gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sağlık Köşesi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kırım-Kongo Kanamaları Ateşi Hastalığı (Kene Isırı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kırım-Kongo Kanamaları Ateşi Hastalığı (Kene Isırı
    Gönderim Zamanı: 05-Haziran-2007 Saat 19:13
Son yıllarda daha sıkça duyulmaya başlayan, bahar-yaz dönemlerinde artış gösteren ve ağırlıklı olarak keneler aracılığıyla bulaşan virütik bir hastalıktır. İlk olarak 1944 yılında Kırım’da, sonra 1956 yılında Kongo’da tanımlanmış ve sonra aynı hastalık olduğu anlaşılmıştır.

Keneler, kan emerek beslendikleri için hemen tüm yabani ve evcil hayvanların (inek, koyun, köpek, kemiriciler, yerde beslenen kuşlar vb.) üzerinde bulunabilir ve bu hayvanlardan insana geçebilirler. Ayrıca, çalılık ve yeşil, yüksek otlu alanlarda bulunan keneler, beslenmek için doğrudan insanlara da geçip ısırabilirler. Bu nedenle daha çok kırsal bölgelerde ve hayvancılıkla uğraşan kişilerde görülmekle birlikte kentsel alanlardaki uygun ortamlarda da bulunabilirler.

Virüs ile bulaşmış keneler, kan emişini tamamladıktan sonra ayrılırken bir sıvı salgılarlar. Virüs genellikle bu sıvı ile bulaşır. Kan emdikleri ve virüsü bulaştırdıkları tüm canlılar hasta olabilir fakat hastalık genellikle hayvanlarda hafif ve bulgusuz seyreder. Bu nedenle daha az görülmekle birlikte hasta hayvanların salgıları ve kanları aracılığıyla da hastalık bulaşabilir.

Kenelerin kan emişi genellikle uzun bir süreçtir. Sinekler gibi hemen sokup kısa sürede kan emişini bırakmazlar. Kan emmeye başlayan kene, ağız kısmındaki hortumunu cilt içine sokar ve doyuncaya kadar çıkartmaz. Bu hortum, geri çıkışı engellemek için çıkıntılar içerdiğinden kolay çıkmaz. Bu nedenle keneyi çıkartmak için zorlamamak gerekir. Çok zorlandığında sıvıyı erken salgılayıp virüsü bulaştırabilir veya boru kısmı koparak cilt içinde kalabilir. Ayrıca, zorlama kenenin patlayarak enfekte sıvı ve kanının cildimizdeki çiziklerden ya da gözümüze sıçrayarak bulaşmasına yol açabilir. Bu nedenle vücuda yapışık kene görüldüğünde bir cımbızla ağız kısmından tutularak yavaşça sağa-sola oynatılıp bir vida gibi çıkartılmaya çalışmalı ya da bir sağlık kurumuna başvurularak çıkartılması sağlanmalıdır.

Hastalık oluşması ve bulguları:
Hastalık genellikle kene ısırığı ile virüsün bulaşmasından 1-3 gün sonra ortaya çıkar. Bu süre en fazla 9 güne kadar uzayabilir. Hasta hayvanın kan ve vücut sıvıları bulaşmış ise bu durumda hastalığın ortaya çıkışı 13 güne kadar uzayabilmektedir.

Ateş, kırıklık, baş ağrısı, halsizlik, aşırı duyarlılık, kol, bacak ve sırtta şiddetli ağrı ve belirgin iştahsızlık bulguları ile başlar. Bazen kusma, karın ağrısı ve ishal olabilir.
İlk günlerde yüz ve göğüste küçük cilt altı kanamaları, gözlerde kızarıklık, gövde, kol ve bacaklarda bir yere çarpmış gibi cilt altı kanamalar oluşabilir.
Burun kanaması, kanlı kusma, kanlı dışkılama, kanlı idrar görülebilir. Vajinal kanamaya da rastlanabilir.
Ağır olgularda hepatit, karaciğer, böbrek, akciğer yetmezlikleri oluşabilir.

Tedavi: Diğer çoğu virüs hastalıklarında olduğu gibi bu hastalığın da doğrudan bir tedavisi ve etkili bir ilacı olmayıp daha çok destek tedavisi ve bulguları gidermeye yönelik tedaviler ve bazı antivirütik ilaçlar uygulanmaktadır.
Erken dönemde başlanılan destek tedavi daha başarılı sonuç vermektedir. Geç başlanılan tedavi ve ağır seyredebilen hastalık öldürücü olabilmektedir.
Hastalığa karşı aşı çalışması yürütülmekle birlikte henüz koruyucu bir aşı geliştirilememiştir.

Korunma:
Hastalık, kenelerin sokması sonrası salgıladıkları sıvıyla, kenelerin çıkartılırken ezilmesi sonucu çıkan sıvı ve kanıyla veya kene sokması sonucu virüsü alıp hasta olmuş hayvanların kan ve salgıları ile bulaşabilmektedir. Bu nedenle:
Mera ve meskenlerde yerleşik keneler kan emerek beslenirler. Hayvanları kenelerden uzak tutarak kenelerin yayılmaları engellenmelidir.
Yeşil ve piknik alanlarına gidildiğinde (su kenarları, otlaklar, çalılık ve yüksek otlu alanlar) uzun giysiler giymeli, bacakları açıkta bırakmamalı, paçalar çorap içine konulup kenenin vücuda ulaşması zorlaştırılmalıdır. Dönüşte tüm vücut kontrol edilip yapışık kene olup olmadığına bakılmalıdır.
Yeşil alanlara giderken böcek kaçırıcı sıvı ve jeller cilde sürülebilir veya giysilere emdirilebilir. Bu maddelerin az da olsa sağlık sakıncaları olduğu dikkate alınmalıdır. Hayvan besliyorsanız hayvanlarınızı dolaştırırken onlara da bu sıvılardan sürebilirsiniz.
Vücuda yapışık kene tespit edildiğinde keneyi çıkartmak için fazla zorlamamalı, halk arasında yaygın olduğu şekliyle sigara veya kibritle yakma, kenenin üzerine kolonya, alkol veya diğer kimyasal maddeler uygulanmamalıdır. Bu maddeler kenenin daha erken aşamada kusmasına ve enfekte sıvıyı vücudumuza salgılamasına neden olabilir.
Vücuda yapışık kene tespit edildiğinde eldiven takarak ve bir cımbız ile kene vücuda yapışık ağız kısmından tutularak yavaşça sağa-sola sallanarak bir vida gibi çıkartılmalı veya bir sağlık kurumuna başvurularak çıkartılması sağlanmalıdır.
Hasta kişiler ile temasta vücut sıvıları aracılığıyla bulaşma olabileceği unutulmamalıdır.

Artık piknik yapmak da riskli hale geldi.
Kenelerle karşılaşmamanız dileğiyle,

Dr. Murat FIRAT
Halk Sağlığı Uzmanı

Meşhur keneyi tanıyabilmeniz için vesikalık fotoğrafını ve vücuda yapışık şeklini de ekledim.


Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18-Mayıs-2008 Saat 00:24
SEVGİLİ DOSTLARIM, KIRIM KONGO KANAMALI HASTALIĞIYLA İLGİLİ YAŞADIKLARIMI SİZLERLE, PAYLAŞMAK İSTERİM.
BENİM DE ASİSTAN OLARAK GÖREV YAPTIĞIM, ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ; YOZGAT, NİĞDE, KISMEN SİVAS, KISMEN MARAŞ, KIRŞEHİR GİBİ İL NÜFUSUNADA HİTAP EDEN, BÖLGE HASTANESİ KONUMUNDADIR. BÖLGE HASTANESİ OLMASI İTİBARİYLE EN PROBLEMLİ VAKALAR HASTANEMİZE GÖNDERİLİRDİ.
ÇOCUK ACİL POLİKLİNİĞİNDE, SORUMLU DOKTOR OLARAK 8 AY GÖREV YAPTIM. BU SÜRE ZARFINDA YAKLAŞIK 120 KENE ISIRMA VAKASI ACİLE ULAŞTIRILMIŞTIR. KAYSERİ MERKEZDE DAHİL BİR ÇOK YERDEN ULAŞMIŞTIR. ÖZELLİKLE KENE ISIRMA VAKALARI, BAHAR SONU VE YAZIN GÖRÜLMEKTEDİR.
KIRIM KONGO KANAMALI HASTALIĞI; BU HASTALIK İLK TANIMLANDIĞINDA KANAMA ŞİKAYETLERİYLE GELDİKLERİNDEN VE VAKANIN İLK ÇIKTIĞI YERLER KONGO VE KARADENİZ KIRIM SAHİLLERİ OLMASI NEDENİYLE BU İSİMLENDİRME YAPILMIŞTIR.
BU HASTALIK ÖZELLİKLE YAZ AYLARINDA, SERT KENE CİNSİYLE TAŞINAN, KURBANLARINI ISIRDIĞI YERDE MİKROBU SALGILARIYLA BULAŞTIRIRLAR. ÖZELLİKLE BİZİMDE İÇİNDE YER ALDIĞIMIZ, KARADENİZE KOMŞU ÜLKELERDE GÖRÜLMEKTEDİR. BİZİM ÜLKEMİZDEDE EN ÇOK VAKA; ÇORUM, TOKAT GİBİ VİLAYETLERİMİZDE GÖRÜLMÜŞTÜR.
KENE İNSAN VÜCUDUNDA AÇIKTA GÖRDÜĞÜ NERE VARSA ORADAN YAKALAR. BİR LAF VARDIR YA (HERİF KENE GİBİ YAPIŞTI KARDEŞİM YAKAMI BIRAKMIYOR GİBİ..) VE KURBANININ KANIYLA DOYUP KENDİNİ BIRAKINCAYA KADAR DEVAM EDER. KENENİN İNSANIN NERESİNDEN YAKALADIĞIDA ÖNEMLİDİR. ÖZELLİKLE HAYATİ ORGANLARA NE KADAR YAKINSA O KADAR ETKİLİ OLABİLİR. KENE FARKEDİLDİKTEN SONRA GEÇEN SÜREDE ÖNEMLİDİR. KENENİN HASTALIĞIN GÖRÜLDÜĞÜ YERDEN ÇIKMASIDA ÖNEMLİDİR. KENENİ HİÇ BİR ŞEKİLDE EZİLMEDEN BİR SAĞLIK KURULUŞUNDA ÇIKARILMASIDA ÖNEMLİDİR. KENENİN ÖZELLİKLE CİNSİNİN HASTALIK TAŞIYAN SERT KENE OLMASIDA ÖNEMLİDİR.
KENE DENEYİMLİ BİR SAĞLIK EKİBİ TARAFINDAN, ÖZELLİKLE KENENİN BAŞ KISMINDAN YAKALAYARAK ÇİVİ SÖKME TARZINDA ÇIKARILMASIDIR. BAŞININ KONTROLÜ MUTLAKA YAPILMALIDIR. KENE CİNS TAYİNİ İÇİN VETERİNERLİK FAKÜLTESİNE GÖNDERİLİR. HASTANIN KANAMA DİYATEZİNE YÖNELİK TETKİKLLERİ ALINARAK HER ŞEY NORMALSE, ÖNERİLERDE BULUNULARAK TABURCU EDİLİR. BİR GÜNDE 10 HASTANIN GELDİĞİ OLURDU. BUNLAR ÖZELLİKLE TELEVİYONDAN, KIRIM KONGO KANAMALI HASTALIĞINI DUYMUŞ OLAN KİŞİLER VEYA ALARM HALİNDE OLAN SAĞLIK PERSONELİ TARAFINDAN GÖNDERİLEN VAKALARDIR.
VAKALAR 10 GÜN İÇİNDE OLABİLECEK DURUMLAR HAKKINDA(ATEŞ, KARIN AĞRISI, İSHAL, DÖKÜNTÜ VE KANAMA YÖNÜNDEN UYANIK OLMASI TEMBİHLENİR. EN UFAK BİR ŞİKAyettede sağlık kurumuna vakit geçmeden baş vurması önerilir. KENENİN EN ÇOK SEVDİĞİ BÖLGELER YUMUŞAK DERİNİN OLDUĞU KISIMLARDIR. DOLAYISIYLA BOYUN, KULAK ARKASI VE CİNSEL BÖLGE RİSKLİ KISIMLARDIR. HASTANEYE GELEN İLGİNÇ VAKALARDAN BİRİSİDE; ANNESİNİN ÇOCUĞUN BOYNUNDAKİ KENEYİ, BEN(NEVÜS) ZANNETMESİYDİ. ALLAHA ŞÜKÜR ŞANSLIYDIK ÖLEN VAKAMIZ OLMADI.
PEKİ NEDEN KENE VAKALARI BU KADAR ARTTI; BİR RİVAYETE GÖRE İNSANLAR KUŞ GRİBİ DİYEREK NE KADAR MASUM KUŞ VE TAVUK VARSA İTLAF ETMİŞ. SONUNDA KENELERİ VE BÖCEKLERİ DOĞADAN TOPLAYAN KANATLILARIN SAYISI AZALINCA, VEKTÖR GÖREVİ YAPACAK KENE SAYISI ARTMIŞTIR. EVREN YİNE KENDİ İÇİNDE DENGESİNE KAVUŞMUŞTUR. SAĞLICAKLA KALINIZ.
Dr.Erkan KARAKURT

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18-Mayıs-2008 Saat 00:24
SEVGİLİ DOSTLARIM, MALUM YAZ AYI GELDİ, HAVALAR ISINDI. ETRAFTA KENELER CİRİT ATIYOR. YİNE TELEVİZYONLARDAN ÖLEN VATANDAŞLARIMIZ OLDUĞU AÇIKLANIYOR. BAKINIZ ÖZELLİKLE, HAYVANCILIKLA UĞRAŞAN DOSTLARIMIZ, RİSKLİ BÖLGELERDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZ(EN ÇOK VAKANIN GÖRÜLDÜĞÜ; ÇORUM, TOKAT, SİVAS GİBİ), BU SIRALAR PİKNİK HAZIRLIKLARI YAPANLAR; LÜTFEN GİYSİLERİNİZE DİKKAT EDİNİZ, MÜMKÜNSE ŞORT YERİNE, EŞOFMAN ÇORAP GİYMEYİ TERCİH EDİNİZ. AHIRA GİRERKEN DİZE KADAR ÇİZME VE ÖZEL KIYAFETİNİZ OLSUN. MUTLAKA AHIRDAN ÇIKTIKTAN SONRA VE PİKNİKTEN GELDİKTEN SONRA TÜM VÜCUDUNUZU KONTROL EDİNİZ. SON DÖNEMDE SAĞLIK BAKANLIĞININDA ONAYLADIĞI KENE SAVARLAR ÇIKTI. ÖZEL GİYSİLER ÜZERİNE PÜSKÜRTÜLÜYOR, 10 GÜN KADAR KENELERİ UZAK TUTUYOR. YALNIZ CİLDE TEMAS ETMESİN VE HAYVANCILIKLA UĞRAŞANLARIN KULLANMASI DAHA UYGUN OLABİLİR. ÖNCE TEDBİR SONRA TAKTİR. SAĞLICAKLA KALINIZ.
Dr.Erkan KARAKURT

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
love_angel Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Mart-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 288
  Alıntı love_angel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18-Mayıs-2008 Saat 18:12
paylaşımınız için teşekkürler ... Allah kimsenin başına vermesin
●●квя●●««Milletin lafıyla coşana kalbimin adımıyla koşmam gururumu hiçe sayıp kötü konuşana ölüyorm dese de bakmam!!!»»●●квя●●
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24-Mayıs-2008 Saat 22:29
Yılda 1 milyon kene yiyen keklikler kene avında...
Ölüm saçan keneleri ne ilaç, ne karınca yok edebiliyor. Çevre Bakanlığı yılda 1 milyon süne ve kene yiyen 1 keklikten 10 bin tanesini doğaya saldı. Bundan sonra keklikler, keneyle baş edecek.

Artık sadece doğada değil, VIP salonlarına kadar dadanmaya başlayan ve ölümlere neden olan kenelere karşı yeni bir mücadele yöntemi başlatılıyor. Hükümet, keneleri keklik sürüleriyle yok edecek. Çevre ve Orman Bakanlığı, Yozgat ve Kahramanmaraş’ta Keklik Üretim Merkezi kurdu.

Her iki ilde yılda yaklaşık 90 bin keklik civcivi üretilecek. Önümüzdeki yıl da İstanbul’da Keklik Üretim Merkezi faaliyette geçecek. Kekliklerin yararları saymakla bitmiyor. Bir kekliğin yılda 1 milyon süne, kene yediği belirtiliyor. Yani keklikler bir anlamda doğada keneleri yok edecek silah olarak kullanılacak. Böylece hem doğal hayat korunacak, hem kenelerin çoğalması önlenecek, hem de kene ve süne ilaçları için her yıl milyon dolarlarca kaynağın dışarıya çıkmasının önüne geçilecek. Yani, bir taşla birçok kuş vurulacak.

PARALAR CEPTE KALACAK

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, keneyle mücadelede kekliğin önemine değinerek, “Bir keklik demek, 1 milyon süneyi ve keneyi ortadan kaldırmak demek" dedi. Çiçek daha önce yurtdışından kene ilacı getirildiğini hatırlatarak, "Bu ilaçlar, keneyi ve süneyi öldürmüyordu. Keklik öyle değil. Keklik yakaladığı yerde keneyi yok ediyor" bilgisini verdi.

Kene, kımıl ve süneye karşı sadece keklik değil, Sülün Üretim Merkezleri de kuruluyor. Şu ana kadar Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından İstanbul, Bursa ve Samsun’da kurulan Sülün Üretim Merkezleri’nde yılda ortalama 130 bin civarında sülün civcivi yetiştirilerek doğaya salınıyor.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2008 Saat 14:55
Uzmanından ‘kene salgını’ uyarıları
Kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının neden olduğu ölümlerdeki artış, “salgın” diye nitelenecek boyuta ulaştı. NTVMSNBC konuyu uzmanlara sordu.

İSTANBUL - Sağlık Bakanlığı verilerine göre; kayıtlara geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından ölüm sayısı 2002-2003 yılında 6 iken, 2007’de 33 oldu, bu yılın ilk 6 ayında ise 25’e yükseldi. Geçmiş yıllarda daha çok Doğu, Güneydoğu’da görülürken, bu yıl Ankara, Çanakkale, İzmir, İstanbul’da da görülmeye başladı. İstanbul İl Sağlık Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Ayşen Gargılı hastalık taşıyan kenelerin gelişimini anlattı, bugünkü durumu “kene salgını” olarak niteledi. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’den Doç. Dr. Önder Ergönül ise hastalığın seyrini, bulaşma şartlarını anlattı, erken müdahaleye rağmen ölüm riskinin yüzde 10 olduğunun altını çizdi.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
Süper Beyin Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge
Kral Mod.

Kayıt Tarihi: 21-Mart-2008
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 461
  Alıntı Süper Beyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Temmuz-2008 Saat 20:10
Kene Nasıl Çıkarılır?
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız.
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28-Ağustos-2008 Saat 11:23
Sağlık Bakanlığı keneyle mücadelede salgısıyla keneleri felç eden, kırmızı karıncaları deneyecek.
Sağlık Bakanlığı keneyle mücadelede salgısıyla keneleri felç eden, halk arasında "atom karınca" olarak bilinen kırmızı karıncaları deneyecek.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom, bilimadamlarının tavsiyesiyle kırmızı karıncalar üzerinde kene deneyi yaptıklarını
          
ve dört aşamalı olan deneyin ilk aşamasının başarıyla sonuçlandığını söyledi. Bunun bir başka biyolojik savaş yolu olduğunu ifade eden Çom, "Karıncalarla ilgili ilk testi Eskişehir’de yaptık. Keneleri, atom karıncalarla aynı ortama bırakıp video çekimine başladık. Karıncalar salgılarıyla keneleri felç edip bayılttı, ardından
          
üçerli beşerli gruplar halinde yuvalarına taşıdılar. Kaçmaya çalışan keneleri da abluka altına aldılar" dedi. Atom karıncaların özellikle çam ağaçlarının olduğu yerlerde yaşadıklarını belirten Çom, "Araştırmanın ikinci aşamasında bu karıncaların çiftçilik yapılan alanlarda yaşayıp yaşamadığını tespit edeceğiz" dedi.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz