gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sağlık Köşesi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tasarruflu ampullere dikkat

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
_Trial-StudenT_ Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 11-Ekim-2008
Konum: _!$T@NBUL_
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 159
  Alıntı _Trial-StudenT_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tasarruflu ampullere dikkat
    Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2008 Saat 21:54
Yapılan araştırmalar enerji tasarruflu ampullerin kullanım şeklinize bağlı olarak cildinize zarar verebileceğini ortaya koyuyor.

İngiliz The Independent gazetesinin haberinde İngiliz hükümetinin Halk Sağlığını Koruma Birimi'nin yaptığı tedbir amaçlı duyurudan bahsediliyor. Yapılan araştırmanın detaylarının da yer aldığı haberde tasarruflu ampulden yayılan UV ışınlarına maruz kalan kişilerin egzama, deri veremi ve benzer hastalıklara yakalandıklarının saptandığı belirtiliyor.
'Kompakt florasan lambaları' olarak da tabir edilen enerji tassarruflu ampüller, yaklaşık yirmi yıldır piyasada yer alıyor ve sadece iki türü bulunuyor. Biri içini net bir şekilde görebildiğimiz 'açık' ampuller, diğer türü ise 'kapsüllü' denilen ikinci bir koruma katmanına sahip olan ampuller.
Araştırma cilde çok yakın tutulan ve 'açık' olarak nitelendirilen ampullerin bir tanesinin, yazın günün en sıcak saatinde güneşin verdiği zarar kadar etkili olduğunu ortaya koyuyor. Bu zarar ampul cilde çok yakından temas ettiğinde daha büyük hasar verirken, ampul insan derisinden uzaklaştırıldıkça verdiği zarar da azalıyor.
Bu nedenle uzmanlar bu 'açık' şekilli ampullerden çıkan ışığın insan vücuduna bir adımdan daha yakın bir mesafeden temas etmemesi gerektiği konusunda uyarıyor. Eğer zorunlu bir temas hali varsa da, temas süresinin bir saati aşmaması gerektiğini vurguluyorlar. Kapsüllü modellerin 'açık' olanlar kadar zarar vermediğini de belirten uzmanlar problemin büyük oranda bu ışınlara çok yakından temas edilmesi halinde tehlike oluşturduğunu da söylüyorlar.
Sonuç itibariyle günlük hayatımızın içinde sıkça kullandığımız bu ampülleri mümkün olduğu kadar insan vücudundan uzak bölgelere yerleştirmek gerekiyor. Eğer cildinize yakın bir yerde kullanmanız gerekirse de çift koruması olan kapsüllü ampulleri tercih etmek sağlığınız açısından daha güvenli...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz