Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Norm Güncellemeleri İçin Verilecek Dilekçe

Nereden Yazdırıldığı: gelisenbeyin.net
Kategori: Teknoloji ve Tasarım
Forum Adı: Öğretmen Dökümanları
Forum Tanımlaması: Öğretmenlere ait raporlar, Sınıf rehberliği formları, Veli toplantıları, Mesleki çalışmalar
URL: http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=5085
Tarih: 16-Nisan-2024 Saat 16:26
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: Norm Güncellemeleri İçin Verilecek Dilekçe
Mesajı Yazan: gelisenbeyin
Konu: Norm Güncellemeleri İçin Verilecek Dilekçe
Mesaj Tarihi: 19-Haziran-2012 Saat 15:03
Norm Güncellemeleri İçin Verilecek Dilekçe

............ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE VERİLMEK ÜZERE

.......... İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının ilgili yazısında teknoloji ve tasarım dersi uygulama esaslarında ve Milli Eğitim Bakanlığının çeşitli zamanlarda BİMER aracılığı ile talep edilen görüşlerinde; teknoloji ve tasarım norm kadro hesabında sınıflardaki öğrenci sayıları esas olarak alınması gerektiği belirtilmektedir. Ayrıca her okulda ideal duruma yakın en az bir mekânın teknoloji ve tasarım işliği olarak düzenlenmesini, bilgi teknolojileri sınıfları, kütüphaneler ve çok amaçlı salonlar vb alanların gerektiği zaman teknoloji tasarım dersi için kullanılabileceğini de belirtmektedir. Şube sayısının az olduğu okullarda gruplar ve derslerin düzenlenmesinde ise ‘grup oluşturmada esas olan sınıftaki öğrenci sayısıdır. Grup oluşturmak için yeterli sayıda öğrenci olan sınıflar gruplara ayrılır. Grupları okulun teknoloji ve tasarım öğretmeni ile aynı eğitim bölgesinde bulunan başka bir okulun teknoloji ve tasarım öğretmeni eş zamanlı olarak paylaşırlar. Uygun branş öğretmeni bulunmadığı durumlarda okul idaresi ve ilçe milli eğitim müdürlüğü gerekli tedbirleri alır.’ olarak belirtilmiştir.
Teknoloji ve tasarım dersi norm hesabı Talim Terbiye Kurulu kararına göre uygulama esaslarında belirtildiği gibi öğrenciler gruplara bölündükten sonra her grup ders saati sayısı ile çarpılarak toplam ders yükü hesabı yapıldıktan sonra bu hesaba göre norm belirlenmesi gerekirken bazı okullarda sadece şube sayısı ders saati sayısı ile çarpılarak toplam ders yükü hesaplanmaktadır ve bu durum okulların teknoloji ve tasarım öğretmeni norm kadro sayısını düşük göstermektedir ve nihayetinde hem öğrenci hem öğretmen mağdur edilmektedir.(örneğin a okulunda ikinci kademede 14 şube bulunmaktadır ve her sınıfta ortalama 37 öğrenci bulunmaktadır. Uygulama esaslarına göre her sınıf 2 gruba ayrılması gerekmektedir ve bunun sonucunda 28 grup oluşmaktadır ve 28grup X haftada 2 ders saati olarak okulun toplam teknoloji tasarım ders yükü 56 saat olması gerekirken birçok okulda 14 şube X 2 saat =28 saat gösterilmektedir. Bunun sonucunda 1 norm eksik hesaplanmasına neden olunmaktadır.) İl içi ve il dışı atamalar için okullar tercihe açılacaktır ve bazı okullar eksik norm hesaplaması yaptıklarından bu durum birçok öğretmeni mağdur edecektir. Eksik norm hesabı yapılan bir kurumda teknoloji ve tasarım dersi norm kadro sayısı düşük gösterileceğinden bazı okullar tercih edilemeyecektir veya tercih edilmek üzere sisteme açık olarak yansımayacaktır. Atamalar yapıldıktan sonra bu durumun mahkemeye taşınması durumunda illerde yapılacak atamaların iptali ve eğitim öğretimin aksaması gibi birçok sıkıntılı durum oluşabilecektir.
Norm kadrolarının yeniden düzenleneceği bu günlerde okullarımızda teknoloji ve tasarım dersi norm kadro hesaplamasında teknoloji ve tasarım dersi uygulama esaslarında belirtilen hususlara göre norm kadro hesaplanırken öğrenci grup sayıları esas alınmasının sağlanmasında gereğini bilgilerinize arz ederim.

Füsün Can öğretmene sonsuz teşekkürler...

-------------
http://gelisenbeyin.net">
Gelişimin adresi...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com