gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sınavlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

OKS Sınav Soru ve Cevaplari

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sakız Açılır Kutu Gör
Vip Üye
Vip Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 271
  Alıntı sakız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: OKS Sınav Soru ve Cevaplari
    Gönderim Zamanı: 09-Haziran-2008 Saat 12:17
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10-Haziran-2008 Saat 11:06
Sınav çok kolaydı ama taban puanlar yükselir
9 Haziran 2008 07:44
Uzmanlar dün yapılan OKS'deki soruları 'son derece kolay' olarak değerlendirdi. Ancak bu durum, okulların taban puanlarının da yükselmesine yol açacak..
Dokuz yüz bini aşkın öğrencinin bir ortaöğretim kurumuna girmek için yarıştığı Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) son kez dün yapıldı. Daha önce SABAH'ın soruları hazırlayan uzmanlarla yaptığı görüşmelerde dile getirildiği gibi, bu yılın soruları geçmiş yıllara göre daha kolay oldu. Soruları hazırlayanlar, "Bu yıl son sınav olacak, öğrencileri germeyeceğiz, sorular kolay olacak" derken, dün sınavda çıkan sorular da bu söylenenleri kanıtladı. Soruları inceleyen uzmanlardan Uğur Dershaneleri Rehberlik Koordinatörü Turgay Polat, bu yılın soru tarzının önceki yıllarda yapılan OKS'lerden daha farklı olduğunu belirterek "Sınavda yapılandırmacı yaklaşımın etkisi oldukça fazla oldu. Bu yıl ilki yapılacak SBS soru tipine, yani kazanımları ölçmeye daha yakın sorular soruldu" dedi. Polat Türkçe sorularının, öğrencinin okuma ve anlama yeteneğini ölçen, soru kökü daha somut ifadelere dayanan bir test olduğunu söylerken matematiklerin ise müfredatı direkt yansıtan sorular olduğunu söyledi. Fen sorularından 10 tanesinin 'deneye dayalı ve öğrencilerin çok kolay yanıtlayacağı sorular' olduğunu ifade eden Polat sosyal bilgiler için de "Tarih bölümü oldukça kolay, coğrafya soruları kolay ancak grafiklere dayalı olarak soruldu. Soruların dili net ve açık. Sorular şekillerle desteklenmiş ve bazılarında senaryo tekniği kullanılmış" dedi.
ÇOK BİRİNCİ ÇIKAR
Polat, geçmiş yıllara göre soruların çok kolay olmasının daha çok öğrencinin daha çok soru yapmasına yol açtığını belirterek, sınavın önceki yılların aksine çok sayıda birinci çıkaracağını söyledi: "Soruların yapılabilme ortalaması yükselecek. Bunun sonucu öğrencilerin girmek istedikleri okulların geçen seneye göre daha fazla net isteyecek olmaları, dolayısı ile taban puanlarının yükselmesi olacak. Öğrenciler geçen yıl 90 netle girdikleri bir okula bu yıl 95-96 netle girebilecek. Tercihlerde çok dikkatli olunması ve 2007-OKS verilerine dayanarak yorum yapılmaması gerekecek."
20-25 NET ARASI YIĞILMA
Sevinç Dershanesi uzmanları, Türkçe sorularının, beklenilenden daha kolay olduğunu belirterek "İçerik ve dil yönünden öğrencileri zorlayacak soru yok gibiydi" açıklamasını yaptı. Ancak uzmanlar başka bir konuya daha dikkat çekerek "Değişik kaynaklarca 'Konu sınırlaması olacak, bazı konulardan soru çıkmayacak' söylemi asılsız çıktı" dediler. Seçici olan ve öğrencilerin zorlandığı soruların fizik bölümünde olduğunu belirten dershane yetkilileri, matematik sorularında ise özellikle 20-25 net arasında büyük bir yığılma görüleceğini ifade etti. Bilfen ilköğretim okulları bölüm başkanları da, son OKS'nin "iyi hazırlanmış sorular ile iyi bir final yaptığını" belirterek, fen sorularının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sınavın sonucunu belirleyici bir özelliğe sahip olacağını ifade ettiler. Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) uzmanları ise 2008-OKS'nin, soru tarzı açısından daha önceki yıllardan farklı olduğuna vurgu yaparak "sınavda 'yapılandırmacı' yaklaşımın etkisi fazlaydı" dediler.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
oguzakkas Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 07-Mayıs-2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 19
  Alıntı oguzakkas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10-Haziran-2008 Saat 17:07
Görüşünüze katılıyorum.Özellikle Türkçe ve Sosyal bilgiler soruları oldukça basi,tti.Türkçe sorularının 5. sınıf düzeyinde hazırlanmış olduğunu gördük...OKS de bu yıl çıkmayacağı söylenen sözcük türlerinden de soruların gelmesi hoş değildi.Neden sınava 1 ay kala bir açıklama yapılır ve bu açıklamada söylenenler yerine getirilmez anlamak mümkün değil.
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25-Temmuz-2008 Saat 23:25
OKS I. Yerleştirme Sonuçlarına Göre Okulların Tavan Taban Puan listeleri
http://egitek.meb.gov.tr/Sinavlar/Istatistikler/2008/oks/TabanTavan.html

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14-Ağustos-2008 Saat 19:38
OKS 2 yerleştirme sonuçları saat 17.00 açıklanacak
OKS 2 yerleştirme sonuçları saat 17.00 açıklanacak
ANKARA (ANKA) - Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı (OKS) 2. yerleştirme sonuçları saat 17.00 açıklanacak.
OKS 2. yerleştirme sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının www.meb.gov.tr internet adresinden öğrenilecek. Bir okula yerleşmeye hak kazanan öğrenciler kayıtlarını, 16-22 Ağustos arasında yaptırabilecek. Kayıtlardan sonra boş kalan kontenjanlar 23 Ağustos'ta açıklanacak. Boş kontenjanlar için 24-25 Ağustosta tercihte yükselme' başvurusu alınacak ve 1 Eylül'de de sonuçlar duyurulacak. 2-4 Eylül arasında da tercihte yükselme sonucunda yerleşmeye hak kazanan adayların kayıtları yapılacak.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz