Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İyi Olmak

Nereden Yazdırıldığı: gelisenbeyin.net
Kategori: Düşünme Zamanı
Forum Adı: Kişisel Gelişim
Forum Tanımlaması: Arzulanan duruma geçme zamanı
URL: http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=6144
Tarih: 28-Nisan-2024 Saat 12:25
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: İyi Olmak
Mesajı Yazan: zaman
Konu: İyi Olmak
Mesaj Tarihi: 21-Ocak-2014 Saat 19:09
İyi olmak; kötülüklerden ve kötü olmaktan uzak durmak. Hepimiz iyiyiz ben kendime göre, siz kendinize göre… iyiyiz fakat iyi olmakla bitiyor mu her şey? Birey olarak iyiliği yaşıyor ve yaşatmaya çalışıyor muyuz? Kötü olanla mücadelemizin boyutu nedir? Okulun içinde yere çöp atan birini gördüğümüzde onu bu kötülükten alı koymak uzaklaştırmak için uyarıyor muyuz? Peki okul araçlarına zarar veren birini gördüğümüzde… Kötü sözlere kulak misafiri olduğumuzda…

     Evet, iyi olduğumuz kadar kötülükten de sakındırmalıyız insanları. Hz Muhammed (sav) cahil bir toplumda , kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü çıkar ilişkilerinin kol gezdiği bir ortamda iyiliği yaşadı ve yaşattı. Önce kendisi en iyi örnek oldu daha sonra toplumu iyi yapmanın yollarını aradı. Atatürk birilerinin gelip yurdunu kurtarması için beklemedi. Kötülüklerle mücadele etmek için her zaman en önde yer aldı.

     Hayatımızdaki kötülükleri yok etmek için mucizeler ve kurtarıcılar beklemeyelim. Çevremizde iyilikleri emredip kötülüklerden sakındıralım insanları. Kötü olan her şeyle mücadele içerisinde olalım. Toplumumuzu en iyiye götürmek için doğru olanın arayışı içerisinde olalım.

     Haydı hep beraber çocuklar; hayatımızdaki iyilikleri görmek ve göstermek için beklemeyelim. İyi olalım iyiliği yaşayalım. Dünyayı daha yaşanılır bir hale getirmek için kötülüklerle mücadele edelim. Bunu zorla, zorbalıkla değil gerçekten iyi olma halini yaşayarak gösterelim insanlara.


-------------
http://gelisenbeyin.net">
Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com