Tekerlemeler |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
gelisenbeyin
Yönetici gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4737 |
Alıntı Cevapla
Konu: Tekerlemeler Gönderim Zamanı: 10-Ocak-2007 Saat 19:13 |
TEKYR
Bir iki tombul tekir Camdan bakar Ba?yna takar Hop hop, altyn top MISTIK Mustafa, Mystyk, Arabaya kystyk, Üç mum yaktyk, Seyrine baktyk. LEYLEK Leylek leylek havada, Yumurtasy tavada, Gel bizim hayata, Hayat kapysy kitli, Leyle?in ba?y bitli. KUZU Kuzu kuzu me Bin tepeme Haydi gidelim Ay?e teyzeme. YA?MUR Ya? ya? ya?mur, Teknede hamur, Bahçede çamur, Ver Allah'ym ver, Sicim gibi ya?mur. KARGA Karga karga "gak" dedi, "Çyk ?u dala bak" dedi, Karga seni tutarym, Kanadyny yolarym. PORTAKAL Portakaly soydum, Ba?ucuma koydum. Ben bir yalan uydurdum, Duma duma dum. Duma duma dum. Ö?retmeni kandyrdym, Kandyrdym. OYUN Oooo..... Y?ne batty, Canymy yakty, Tombul ku? Arabaya ko?. Arabanyn tekeri, Ystanbul'un ?ekeri. Hop Hop altyn top, Bundan ba?ka oyun yok. HANIM KIZI Çan çan çikolata, Hani bize limonata? Limonata bitti, Hanym kyzy gitti. Nereye gitti? Ystanbul'a gitti. Ystanbul'da ne yapacak? Terlik pabuç alacak. Terli?i pabucu ne yapacak? Dü?ünlerde, ?yngyr myngyr oynayacak. KEÇYLER Ay?e Hanymyn keçileri, Hop hop hopluyor, Arpa, saman istiyor, Arpa, saman yok, Kilimcide çok. Kilimci kilim dokur, Yçinde bülbül okur. Yki karde?im olsa, Biri ay, biri yyldyz, Biri o?lan, biri kyz, Hop çikolata çikolata, Ak?am yedim salata, Seni gidi kerata. SINIFLAR Mini mini birler, Çaly?kandyr ikiler, Mavi gözlü üçler, Dayak yiyen dörtler, Misafirdir be?ler, Altylar, altynymy çaldylar, Yediler, yeme?imi yediler, Sekizler, semizdirler, Dokuzlar, doktor oldu, Onlar bizi okuttu. EBE Ebe ebe gel bize Uzaktan vur elimize E?er vuramazsan Ebesin ebe Bir, iki, üç, dört, be?, alty, yedi, Bunu sana kim dedi? Diyen dedi on yedi Ya?ly böre?i kim yedi? TAVUK Pazara gidelim, Bir tavuk alalym, Pazara gidip, Bir tavuk alyp ne yapalym? Gyt gydak diyelim. Happur huppur, Happur, huppur yiyelim. TOP Bir iki üç Söylemesi güç Sana verdim bir elma Adyny koydum Fatma Hop hop hop Bir büyük altyn top DEDE Alty kere alty otuz alty Dedemin sakaly yolda kaldy Sakalyny aldy dereye atty Dedem sakalsyz kaldy EV Evli evine Köylü köyüne Evi olmayan Syçan deli?ine Y?NE Ooooo Y?ne iplik Derme diplik Çelik çubuk Sen çyk. NACAK Nacak sapyna Yki kes Bir sana Biri de bana HEDYYE Kyzyn ady Hediye Ekmek vermez kediye Kedi gider Kadyya Kadynyn kapysy kitli Hediyenin ba?y bitli EL EL EPENEK El el epenek Elden dü?en kepenek Kepene?in yarysy Kelo?lan'yn karysy KARNIM AÇ Karnym aç Karnyna kapak aç De?irmene kaç De?irmenin kapysy kitli Heyba?y bitli DE?YRMEN De?irmene girdi köpek De?irmenci vurdu kötek Geldi yedi köpek Hem kötek Hem yedi köpek ALY DAYI Ali dayynyn keçileri Kyyyr kyyyr ki?niyor Arpa saman istiyor Arpa saman yok Kilimcide çok Kilimci kilim dokur ÇAR?I Çar?yya gittim Eve geldim hanym yok Bebek a?lar be?ik yok Çorba ta?ar ka?yk yok Ali baba öldü tabut yok HAKKI Hakky hakkynyn hakkyny yemi?. Hakky Hakky'dan hakkyny istemi?. Hakky Hakkyya hakkyny vermeyince Hakky da Hakky'nyn hakkyndan gelmi?. HASAN Hasan Hasan Helvaya basan Kapyyy kyran Kyzy kaçyran KÜÇÜK DOSTUM Küçük dostum gelsene Ellerini versene Ellerimizle ?ap ?ap Ayaklarymyzla rap rap Bir ?öyle, bir böyle Dans edelim seninle. ELLERYM PARMAKLARIM Sa? elimde be? parmak, Sol elimde be? parmak Say bak, say bak, say bak. Hepsi eder on parmak. Sen de istersen saymak Say bak, say bak, say bak. Hepsi eder on parmak. ALY Ali baksa dum dum Sakalyna kondum Be? para buldum Cebime koydum KUZU Kuzu kuzu mee Bin tepeme Haydi gidelim Hacy dedeme Hacy dedem hasta Mendili bohça Kendisi hoca KOM?U, KOM?U -Kom?u, kom?u ! -Hu, hu! -O?lun geldi mi? -Geldi -Ne getirdi? -Ynci, boncuk. -Kime, kime? -Sana, bana. -Ba?ka kime? -Kara kediye -Kara kedi nerede? -A?aca çykty -A?aç nerede? -Balta kesti -Balta nerede? -Suya dü?tü. -Su nerede? -Ynek içti. -Ynek nerede? -Da?a kaçty. -Da? nerede? -Yandy, bitti kül oldu TAV?AN Kapydan tav?an geçti mi? Geçti Tuttun mu? Tuttum Kestin mi? Kestim Tuzladym my? Tuzladym Pi?irdin mi? Pi?irdim Bana ayyrdyn my? Ayyrdym Hangi dolaba koydun? Çyk çyk dolaba koydum Haydi, al getir Getiremem Neden getiremezsin? Kara kediler yemi?. Vay vay, miyav NEREDEN GELYRSYN? Nerden gelirsin? Zikzak kalesinden. Ne gezersin? Açlyk belasyndan. Nerde yattyn? Beyin kona?ynda. Altyna ne serdiler? Perde. Desene kupkuru yerde. Byyyklaryn neden ya? oldu? Byldyrcyn eti yedim. Byldyrcyn ya?ly myydy? Gökte uçarken gördüm. Saçlaryn neden a?ardy? De?irmenden geldim. De?irmen dönüyor mu? Zymbyrtysyny duydum. Ayaklaryn neden yslandy? Çaydan geçtim. Çay derin miydi? Köprüyü dola?tym, Y?te geldim sana ula?tym. CAM Bir cam Yki cam Üç cam Dört cam Be? cam Alty cam Yedi cam Sekiz cam Dokuz cam On cam Bu da benim amcam. Eveleme develeme Evvel alty elma yedi Seren sekiz serçe dokuz Tarmanyn topu kara A devenin çaty kara EBE Ebe ebe nerede Su doldurur derede Dere boyu çalylyk Derede olur balyk ?u ebe de ne alyk Oltamy attym, Baly?y tuttum. Balyk suya dalamaz, Ebe beni bulamaz. Bir, iki, üç, dört, be?, alty, yedi Bunu kim dedi, Diyen dedi on yedi, Ya?ly böre?i kim yedi? ELLERYM Ellerim tombik tombik, Kirlenince çok komik Kirli eller sevilmez Güzelli?i görülmez Di?lerim bakym ister Hele saçlar, hele scalar Uzayynca tyrnaklar Kirlenince kulaklar Bize pis derler, pis derler |
|
sewimli
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21-Aralık-2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 21 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 21-Aralık-2008 Saat 15:29 |
ÇOK GÜZEL Dİ AM BİRAZ KISA OLSA DAHA İYİ OLUDU.
|
|
love_angel
Moderatör Kayıt Tarihi: 23-Mart-2007 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 288 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 21-Aralık-2008 Saat 18:01 |
Küçükken bunları nasıl ezberlediysek uzun uzunlar hala unutmamışım ( pek büyüdüm sayılmaz ama :D:D) PAylaşım için teşekkürler ..
|
|
●●квя●●««Milletin lafıyla coşana kalbimin adımıyla koşmam gururumu hiçe sayıp kötü konuşana ölüyorm dese de bakmam!!!»»●●квя●●
|
|
angel_minis
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 02-Kasım-2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 16-Kasım-2009 Saat 09:16 |
Tekerleme
Sepet sepet yumurta, Sakın beni unutma, Unutursan küserim Mektubunu keserim, Ciğerlerini sökerim... |
|
:) müniş ;)
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16-Kasım-2009 Konum: öğrenci Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 16-Kasım-2009 Saat 19:27 |
çocukluk günlerime döndüm dermişimm.. paylaşımın için tşkr edrm
|
|
simarikbasak-0
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 03-Aralık-2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 03-Aralık-2009 Saat 22:41 |
arkadaşlar farklı bişiy bulanlar lüt+fen paylaşsınn
|
|
(ezgi)??
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 04-Aralık-2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 04-Aralık-2009 Saat 09:56 |
bncede cnm arkadaslarım=)) XD
|
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |