gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Genel Kültür
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Da Vinci'nin Son Sırrı Çözüldü

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Da Vinci'nin Son Sırrı Çözüldü
    Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2008 Saat 22:53
Ünlü ressam Leonardo da Vinci'nin hayatıyla ilgili bir sır perdesi daha aralandı.

Rönesans döneminin ünlü sanatçılarından Leonardo da Vinci'nin Arap kökenli olduğuna dair iddialar, bir İtalyan araştırmacının yeni bulgularıyla güçlendi.

Da Vinci'nin annesinin Caterina adındaki bir köle olduğunu ve muhtemelen Doğu Avrupa'dan veya Orta Doğu'dan getirildiğini iddia eden araştırma, babasının 30 yıllık birikimini deşifre eden Francesco Cianchi tarafından yayımlandı.

Araştırmaya göre, da Vinci doğduğunda, Caterina adındaki annesi ile Ser Piero adındaki babası evli değildi. Floransa'da noterlik yapan Ser Piero'nun hayatındaki tek kadın Caterina, varlıklı arkadaşı Vanni di Niccolo di Ser Vann'ın evindeki bir köleydi.

Bankerlik yapan Ser Vann, ölmeden önce Caterina'yı karısına bıraktı, ancak evi vasiyetini uygulayan arkadaşı Ser Piero'ya verildi.

Ser Piero, bankerin dul eşinin evde kalmasına, Caterina'ya özgürlüğünü vermesi şartıyla izin verdi. Caterina'ya bu tarihten sonra bir daha Floransa kayıtlarında rastlanmıyor. 15 Nisan 1452'de da Vinci doğuyor ve annesi birkaç ay sonra evleniyor.

Araştırma, Rönesans dönemi İtalyasında köleliğe dair bilgiler de veriyor. Vinci'deki Museo Ideale'nin kurucusu Alessandro Vezzosi, İtalya'nın önde gelen ailelerinin Doğu Avrupa'dan ve Orta Doğu'dan genç kadın satın aldıklarının bilindiğini, bu kadınların daha sonra vaftiz edildiğini ve genelde Maria, Marta ve Caterina adlarının verildiğini söyledi.

Da Vinci'nin parmak izinden yola çıkılarak geçen yıl yapılan bir araştırma, ünlü sanatçının Arap kökenli olabileceğini ortaya koymuştu.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz