gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Teknolojik Gelişmeler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

2006'nın en iyi bilimsel buluşları

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 2006'nın en iyi bilimsel buluşları
    Gönderim Zamanı: 26-Mart-2007 Saat 18:46
Time dergisi geleneksel olarak hazırladığı 2006 yılının buluşları listesini yayınladı.Time'a göre 2006 da dünyanın en iyi yedi bilimsel buluşu şu şekilde listelendi.
Listede teknoloji devi Sony'nin yeni oyun konsolu PlayStation3'ten, alerji yapmayan kediye kadar çeşitli buluşlar yer alıyor. Okuyucuların oylarına göre bu yılın en iyi buluşu belirlenecek.


Alkollü sürücüye anında tespit:Albuquerque şirketi tarafından geliştirilen bu cihaz alkollü sürücüleri bir kaç saniye içinde tespit etmeye yarıyor. Kızılötesi teknolojiyle çalışan cihaz deriye verdiği kırmızı ışığa dokuların gösterdiği duyarlılığa göre bir dakikada alkol seviyesini belirliyor. İsmi dahi konulmayan cihaz gelecek yıl piyasaya sürülecek.

Felçlilere robot yelek: Panasonic sirketinin geliştirdiği bu robot yelek felç geçiren hastalara his ve kareket kabiliyetlerini yeniden kazandırmak için tasarlanmış. Kol ve bacaklara uygulanan bu yelek fizik tedavide büyük yararlar sağlıyor. Hasta zarar görmeyen kolunu oynattığında diğer oynatamadığı kol da aynı işlemi yelek sayesinde gerçekleştiriyor.
Lotus steril sistemi: Kasede veya sprey tüp şeklinde satılan bu su sayesinde meyve ve steril olması istenen bölgeler çok kısa bir süre içinde yüzde 99.9 oranında mikroplardan arınıyor.

NanoNuno şemsiye: Bu şemsiyenin özelliği bir silkelemede hemencecik kuruması. Nano teknoloji ile üretilen bu şemsiye, çok büyük kullanım kolaylığı sağlıyor. 95 Dolara satılıyor.

CuteCircuit sarılma tişörtü: Bluetooth teknolojisi ile donatılan bu tişört cep telefonu aracılığıyla sevdiklerinize mesaj gönderiyor. Siz kendinize sarıldığınızda binlerce kilometre uzakta dahi olsa karşı taraftaki tişört de sarılma hissi ve sarılmanın sıcaklığını yaşatıyor.

PS3: Dünya üzerinde milyonlarca fanatik kullanıcısı var. Japonya'da piyasaya çıktığı ilk günde kur'a ile satıldı. Oyun konsolunu almak isteyenler saatlerce kuyrukta bekledi. 4 ghz hızındaki alet 72 paralel işlemci sayesinde muhteşem bir hıza ulaşıyor. Yeni Blu-ray isimli yeni teknolojiye sahip ürün ABD ve Japonya'da 600 dolara piyasada.

Alerjiye yol açmayan kedi: Amerikan Allerca şirketinin mutasyona uğratmadan ürettiği kediler göz yaşarmasına, aksırmaya ve astıma sebep olmuyor. Yapılan binlerce test sonrasında insanlarda alerjiye, kedinin salyalarının, tüyünün ve derisinde bulunan glikoproteinin (FEL d1) yol açtığı tespit edildi. FEL d1, 50 bin kedi arasından sadece birinde bulunmuyor. Şirket glikoprotein üretmeyen kedileri buldu ve üretti. Şimdi de 3.950 dolardan satıyor.
alıntı

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26-Mart-2007 Saat 19:51
Teşekkürler arkadaşım güzel icatlar...
Yukarı Dön
osi ve nbht Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 16-Nisan-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
  Alıntı osi ve nbht Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16-Nisan-2007 Saat 20:03
bence süper bu icatlar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz