


Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) soruların çalındığı ve kopya çekildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada, soruları Isparta'da yaşayan Baki Saçı’nın e-posta adresine gönderdiği öne sürülen kişinin Berat Koşucu olduğu belirlendi.

KOMİSYON DA SORULAR DA DEĞİŞİYOR

Polis, Yenimahalle’deki çalıştığı belirlenen Koşucu’nun işyerine gitti, ancak kendisini burada bulamadı.

Zanlının, 10-11 Temmuz’daki KPSS’den önceki telefon kayıtları ile e-posta trafiğini araştırılıyor.

Bu arada, Koşucu’nun, Baki Saçı’yla birlikte Yalvaç Atatürk Lisesi’ni 2004’te bitirdiği bildirildi.

Berat Koşucu’nun, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin “bilgi işlem sorumlusu” olduğu öne sürüldü.

Öte yandan, söz konusu zanlının, bir sosyal paylaşım sitesinde CHP karşıtı gruplara üye olduğu iddia edildi. Koşucu’nun Gülen cemaatiyle ilgili sayfaları izlediği de bildirildi.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
ferdi Açılır Kutu Gör
Süper Üye
Süper Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 220
  Alıntı ferdi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2010 Saat 20:01
Memur atamaları KPSS engeline takıldı!
Öğretmen atamalarının ardından memur atamaları da KPSS skandalı engeline takıldı.

ÖSYM'nin KPSS sınavı hakkında vereceği karara kadar memur atamaları bekletilecek. Sınavın iptalinin gündeme gelmesi halinde ise memur atamalarının nasıl yapılacağı merakla bekleniyor. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı memur atamalarının da beklemede olduğunu açıkladı.

BEKLEMEYE ALINDI

Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS'deki kopya iddiaları nedeniyle öğretmen atamalarını erteledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın dışında birçok kamu kurum ve kuruluşu da memur ataması yapmayı planlıyordu. Kamu kurum ve kuruluşlarının memur atanması ile ilgili işlemleri askıya alacakları belirtiliyor. Özellikle müfettiş ve uzman yardımcısı alımı yapacak kurumların bu atamaları durduracakları belirtiliyor.

ASIL ATAMALAR KASIM'DA

Devlet Personel Başkanlığı, birçok kamu kurum ve kuruluşlarına memur atamalarını Kasım ayında yapacak. DPB, kamum kurumlarından memur taleplerini 1 Eylül'den itibaren toplamaya başladı. Kasım ayına kadar KPSS sınavı ile ilgili durumun netleşmemesi halinde 2010 yılında atamaların yapılamayabileceğine dikkat çekiliyor.

GÖZLER 26 EYLÜL'DEKİ SINAVDA

KPSS lisans sınavındaki kopya iddialarının ardından gözler 26 Eylül'de yapılacak sınavı çevrildi. 26 Eylül'de ortaöğretim ve ön lisans mezunları için KPSS sınavı yapılacak. Bu sınavdaki kopyaya karşı tedbir alınıp alınmadığı merak ediliyor.

"Sorular mail yoluyla geldi" itirafı

KPSS'deki kopya iddialarıyla ilgili olarak sorgulanan Baki Saçı, kopyayı itiraf etti. Soruların mailine, tanımadığı bir kişi tarafından "sana bir hediyem var" başlığıyla sınavdan önce gönderildiğini kabul eden Saçı, "Kimseye para vermedim, kimseye soruları vermedim" dedi.

KPSS'deki kopya iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında önceki gün gözaltına alınarak Ankara'ya getirilen şüpheli Baki Saçı, soruların sızdırıldığı iddialarını doğruladı. Bilişim polisi tarafından sorgulanan Baki Saçı ifadesinde "Tanımadığım bir kişi tarafından sorular mailime geldi. Önce inanmadım, sildim. Başka bir arkadaşımda da aynı soruları görünce doğru olduğunu düşündüm. Bu sorulara çalışarak sınava girdim" dedi.

KİMSEYE SORULARI DAĞITMADI

İfadesinde, sorular karşılığı herhangi bir kamu görevlisine veya başka birine para ödediği iddialarını kabul etmeyen Saçı'nın, kimseye de soruları dağıtmadığını söylediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Adliyeye sevk edilen Saçı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre savcılığın Baki Saçı'nın ifadesinden önce arkadaşı Mustafa Sarının da ifadesine başvurduğu öğrenildi. Savcılık yetersiz delil sebebiyle Baki Saçı da olduğu gibi Mustafa Sarıyı da serbest bıraktı.

Öğretmen açığı ücretli öğretmenlikle çözülecek

KPSS'de kopya iddiaları üzerine durdurulan öğretmen atamaları ve oluşan öğretmen açığına MEB ara bir çözüm buldu: Ücretli öğretmenlik...

Milli Eğitim Bakanlığı KPSS'ye yönelik iddialarla ilgili durum netleşinceye kadar 31 Ağustos 2010'da yapılması planlanan öğretmen atamalarını ertelemişti. Yeni eğitim-öğretim yılının 20 Eylül'de başlayacak olması ve durumun bu tarihten önce netlik kazanmaması okullarda öğretmen açığının nasıl kapatılacağı sorusunu gündeme getirdi.KPSS ile ilgili soruşturmaların tamamlanmasını bekleyen Bakanlık, eğer süreç 20 Eylül'den sonraya sarkarsa "ücretli öğretmenlik" sistemini uygulamaya koyacak. Bu çerçevede il milli eğitim müdürlükleri, öğretmen ihtiyaçlarını ücretli öğretmenlik yoluyla giderecek.

AYLIK 842 LİRA

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslar'a göre, öğretmen sayısının yetersiz olması halinde yükseköğrenim görmüş kişiler ücretli öğretmenlik yapabiliyor.Görevlendirilenlerin birim ek ders ücreti tutarı brüt 8.32 TL, net: 7.02 TL olarak hesaplandı. Bunlardan haftada 30 saat ders okutanların bir ayda alacağı net ücret 842.4 TL'yi buluyor.

BUGÜN

Gelişime dair ne varsa...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2010 Saat 22:49
İptal edilen KPSS 28 Kasım'da yapılacak
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, yolsuzluk yapıldığı iddiaları ile iptal edilen sınavların yeni tarihlerini açıkladı.

ÖSYM tarafından bu pazar günü yapılması kararlaştırılan ancak daha sonra ertelenen ortaöğretim ve ön lisans mezunlarının gireceği Kamu Personeli Seçme Sınavı 28 Kasım'da gerçekleştirilecek.

2010-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Sınavı da 31 Ekim'de yapılacak.
2 milyon 420 bin adayın başvuruda bulunduğu sınav, ÖSYM, 11 Temmuz'da lisans mezunları için yapılan KPSS'de soruların çalındığı ve kopya çekildiği iddiaları sınavı nedeniyle ertelenmişti.

KPSS adayları, ÖSYM tarafından daha önce kendilerine gönderilen giriş belgesinde belirtilen yerde sınava girebilecekler.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz