Genel Kültür Soruları, Genel Kültür Soruları ve Cevapları, Bilgi Yarışması Soruları, Sorular ve Cevapları

1) “Sinekli Bakkal” Romanının Yazarı Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Reşat Nuri Güntekin
B) Halide Edip Adıvar
C) Ziya Gökalp
D) Ömer Seyfettin

Reklamlar

 

Cevap : ( B )
2) Aşağıda Verilen İlk Çağ Uygarlıklarından Hangisi Yazıyı İcat Etmiştir?
A) Hititler
B) Elamlar
C) Sümerler
D) Urartular
Cevap : ( C )
3) Tsunami Felaketinde En Fazla Zarar Gören Güney Asya Ülkesi

Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Endonezya B) Srilanka C) Tayland D) Hindistan
Cevap : ( A )
4) 2003 Yılında Euro Vizyon Şarkı Yarışmasında Ülkemizi Temsil Eden Ve

Yarışmada Birinci Gelen Sanatçımız Kimdir?
A) Grup Athena B) Sertap Erener C) Şebnem Paker D) Ajda Pekkan
Cevap : ( B )
5) Mustafa Kemal Atatürk’ün Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl Hangisidir?
A) Bursa B) Ankara C) İstanbul D) Gaziantep
Cevap : ( D )
6)Aşağıdakilerden Hangisi Dünya Sağlık Örgütünün Kısaltılmış İsmidir?
A) Uhw B) Unıcef C) Who D) Nato
Cevap : ( C )
7)Romen Rakamında Hangi Sayı Yoktur?

A) 0 B) 50 C) 100 D) 1000
Cevap : ( A )
8)Bir Gün Kaç Saniyedir?
A) 86000 B) 88600 C) 86400 D) 84800
Cevap : ( C )
9)Üç Büyük Dince Kutsal Sayılan Şehir Hangisidir?
A) Mekke B) Kudüs C) Roma D) İstanbul
Cevap : ( B )
10)Hangi İlimizde Demiryolu Yoktur?
A) Batman B) Kütahya C) Aydın D) Muğla
Cevap : ( D )
11)Hangi Ülkenin İki Tane Başkenti Vardır?
A-Güney Afrika
B-Senegal
C-El Salvador
D-Venezuela
E-Kamboçya
Cevap : ( A )
12)Cevdet Bey Ve Oğulları Eseri Kime Aittir?
A-Orhan Pamuk
B-Yahya Kemal Bayatlı
C-Atilla İlhan
D-Samipaşazade Sezai
E-Ahmet Haşim
Cevap : ( A )
13)Bir Sebepten Dolayı Tek Kulağına Küpe Takan

Osmanlı Padişahı Kimdir?
A-Kanuni Sultan Süleyman
B-Yavuz Sultan Selim
C-Orhan Bey
D-Fatih Sultan Selim
E-Iı.Abdülhamit
Cevap : ( B )
14)Aşağıdaki Ülkelerden Hangisinin Nüfusu Daha Fazladır
A-İspanya
B-Fransa
C-İngiltere
D-Almanya
E-Türkiye
Cevap : ( D )
15) Aspirinin Hammaddesi Nedir?
A-Söğüt
B-Köknar,
C-Kavak
D-Meşe
E-Gürgen
Cevap : ( A )
Soru 1 : Müslümanların Dünyadaki Nüfusu Ne Kadardır?
Cevap : Yaklaşık 1,5 Milyar Kadar, Dünya Nüfusunun Dörtte Biri Kadar
Soru 2 : İmsak Ne Demektir?
Cevap : Sahurun Bitimi, Orucun Başlama Vaktidir.
Soru 3 : Sahur Ne Demektir?
Cevap : Oruç Tutmak Maksadıyla Gece Kalkılıp, En Geç İmsak Vaktine Kadar Yenilen Yemeğin Adı.
Soru 4 : Günümüzde Nüfusu En Fazla Olan İslam Ülkesi Hangisidir?
Cevap : Endonezya

Sponsor Bağlantılar

 


Soru 5 : Hicri Takvim Nedir Ve Kim Başlatmıştır?
Cevap : Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’İn Mekke’den Medine’ye Hicretini Başlangıç Kabul Eden
Ve Aya Göre Hesap Edilen Takvimdir. Hz. Ömer (R.A.) Başlatmıştır.
Soru 6 : Ravza-İ Mudahhara Nedir?
Cevap : Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’İn Mübarek Kabirleri İle Minberi Arasındaki Yerin Adı
Soru 7 : Hicri Takvim İle Miladi Takvim Arasındaki Fark Nedir?
Cevap : Hicri Takvim; Peygamberimiz (S.A.V.)’İn Hicretiyle Başlar, Hesaplamalar Aya Göredir.
Miladi Takvim; Hz. İsa (A.S.)’In Doğumuyla Başlar, Güneşe Göre Ayarlanmıştır.
Soru 8 : İlk Defa Dünya Haritasını Kim Çizmiştir?
Cevap : Piri Reis
Soru 9 : Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’İ Övmek İçin Yazılan Şiire Ne Ad Verilir?
Cevap : Natı Şerif
Soru 10 : Kaside-İ Bürde’nin Sahibi Şair Kab Bin Züheyr (R.A.)’A Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’İn
Verdiği (Hediye Ettiği) Hırka Bugün Nerede Muhafaza Edilmektedir?
Cevap : İstanbul-Topkapı Sarayı Hırka-İ Saadet Dairesinde
Soru 11 : Rasulüllah (S.A.V.)’İn Veysel Karani’ye Hediye Olarak Bıraktığı, Hz. Ömer (R.A.) Ve
Hz. Ali (R.A.)’In Bu Vasiyeti Yerine Getirerek Ulaştırılan Hırkası Bu Gün Nerededir?
Cevap : İstanbul’da Hırka-İ Şerif Camiinde Bulunmaktadır
Soru 12 : Keçeli Halil Adında Bir Zat, Yemeği Canı İstediği Bir Şeyin Parasını Bir Kenara Ayırarak Sonunda
Biriktirdiği Bu Paralarla Bir Mescit İnşa Ettirmiştir. Bu Mescidin Adı Nedir Ve Nerededir?
Cevap : Sanki Yedim Mescidi. Fatih Camisinin Doğusunda
Soru 13 : Dünyaca Ünlü İki Müslüman Boks Şampiyonunun Adı Nedir?
Cevap : Muhammed Ali (Cassius Clay), Malik Abdülaziz (Mike Tyson)
Soru 14 : İkinci Dünya Savaşında Hangi Ülkeye Atom Bombası Atılmıştır Ve Atılan Şehirler Hangileridir?
Cevap : Japonya, Hiroşima Ve Nagasaki
Soru 15 : Top İle Oynanan Beş Adet Spor Dalı Sayınız?
Cevap : Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Rugby
Soru 16 : Futbol Maçlarında Oynanan Topun Fifa Kurallarına Göre Ağırlığı Ne Kadar Olmalıdır?
Cevap : 452 Gram
Soru 17 : Futbol Sahasının Büyüklüğü Ne Kadardır?
Cevap : 50 Metre X 100 Metre
Soru 18 : Yetmişli Yılların Sonunda İslam’ı Seçen Ünlü Pop Sanatçısı Kimdir?
Cevap : Yusuf İslam (Cat Stevens)
Soru 19 : Müslüman Olan Ünlü Deniz Bilimcisi Ve Araştırmacısı Olan Adamın Adı Nedir?
Cevap : Kaptan Custeau
Soru 20 : Avustralya Adasının En Tanınmış Hayvanının İsmi Nedir?
Cevap : Kanguru
Soru 21 : İstanbul İlimizde Bulunan Asma Köprülerin İsimleri Nelerdir?
Cevap : Boğaz Köprüsü Ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü
Soru 22 : Başkent Ankara’da Bulunan Uluslar Arası Hava Limanımızın Adı Nedir?
Cevap : Ankara Esenboğa Hava Limanı
Soru 23 : Fransa İle İngiltere’yi Bir Birine Bağlayan Tünelin Adı Nedir?
Cevap : Manch Tüneli
Soru 24 : Bulunduğumuz Çağda İslam Dini En Fazla Hangi Kıtalarda Daha Fazla Yaygındır?
Cevap : Asya Ve Afrika
Soru 25 : Futbol Toplam Kaç Kişi İle Oynanır?
Cevap : 22 Kişi
Soru 26 : Almanya’da Bulunan Minareli En Büyük Cami Hangi Şehirdedir?
Cevap : Mannheim’de (2500 Kişilik)
Soru 27 : Papa Iı. Jan Paul Hangi Hıristiyan Mezhebinin Lideridir?
Cevap : Katolik Mezhebi
Soru 28 : Her Sınıf Ve Kademedeki İnsanların Düşünce Ve Davranışlarında Yanlışı Değil Doğruyu,
Zararlıyı Değil Faydalıyı, Zulmü Değil Adaleti, Kötüyü Değil İyiyi Seçip, Uygun Vasıtalarla,
Ameli Meleke Kazandırmaya Ne Denir?
Cevap : Eğitim
Soru 29 : Ankara İlimizin Araba Ve Şehir Kod Numarası Kaçtır?
Cevap : 06
Soru 30 : Bakü Hangi Devletin Başkentidir?
Cevap : Azerbaycan
Soru 31 : Endonezya Devleti Hangi Kıtadadır?
Cevap : Asya
Soru 32 : Genellikle Yeni İsmi İle Anılan Hatay İlimizin Eski İsmi Nedir?
Cevap : Antakya
Soru 33 : Türkiye’nin En Büyük Gölü Hangisidir?
Cevap : Van Gölü
Soru 34 : Türkiye’nin Yüzölçümü Kaç Kilometre Karedir?
Cevap : 779.452 Kilometre Karedir.
Soru 35 : Türkiye’nin En Yüksek Dağı Hangisidir?
Cevap : Ağrı Dağı (5165 Metre)

Soru 36 : Türkiye’de Bulunan İki Akarsuyun Adını Söyleyiniz?
Cevap : Dicle Ve Fırat
Soru 37 : Toros Dağları Türkiye’nin Hangi Bölgesindedir?
Cevap : Akdeniz
Soru 38 : Hollanda’nın Başkenti Nedir?
Cevap : Amsterdam
Soru 39 : Dünyanın En Uzun Nehrinin Adı Nedir?
Cevap : Nil Nehri (Afrika Kıtasında)
Soru 40 : Semerkant Hangi Ülkenin Sınırları İçindedir?
Cevap : Özbekistan
Soru 41 : Doğu Roma İmparatoru Rasulüllah (S.A.V.)’İn Mektubunu Okumadan Önce,
O Sırada Şam’da Ticaret İçin Bulunan Ebu Süfyan’dan Bilgi Aldı. Onun Yalan
Söylemeyen Emin Bir İnsan Olduğunu Öğrendi Ve Ona: “İnsanlara Yalan Söylemeyen
Birisinin Allah’a Yalan Söylemesi Mümkün Değildir” Dedi. Bu İmparator Kimdir?
Cevap : Herakliyus
Soru 42 : İspanya’da Geçmişte Kurulmuş Olan İslam Devletinin Adı Nedir?
Cevap : Endülüs Emevi Devleti
Soru 43 : Afrika’nın Kuzeyinde, Akdeniz’in Kıyısında 1.750.000 Kilometre Kare Genişlikte
Olan Ve Nüfusu Yaklaşık 3.100.000 Olan Ülke Hangisidir?
Cevap : Libya
Soru 44 : 18.Asırda Yaşamış Fransız Komutan Ve Devlet Adamı, Askeri Bir Eğitim Gördükten
Sonra Orduya Katıldı. Önemli Askeri Başarılardan Dolayı Kısa Sürede Tuğgeneralliğe
Yükseldi. Daha Sonra 15 Sene Diktatörlük Yaptı. Kendisine Has Kişiliği İle Tanınan,
Koyduğu Kanunlarla 1789 Fransız Devrimini Bütün Avrupa’ya Yaymıştır.
Bu Diktatör Fransız Devlet Adamı Kimdir?
Cevap : Napolyon Bonaparte
Soru 45 : Hayvanlar Kaç Yapıya Sahiptir?
Cevap : İki Yapıya Sahiptirler; His Ve İrade
Soru 46 : “Zaman İhtiyarladıkça Kur’an Gençleşiyor” Sözü Kime Aittir?
Cevap : Bediüzzaman Saidi Nursi
Soru 47 : İslami Yılbaşı Hangi Ay İle Başlar?
Cevap : Muharrem Ayı İle
Soru 48 : Bir Gayeyi Gerçekleştirmek Ve Bir Davayı Hakim Kılmak İçin, Hiyararşik Bir
Yapı İçinde Bir Araya Gelerek Faaliyet Gösteren Topluluğa Ne Denir?
Cevap : Teşkilat
Soru 49 : Kaç Yılda Bir Şubat Ayı 29 Çeker?
Cevap : 4 Yılda Bir

 
Soru 50 : Eskiden İslam Dünyasının İlim Beşiği Olan Kufe Şehri Hangi Devlet Sınırları İçindedir?
Cevap : Irak
Soru 51 : Cumhuriyet Döneminde Bir Süre Ezan Türkçe Okunmuştur. Hangi Tarihler Arası
Okunmuştur Ve Kimin Dönemindedir?
Cevap : 1932-1950 Yılları Arsında İsmet İnönü Döneminde
Soru 52 : 165 Tane Dik Çivinin Üzerine Sırt Üstü Yatarak Göğsünde 35 Kilo Ağırlığındaki
Betonu Kırdırtan Ve Yine Sırtında Takoz Parçalattıran
Cevap : Yılmaz Aydın
Soru 53 : Eski Güreşçilerimizden Olup Amerika’da Katıldığı Bir Şampiyonada Birincilikler
Alan Ve Kendisine “Benimle Evlenirsen Milyarlarım Senin Olur” Diyen Amerikalı
Bir Bayana “Bire Hatun Biz Buraya Damızlık İçin Mi Geldik” Diyen Pehlivanımız Kimdir?
Cevap : Koca Yusuf
Soru 54 : Diğer Bir Adı “Küçük Asya”Dır. Kuzeyinde Marmara Denizi Ve Kara Deniz,Doğusunda
Gürcistan, Nahçivan Ve İran, Güneyinde Irak, Suriye Ve Akdeniz, Batısında İse
Ege Denizi İle Çevrilidir. Yüzölçümü 756.855 Kilometre Karedir. Fırat, Dicle, Kızılırmak,
Yeşilırmak Ve Sakarya Önemli Akarsularıdır. En Yüksek Yeri 5165 Metre İle Ağrı Dağıdır.
Zengin Bir Tarihi Olup, Jeopolitik Açıdan Da Son Derece Büyük Bir Öneme Sahip Olan Bu
Bölgenin Adı Nedir?
Cevap : Anadolu
Soru 55 : Aya İlk Defa Kaç Yılında Ve Kim Ayak Bastı?
Cevap : 1969 Yılında Neil Armstrong
Soru 56 : İki Nehir Anlamına Gelen, Fırat Ve Dicle Nehirleri Arasındaki Topraklara Daha Geniş Anlamda
Sattülarabin İki Yakasında Ve İran Yaylasının Batı Eteğinde Bulunan Ülkelere Tarih Boyunca
Verilen İsimdir.Uygarlıkların Merkezi Olmuş Ve Ev Sahipliği Yapmış Olan Bu Bölgenin Adı Nedir?
Cevap : Mezopotamya
Soru 57 : 1940 Yılında Ankara’da Doğdu. İstanbul Üniversitesi Alman Filojisini Bitirdi. Çeşitli Devlet
Görevlerinde Çalıştı, Trt De Görev Yaptı. Lise Öğrenciliğinde Edebiyat Hayatına Başladı.
Acı Adlı Bir Dergi Çıkardı Ve Edebiyatı Diriliş Ve Mavera Dergilerinde İşledi. Müslümanca
Bir Duyarlılığın Ağır Bastığı Şiirine Sembolik Bir Alegorik Duygu hakimdir. Kitaplarından
Bazıları; İşaret Çocukları Yedi Güzel, Korku Ve Yakarıştır. 1987 Yılında Pankreas
Kanserinden Vefat Eden Şairimiz Kimdir?
Cevap : Cahit Zarifoğlu
Soru 58 : Hak, Hakkı Üstün Tutan Sistemlerde Şu Dört Şeyden Doğar; A-Doğuştan Haklar,
B-Emek Karşılığı Haklar, C-Adalet Gereği Haklar, D-Anlaşmalar Gereği Haklar.
Şimdi Kuvveti Üstün Tutan Sistemlerde Hakkın Hangi Şeylerden Doğduğunu Siz Söyleyiniz?
Cevap : Kuvvet, Çoğunluk, İmtiyaz Ve Çıkar
Soru 59 : Toplam Talebin Toplam Arzdan Fazla Olması, Buna Bağlı Olarak Fiyatların Yükselmesine
Dayanan Ekonomik Dengesizlik, Paranın Değerinin Düşmesi Ve Alım Gücünün Azalması
Olayına Ne Ad Verilir?
Cevap : Enflasyon
Soru 60 : Toplum Yapısının Şeklini, Gelişimini Ve Değişimini İnceleyen, Bilimsel Metot Ve Araştırma
Teknikleri Kullanarak, Toplum Yapısında Meydana Gelen Olayları Yorumlayan, Teoriler
Geliştiren Ve Kendi Kavramları İle Kanunlara Ulaşan Bilim Dalına Ne Denir?
Cevap : Sosyoloji
 

Doğru yerdesiniz...  / gelisenbeyin.net'tesiniz...

 

Genel Kültür Soruları 

Genel Kültür Soruları 1

Genel Kültür Soruları 2

Bilgi Yarışması Soruları

Genel Kültür Nedir?

Projeler

İnovasyon

İlginç Tasarımlar 

Maket Tasarımları

Eş Anlamlı Kelimeler

Rehberlik

Oyuncak Tasarımı

Araba Tasarımları

Nasıl Bilim Adamı Olunur?

Eyfel Kulesi Nasıl Yapıldı?

Trevi (Aşk) Çeşmesi 

Pizza( Pisa) Kulesi Tarihi ve Resimleri

Tac Mahal

Dünyanın Yeni Yedi Harikası

Mısır Piramitleri Hikayesi

Altın Oran Nedir? Nerelerde Kullanılır?

 İzin alınmadan kopyalanamaz ve kullanılamaz. Her hakkı saklıdır.© Design, By Karakurt