Tübitak Matematik Projeleri, Tübitak 4006 Bilim Fuarı Matematik Projeleri, Bilim Fuarı Matematik Örnekleri

PİSAGORCULUK
Matematikte anlaşılmayan birkaç konuyu çocukların ve büyüklerin daha iyi anlayabilmesi için bir matematik piramidi yaptık. Bu piramit döndüğü için konuyu ezberlemeleri daha kolay olacak ayrıca eğlendirici olduğu için kolay aklımızda kalacak matematiği sevmeyenler matematiğe daha çok ilgi duyacaklar.
Özellikle
Pisagor bağıntısı konusunu anlayamayanlar için bir piramit yaptık. Bu piramidin bir yüzünde Pisagor bağıntısını bulan Pisagor'un hayatı diğer yüzünde ise Pisagor bağıntısına örnek var. Bir başka yüzde ise Pascal üçgeni var.Bu üçgende ezber konusu olduğu
için ona da bir örnek yaptık.Onunda eğlenceli bir görüşü olduğu için onu da daha iyi anlayacaklar.Ayrıca anlarken eğlenecekler.

 



GEOMETRİK ÜLKELER
Dünya haritasını incelerken, bazı ülkelerin bayraklarının matematik dersinde gördüğümüz geometrik şekillerden oluştuğunu fark ettik.Bu bayrakları tablo haline getirip proje oluşturduk. Birinci kademe öğrencileri için hem ülke bayraklarını tanımalarını hem de geometriyi sevmelerini amaçlıyoruz.
Bu projemizde geometrik şekilleri tanıtarak öğrencilere matematiği sevdiriyoruz.Okulun ilk yıllarında Çalışmamızda bilimsel işlem basamaklarını uyguladık.Konumuzu belirleyip neler yapabileceğimize dahil varsayımlar geliştirdik.Konumuzla ilgili dünya atlaslarını toplayıp,dünya bayraklarını inceledik.Kaynaklardan elde ettiğimiz bilgileri not ettik.Bayrakların boyutlarını belirli oranlarda küçülterek projemiz için uygun hale getirdik.Belirlediğimiz ölçülerde bayrakların renklerine uygun elişi kağıtları kestik.Kesilen bu el işi kağıtlarını
defter kağıdına yapıştırarak arka fonu beyaz yaptık.
Daha sonra oluşturduğumuz bayrakları mukavva zemin üzerine yapıştırarak projemizi tamamladık.

 




MATEMATİKÇİ TAKVİMİ
8.Sınıf seviyesinde matematik konuları ile ilgili veya değil (önemli bilgi ve matematikçileri..Vs)içeren, okullarda kullanılabilecek, her gününde çeşitli matematik bilgisi aktaran bilgi yüklü bir takvim hazırlamak Ortaya çıkan bu projemizde her yönüyle bilgi yuvası olduğuna inandığımız okullarımızda kullanılabilecek son derece bilgi yüklü, faydalı ve tamamen kendi ürünümüz olan bir takvim tasarlamak.
Evlerimizde,okullarda kullandığımız takvimlere farklı bir bakış açısıyla matematik dersinin geniş muhtevasını her yönüyle 365 güne taşıyarak faydalı bir ürün ortaya çıkardık.
Çeşitli ünlü türk ve yabancı matematikçilerin hayatlarını hakkında internet araştırması yapıldı.Tüm bilgileri sistematik bir şekilde 365 güne,tasarımı düzgün,göze hitap edecek şekilde dizayn edildi.


DOĞADAKİ MATEMATİK
Matematik dersi sadece okullarda görülen derslerden ibaret değildir. Etrafımızda bununla ilgili çok fazla fark edemediğimiz işaretler vardır. Bu işaretleri fark etmek için gerekli araştırmaları yaptık. Hayatımızı kolaylaştırmak için matematik aslında her yerdedir. Etrafımıza baktığımız zaman aslında matematiğin ne kadar çok doğa ile günlük yaşam ile iç içe olduğunu görürüz.
Her şeyin belli bir kuralı olduğuna hiçbir şeyin rastgele olmadığına tanıklık etmiş oluruz.

Tübitak 4006 Bilim Fuarı / Tübitak Sıkça Sorulan Sorular / Tübitak Fuar Süreci / Bilim Fuarında Yapılacaklar / Tübitak Bilim Fuarı Projeleri

 

Nesnelerin İnterneti / Yapay Zeka / Sensör Teknolojileri / Biyotaklit / Yenilebilir Enerji / Biyoçeşitlilik / Enerjinin Dönüşümü / Steam / Akıllı Ürünler