gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > Teknoloji ve Tasarım Projeleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Şimdi Düşünme Zamanı Sergisi Açıldı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Şimdi Düşünme Zamanı Sergisi Açıldı
    Gönderim Zamanı: 22-Mayıs-2015 Saat 23:31
Şimdi Düşünme Zamanı Sergisi ANKAmall Alışveriş Merkezinde Açıldı

Türk Patent Enstitüsü, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Şimdi Düşünme Zamanı” Ortaöğretim Okulları Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Çalışmaları Sergilerinin dokuzuncusu bugün törenle açıldı.

Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN açılışta yaptığı konuşmada, TPE’nin birçok etkinlik düzenlediğini ama bu serginin kendisi için ülkemizin geleceği olan işleyen ve ışıldayan zihinleriyle 81 ilden gelen çocuklarımızla bir araya gelmek ve onları Ankara’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyet sebebiyle ayrı bir değer ifade ettiğini söyledi.

Bugün burada sergilenmeye hak kazanan çalışmaların, öğrencilerimizin 2014–2015 eğitim yılında Teknoloji ve Tasarım Derslerinde ortaya koymuş oldukları çalışmalardan 81 ilimizde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan komisyonlarca seçildiğinden söz eden Prof. Dr. ASAN, sergide 165 öğrenci çalışmasının sergileneceğini belirtti.

Prof. Dr. Habip ASAN sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sevgili Öğrenciler,

Sergimize ismini veren “Şimdi Düşünme Zamanı” sloganıyla, 9 yıldan bu yana sizleri yenilikçi düşünmeye ve düşünce ürünleri geliştirmeye çağırıyoruz.

Hepinizin bildiği üzere, 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız.

Ülke olarak 2023 yılı için çok önemli hedeflerimiz var. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almayı, ihracatımız 500 milyar dolara, kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Türk Patent Enstitüsü olarak da, Cumhuriyetimizin 100. yılında 50 bin yerli patent başvurusuna ulaşma hedefimiz var.

Bu hedeflere ulaşmak için Türkiye’nin bütün alanlarda, sorgulayan, sorunlara çözümler üreten, yenilikçi yaklaşımlar ortaya koyan, farklılaşan ve farklılaştıran bireylere ihtiyacı var.

Önümüzdeki yıllarda bu ihtiyacı sizler ve sizin gibi yenilik üretmeye çalışan, bunun için kafa yoran insanlar karşılayacaklar. 2023 yılına geldiğimizde artık bu ülke için sizler değer üretmeye başlayacaksınız.

Bir ülkenin gücünü belirleyen en önemli unsurların başında insan sermayesi geliyor. Biz Türkiye olarak doğal zenginliklerden çok; genç ve dinamik nüfusuyla ön plana çıkan bir ülkeyiz. Bu yüzden bizim için insan sermayesi çok daha büyük önem arz ediyor. İnsan sermayemizin kaynağını da hiç kuşkusuz sizler oluşturuyorsunuz.

Bu nedenle Türk Patent Enstitüsü olarak, öğrencilerimizi, sınai mülkiyet hakları konusunda bilinçlendirilmesi gereken en önemli kitlelerden biri olarak görüyoruz.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığımız ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalara çok büyük önem veriyoruz. Nitekim son yıllarda gerçekten de bütün kurumlara örnek teşkil edecek bir işbirliği ve dayanışma gerçekleştiriyoruz.

Bugün burada bulunuyor olmanız büyük önem taşıyor. Hepiniz hayatında özel bir hatıra olarak kalacaktır diye tahmin ediyorum. Ancak sizlerden, burada bulunmanızı sağlayan temel motivasyon olan yenilikçi düşünme özelliğini hiç kaybetmemenizi rica ediyorum.

Sorgulamayı, araştırmayı ve çözüm üretmeyi hayat felsefeniz olarak belirleyin. İlerleyen yıllarda lisede ve üniversitede alacağınız teknik bilgi ve formasyonlarla birlikte, yüksek katma değer sağlayacak buluşlar ve tasarımlar üretme konusunda çok önemli birer potansiyel haline geleceğinizden kuşku duymuyorum.”

Talim ve Terbiye Kurulu Kurul Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin ŞİRİN ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanı Zeynep ÖÇGÜDER ‘de yaptıkları konuşmalarda çocukların sorgulayan fikir üreten bireyler olarak yetiştirilmesinin önemini vurgulayarak sergide yer alan çalışmaların gelecekte patente dönüşebilecek projeler olabileceğini ifade ettiler. Çocuklara icat çıkarmaktan vazgeçmemelerini öğütlediler.

Açılışın ardından sergiyi gezen TPE Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN, Talim ve Terbiye Kurulu Kurul Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin ŞİRİN, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanı Zeynep ÖÇGÜDER ve beraberindekiler öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi alarak, başarılarından dolayı tebrik ettiler.

ANKAmall Alışveriş Merkezindeki Sergi 22-23 Mayıs 2015 tarihlerinde ziyaret edilebilir.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22-Mayıs-2015 Saat 23:33
‘Şimdi Düşünme Zamanı-2015’ adlı ortaöğretim teknoloji tasarım dersi çalışmaları sergisi, ANKAmall Alışveriş Merkezi’nde açıldı.
Çocukların bilime, teknolojiye ilgi duyması, düşünce ürünleri geliştirilmesinin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen ‘Şimdi Düşünme Zamanı’ adlı ortaöğretim okulları teknoloji ve tasarım dersi öğrenci çalışmaları sergilerinin dokuzuncusu, 22-23 Mayıs 2015 tarihlerinde ANKAmall’de ziyaretçilere açık olacak. Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan açılışta yaptığı konuşmada, “Türk Patent Enstitüsü olarak çok fazla etkinlik düzenleyen bir kurumuz. Ulusal ve uluslararası etkinlik düzenliyoruz. Ama beni en heyecanlandıran 2006 yılından bu yana düzenlediğimiz ‘Şimdi Düşünme Zamanı’ etkinliğidir. Bu etkinliği 81 ilimize kadar yaydık. Milli eğitim Bakanlığımız bizim en önemli paydaşlarımızdan bir tanesi” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber farklı projeler yürüttüklerini belirten Asan, “Bundan sonra sadece ‘Şimdi Düşünme Zamanı’ etkinliği değil, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarımız arasından tasarımla ilgili, sınai mülkiyet bileşenleri ile ilgili etkinliklerle bir araya geleceğiz. Ben bunu çok önemsiyoruz. Burada yapmaya çalıştığımız hiç kuşkusuz ülkeyi emanet edeceğimiz bu çocuklarımızı düşünen, sorgulayan, sorunları gördüğü zaman fikri ürünler üretebilen bir nesil yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. ANKAmall Alışveriş Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlenen sergide 165 öğrencinin çalışmaları yer alıyor. Sergide yer alan çalışmalar, Türkiye çapında ortaöğretim okulları teknoloji ve tasarım dersi öğrencilerinin çalışmaları arasından İl Milli Eğitim Müdürlükleri Komisyonları’nca taşınabilir ve özgün olması dikkate alınarak belirlendi. İHA

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz