gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sınavlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ÖSS'ye Başvuru Sayısı Herkesi Şaşırttı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ÖSS'ye Başvuru Sayısı Herkesi Şaşırttı
    Gönderim Zamanı: 05-Haziran-2008 Saat 12:34
2008 ÖSS'ye başvuran aday sayısının 400-500 Bin civarında az olacağı tahmin ediliyordu fakat herkes yanıldı. Başvuru sayısı ve nedenleri.



Dört yıla çıkan liselerin bu yıl mezun vermemesi nedeniyle 2007'ye göre ÖSS'ye başvuruda yaklaşık 400-500 bin kişilik azalma bekleniyordu. Buna bağlı olarak adayların kazanma şansları da yüzde 25 daha fazla olacaktı. Ancak geçen yıllarda üniversiteye giremeyenlerle istediği bölümü kazanamayan eski mezunlar, “Bu sınavda şansım artıyor” diyerek başvuruda bulununca aday sayısı tahminleri aştı. Bu yıl Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), Yabancı Dil Sınavı (YDS) ve meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş için toplam 1 milyon 643 bin öğrenci başvurdu. Geçen yıl bu rakam 1 milyon 776 bin 441'di. ÖSYM Başkanı Yarımağan 2008 ÖSS, YDS ve sınavsız geçişe başvuru süresinin 7 Nisan 2008 tarihinde sona erdiğini belirtti. ÖSS 15 Haziran 2008, YDS ise

22 Haziran 2008 tarihlerinde yapılacak. Yarımağan, dört yıla çıkan liselerin bu yıl mezun vermemesi nedeniyle 2008'de katılımın 1 milyon 200 bin civarında olacağını tahmin ettiklerini açıklamıştı. Buna bağlı olarak adayların kazanma şanslarının da artacağı ifade edilince eski mezunlar da başvuruda bulundu. Böylece bu yılki aday sayısı tahmin edilenin çok üstüne çıktı. Yarımağan sınav salonlarıyla ilgili olarak ise şunları söyledi: “Çok güneş alan veya gürültülü yerlerdeki sınıfları sınav salonu olarak kullanmayacağız. Örneğin 20 kişilik sınıfta 7 numaralı adayın nereye oturacağını, hangi kitapçık türünün dağıtılacağını biz belirleyeceğiz. Böylece kopya tamamen önlenecek” diye konuştu.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz