gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sağlık Köşesi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

YARARI DA VARMIŞ

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
love_angel Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Mart-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 288
  Alıntı love_angel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: YARARI DA VARMIŞ
    Gönderim Zamanı: 14-Mart-2009 Saat 13:01
   Herkesin bilmediği bir bilgii.. Hatta bn tam tersi biliyordum :O


Espresso düşkünü İtalyanlar, uzun yıllardır zararları sayılan kahve için ülkenin en itibarlı diyet uzmanının övgü dolu açıklamasını, büyük bir rahatlamayla karşıladı.

Birçok İtalyan için güne bir fincan espresso ile başlamanın yerini hiç birşey tutamaz. Ama bu favori alışkanlıkları, yakın zamanda hiç de el üstünde tutulmuyordu. Örneğin geçenlerde İngiltere Başbakanı Tony Blair'in geçirdiği rahatsızlık ardından doktorları, kendisine 'kahveyi azaltmasını' tembihlemişti.

Şimdilerde kahvenin bahtı yeniden açılıyor. İtalya'nın en tanınmış diyet uzmanlarından Kiara Trombetti, 'Sabah kahvenizin tadını kaygısızca çıkarmanız için yeterli bilimsel veri var, kimse korkmasın' diyor. İtalyan uzmana göre, Amerikan usulü filtre kahveden ziyade, koyu kahveyi tercih etmenin sağlık açısından olumlu yanları bulunuyor. Doktor Trombetti'ye göre kahve, kalbe ve damarlara iyi gelen tanen ve anti-oksidanlar içeriyor.

Bunun yanısıra, başağrılarını geçirmede iyi bir yöntem ve karaciğere de faydası var; sirozun engellemesine yardımcı oluyor. Üstelik, astım hastalarına da tavsiye ediliyor. Doktor Trombetti, kafeinin astım nöbetlerine iyi geldiğini ve kan dolaşımını güçlendirdiğini söylüyor.

Ancak, herşeyin fazlası gibi kahvenin de zararları yok değil. İtalyan doktor, fazla içilen kahvenin sinir sistemine olumsuz etkilerine, kalp çarpıntısı ve ellerde titremeye yol açabileceğine dikkat çekiyor.

Hamile kadınlara, kalp ve mide ülseri hastalarına genellikle, kahveden uzak durmalarını tavsiye etmek yerinde bir karar. Doktor Trombetti, hiçkimsenin günde 3 ila 4 fincanı aşmamasını istiyor. Bununla birlikte, İtalyan anne babalara, 'Çocuklar için güne başlamanın en güzel yolu, bir bardak sütlü kahveden geçer' çağrısını yapıyor.
●●квя●●««Milletin lafıyla coşana kalbimin adımıyla koşmam gururumu hiçe sayıp kötü konuşana ölüyorm dese de bakmam!!!»»●●квя●●
Yukarı Dön
Süper Beyin Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge
Kral Mod.

Kayıt Tarihi: 21-Mart-2008
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 461
  Alıntı Süper Beyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2009 Saat 19:24
ben sevmiyodum ama artık içcem galiba
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz