Msn de tanımadığın kişilere dikkat |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
gelisenbeyin
Yönetici gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4737 |
Alıntı Cevapla
Konu: Msn de tanımadığın kişilere dikkat Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2007 Saat 16:58 |
*Dilek KOLUKISA *
Bursa Bölge Müdürlüğü Teknik Uzman ------------------------------ *From:* Hayati Zarifoğlu *Sent:* Monday, April 09, 2007 10:37 AM *To:* Bursa Bolge Mudurlugu *Subject:* FW: ARKADAŞLAR DİKKAT! ltf okuyun *O gece mail kutusuna gelen bir notun tüm geleceğini etkileyeceğini nasıl* *bilebilirdi kahramanımız. Gönderilen dosyayı açtığında ekranı binlerce gül* * kaplamıştı. Her tıklamada yeni bir sayfa açılıyor ve her açılan sayfada* *değişik renklerde güller tüm ihtişamıyla gözler önüne seriliyordu. Son* *tıkladığında ise ekranda şöyle yazıyordu; "Hiçbirisi senin gibi olamaz.* *Seni seviyorum..."* * Fulya çok şaşırmıştı. Maili gönderene baktı ama bu isim onda hiç bir* *çağrışım yapmamıştı. Sonraki günlerde benzer mesajlar gelmeye devam* *etmişti. Her defasında farklı çiçekler kaplıyordu ekranını ve son sayfada* *yine aynı şeyler yazıyordu."Hiçbirisi senin gibi olamaz.Seni seviyorum..."* * Fulya bu esrarengiz kişiyi merak etmeye başlamıştı. 10.gece gelen mesajı* *yanıtlamayı düşündü. İster istemez etkilenmişti. O günlerde kendini çok* *yalnız hissediyordu... Kim acaba diye kendi kendine sorarken birden* *parmaklarının klavyeye uzandığını farketti.* * "Bu çiçekleri bana neden gönderiyorsunuz? Lütfen kimliğiniz hakkında bana* *bilgi verirmisiniz?..." Yazdıkları sadece bu kadardı. Ardından iletisini* *göndermek için "Gönder" tuşuna bastığında hayatının ne hale geleceğini* *asla bilemezdi... Ertesi gece heyecanla mail kutusuna baktı. Yine aynı* *kişiden bir mail daha gelmişti.* * Yüreği dalgalı denizlere dönmüştü.Aceleci tavırlarla maili açtı. Bu defa* *tek sayfalık bir ekran vardı karşısında ve şunlar yazıyordu; "Beni* *gerçekten merak ediyorsan yarın öğleden sonra saat 2'de bilgisayarının* *başında ol ve msn'in açık olsun..." Fulya o geceyi biraz heyecanlı birazda* * huzursuz geçirdi...* * Gece boyunca hep bu konuyu düşündü. Kimdi, neyin nesiydi, neden her gün bu * *mailleri ona gönderiyordu...Bu soruların cevabını bulamamıştı.* * Ertesi gün saat 14.00'te ekranın başındaki yerini aldı ve msn'ide açtı.* *Bir süre sonra ilk mesajı almıştı."Merhaba çiçeğim..."* * Fulya kalbinin deli gibi atmaya başladığını* *hissetti..."Merhaba...Kimsiniz?"* * - Sizi tesadüfen buldum.* * Bana gelen maillerden birinde sizin de adresiniz vardı.* * gizemlicicek@... çok dikkatimi çekmişti. O yüzden size her gece* *birbirinden güzel çiçekleri maillemeye başladım.* * -Peki ama "hiçbirisi senin gibi olamaz. Seni seviyorum" ne demek oluyor?* *-İkimiz de çiçekleri çok seviyoruz değil mi? O zaman birbirimizi de çok* *seveceğiz desem herhalde yanlış olmaz.* * Fulya ne diyeceğini bilemiyordu.Uzunca bir süre cevap yazamadı.* * Sonra;* * -Bakalım zaman ne gösterecek. Bu arada kendini biraz tanıtırsan memnun* *olacağım.* * -Hiç gerek yok...Çünkü sen beni çok iyi tanıyorsun.* * Fulya iyice afallamıştı. Cevap yazmak için ekrana baktığında karşı tarafın * *çıkmış olduğunu gördü. Bir süre bekledi ama geri dönüş olmadı. Herhalde* *elektrikleri kesildi ya da başka bir sorun çıktı"* * diye düşündü...* * O gece ve sonraki geceler meçhul kişiden hiç mail gelmedi.* * Her gün msn'i açıyordu ama orayada gelen giden yoktu. Fulya'nın içi içini* *yiyordu. Neler oluyordu? Hiç bir sorunun cevabını bulamamak git gide* *sinirlerini germeye başlamıştı. Aradan bir aydan fazla bir zaman geçmişti* *ve Fulya bu esrarengiz kişiyi unutmaya başlamıştı.* * Bir gün çalıştığı iş yerine sivil polisler geldiler .* * Fulyayı arıyorlardı. "Benimle ne işleri olabilir" diye düşünürken odasına* *giren polislerden biri kollarına kelepçeyi takı vermişti. "Hey neler* *oluyor, ben ne yaptım ki" diye avaz avaz bağırmaya başlamıştı. Polisler* *bilgi vermiyordu.Sadece "Bizimle emniyete geleceksiniz"* * diyorlardı. Özellikle kollarına vurulan kelepçeler moralini çok bozmuştu.* *Neler olup bittiğini çözmesi olanaksızdı. Emniyet Müdürlüğüne gidene* *kadar polisler tek kelime bile etmemişlerdi.* * Kapısında "Dolandırıcılık Masası" yazan bir odaya girdiğinde hepten* *şaşkına dönmüştü. Masadaki görevli polis "Buyrun Fulya hanım oturun"* *diyince ilk sandalyeye kendini atıverdi.* * -Söyler misiniz neler oluyor? Bu bir şakaysa çok ağır bir şaka oldu.Derhal * *bu oyunu kesin ..." Daha lafını bitirmemişti ki kendisine oturmasını rica* *eden polisin sert bir ifadeyle "Hep böyledir.Yaparlar ama kabul* *etmezler..."* * sözleri başını döndürmeye yetmişti. Birden fenalaştı ve olduğu yere* *yığılıp kaldı.Gözlerini açtığında bir sedyede olduğunu farketmişti.Boş* *gözlerle etrafına bakıyordu.* * Biraz sonra kendisini iş yerinden alan polislerden biri yanına geldi.* *-İyi misiniz Fulya hanım? Kendinize geldiyseniz artık işimize bakalım.* *Güçlükle doğrulmuştu.* * Sonra polisinde desteğiyle tekrar o odaya girdiler. Aynı sandalyeye* *oturmuştu.* * -Fulya hanım, dolandırıcılıkla suçlanıyorsunuz. Banka hesabınızda son 15* *gün içinde tam 28 işlem yapılmış. Bu süre zarfında yaklaşık 4 trilyon lira* * hesabınıza yatmış ve oradan da başka bir hesaba havale edilmiş.* * -Olamaz...Benim böyle şeylerden haberim yok.Bankada 350 milyon liram* *var.Bunun dışında da neler olup bittiğini bilemiyorum.* * -Fulya hanım,şimdi bize işbirliği içinde olduğunuz kişilerin adlarını* *vermenizi istiyoruz.* * -Siz neler diyorsunuz? Ne işbirliğinden bahsediyorsunuz?.* * -Dolandırıcılık bayan...* * Genelde tek başına yapılmaz bu işler.* * Ayrıca bu kadar parayı ne yaptığınızda bize derhal açıklayın.* *Fulya hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlamıştı.* * Hiçbir şeye anlam veremiyordu. Artık ifade verebilecek durumda değildi.* *Sinir krizleri geçirmeye başlamıştı.* * Birden kendini parmaklıklı bir odada bulmuştu. Dışardan ölü bir ışığın* *içeri süzüldüğü rutubetli küçük bir odaydı. O geceyi sabaha kadar* *ağlayarak geçirmişti. Sabahın ilk ışıkları küçük pencereden içeri* *süzüldüğünde gün ağlıyordu gözlerinde ve üşüyordu... Bir süre sonra kapı* *açıldı ve bir kadın polis kolundan tutup kendisini takip etmesini* *söyledi. 2-3 dakikalık bir yürüyüş sonrasında tekrar ilk geldiği odaya* *varmışlardı.* * Fulya'nın yüzü solmuştu ve tir tir titriyordu.Polisler ona sıcak bir* *fincan çay verdiler.* * Önce fincanın sıcaklığıyla ellerini ısıttı sonrada yudum yudum içmeye* *başladı.* * -Başınız iyice dertte bayan...28 kişinin banka hesabından kendi* *hesabınıza havaleler yapmış ve ardındanda 4 trilyonu 3 ayrı hesaba* *aktarmışsınız ve bu paralar ertesi gün ilgi hesaplardan çekilmiş.* * -Benim hiçbir bilgim yok, ben bir şey bilmiyorum diyebildi..Ardından* *sarsıla sarsıla ağlamaya başladı. -Bugün savcılığa çıkaracağız sizi ve* *tutuklanacaksınız.İyisi mi bize yardımcı olun da şu işi çözelim. Fulya* *darmadağınık olmuştu.Hiçbir şeye anlam veremiyordu.* * Sonra "tutuklanacaksınız"* * sözünü hatırlayıp daha da büyük bir korkuya kapıldı.O andan itibaren hiç* *konuşmadı. Fulya'yı bir başka odaya aldılar.Yaklaşık 2 saat kadar orda tek* * başına kalmıştı. Bu süre zarfında neler olup bittiğini asla anlayamadı.* * Sonra bir bayan polis geldi ve kendisini takip etmesini söyledi.* * Bu defa bir arabaya binmişlerdi. 10-15 dakika sonrada savcının karşısına* *çıkarılmıştı.* * Savcı 55-60 yaşlarında babacan tavırlı biriydi. (Nubar Terziyan'ın* *gençliği!!!)* * -Otur kızım deyişi Fulyanın içini birazcık da olsa rahatlatmıştı. -Anlat* *bakalım kızım. Nasıl başladın bu işe? (Nasıl düştün bu yollara?* *Nubar Terziyan soruyor))* * -Benim bahsettiğiniz işlerle hiç ilgim yok savcı bey dedi.* * Banka hesabınız öyle demiyor...* * Ne vardı banka hesabında. Neler olmuştu?* * -Bakın ayın 13 ünde sarıgül notuyla 750 milyar, 17'sinde beyaz zambak* *notuyla 2 trilyon ve 19'unda da siyah lale notuyla kalanını havale* *etmişsiniz.SARI GÜL, BEYAZ ZAMBAK,SİYAH LALE... Allahım neler oluyor diye* *beynini iyice zorluyordu.* * Sarıgül...Beyaz zambak...Siyah lale...Birden irkildi. Bu olamazdı!!! Ona* *ilk gelen mesajda hep sarı güller vardı. Sonraki maillerde beyaz* *zambaklar, siyah laleler ekranı dolduruyordu.* * Ama bu nasıl olabilirdi? Savcıya doğru döndü ve kendisine gönderilen* *maillerden bahsetti. Savcı şaşkınlıkla onu dinliyordu.* * Maillerin bu işle ne alakası olabilirdi? Savcı ber bir yere telefon açıp* *birisinin odasına gelmesini istedi. Bir süre sonra odaya genç bir kız* *geldi ve* * -Fulya hanım.Siz bu hikayeyinizi baştan sona kadar hiçbir şeyi atlamadan* *bana tekrar anlatırmısınız ? dedi.* * -Tabi dedi ağlamaklı sesiyle...Sonra olanı biteni anlatmaya başladı. Her* *gece gelen maillerden bahsetti. Sarı güllerden ,siyah lalelerden ...* * bahsetti.* * -Bunların dışında bir şey daha olmalı dedi kız. Fulya herşeyi en ince* *ayrıntısına kadar anlattığını sanıyordu.* * -Peki. Siz hiç cevap yazdınız mı?* * -Evet bir kez yazdım Kim olduğunu merak ettiğimi sormuştum. O da bana bir* *sonraki gün msn degörüşelim demişti.* * -Yani siz onunla msn'de görüştünüz öyle mi?* * -Evet diye cevap verdi Fulya...* * Sonra kız savcının yanına gitti ve Fulya'nın duyamayacağı şekilde bir* *şeyler anlattı. Sonrada aceleci adımlarla odadan çıktı. Savcı yanına* *gelmişti.* * -Bak kızım.Eğer anlattıkların doğruysa senin için bir ümit doğabilir.* *Yoksa gençliğine yazık olacak...* * Fulya hüngür hüngür ağlamaya başladı Savcı başını okşadı ve;* * -Koyverme kendini hemen. Dur bakalım bir şeyler bulabilecek miyiz...* *Sonra Fulyayı bir başka odaya aldılar.Aradan ne kadar zaman* *geçmişti.Dışarda neler olup bitiyordu. Daha ne kadar burada kalacaktı?* * Kapı açıldı ve savcı beyle diğer genç kız içeriye girdiler. Yüzlerindeki* *ifade Fulya'yı biraz olsun rahatlatmıştı. Gözü ağlamaktan kan çanağına* *dönmüştü.* * -Hadi bakalım kızım evine gidiyorsun. Fulya ne diyeceğini şaşırmıştı. Yine * *ağlamaya başladı.Diğer kız yanına yaklaştı.* * -Benim adım Ayşe. Bilgisayar uzmanıyım.İfadeniz üzerine yaptığımız* *araştırma sonucu asıl dolandırıcıları tesbit ettik.* * -Peki ama bunun benimle ne ilgisi var?. Benim banka hesaplarımın bu işle* *ne alakası var? Ayşe gülmeye başlamıştı. -Bakın Fulya hanım sizi msn'de* *konuşmaya çağırmasının tek nedeni vardı. O da bilgisayarınızn IP* *numarasını öğrenmek... Sonrası onlar için çok kolay oldu.* * Bilgisayarınıza girdiler be sizinle ilgili tüm bilgileri ele geçirdiler.* *Sonra da başka hesaplardan sizin hesabınıza para aktardılar ve ardından* *da* *sahte isimlerle açtıkları kendi hesaplarına aktarıp buradan paraları* *çektiler.* * Fulya öylesine şaşkın öylesine çaresizdiki...* * -Hadi şimdi evinize gidin ve iyice dinlenin. Yarın sabah sağlıklı bir* *şekilde yeniden ifadenizi alacağız.* * Ayşenin de yardımıyla dışarı çıktılar. Güneş ışınları gözünü kör etmişti* *sanki...Hemen bir aksi çevirip evine gitti. Alelacele kendini banyoya attı.* * Sonra bir fincan kahve hazırladı kendisine.Biraz rahatlamıştı. Sonra* *yatağına uzanıp derin bir uykuya daldı. Gece boyunca rüyalarında hep* *çiçekler gördü. Çiçekler ona saldırıyor, her içinde bırakıyorlardı.* * Uyandığında ter içinde kalmıştı. Hemen kalktı ve ilk iş olarak* *bilgisayarın elektrik bağlantısını kopardı.* * Perdeyi açıp dışarı baktığında ise hala Gün ağlıyordu gözlerinde.* *Üşüyordu...* |
|
ferdi
Süper Üye Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2007 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2007 Saat 14:48 |
Allah böyle olayları düşmanın başına vermesin.. Dikkatli olalım..
|
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |