gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Bilim Adamları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Geleceğin Einstein'ları Buluşuyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geleceğin Einstein'ları Buluşuyor
    Gönderim Zamanı: 02-Kasım-2014 Saat 21:08
"Geleceğin Einstein'ları" buluşuyor

Farklı ülkelerden lise öğrencilerince hazırlanmış başarılı bilimsel projelerin görücüye çıktığı ICYS-Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı, gelecek yıl "ilk kez" Türkiye'de yapılacak.

İZMİR - Farklı ülkelerden "Geleceğin Einstein'ları" olarak adlandırılan lise öğrencilerince hazırlanmış başarılı bilimsel projelerin görücüye çıktığı ICYS-Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı, gelecek yıl "ilk kez" Türkiye'de yapılacak.

Genç beyinler, uluslararası bilim merkezleri ve dergilerince takip edilen organizasyonla, projelerini bilim dergilerinde yayınlatma imkanı bulacak.

ICYS'nin Türkiye temsilcisi olan İzmir Üniversitesi'nin eğitim danışmanı Ümit Karademir, yaptığı açıklamada ICYS'nin her yıl farklı bir ülkede, o ülkenin ICYS temsilcisi üniversitenin evsahipliğine yapılan, lise düzeyi gençlerin projeleriyle görücüye çıktığı dünya çapında önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

Öğrencilerin fizik, matematik, bilgisayar mühendisliği, çevre ve yaşam bilimleri olmak üzere 5 dalda bireysel olarak kendilerini ifade etmeleri, bilgi düzeylerini kanıtlamaları için düzenlenen etkinlikte, projelerin uluslararası jüri tarafından değerlendirildiğini aktaran Karademir, başarılı çalışmaların ödüllendirildiğini ifade etti.

Karademir, her üniversitenin ülkesinde yaptığı yarışmalarla ICYS'ye katılacağı projeyi belirlediğini kaydederek, "Gelecek yıl nisan ayında Türkiye'de ilk kez düzenlenecek ICYS'de 30 civarında ülkeden projeler görücüye çıkacak. Biz evsahibi olma ayrıcalığıyla 15 projemizle katılacağız" diye konuştu.

ICYS'nin uluslararası bilim merkezleri ve bilim dergilerince takip edildiğine dikkati çeken Karademir, şöyle konuştu:

"Öğrenciler oturumlarla projelerini tanıtacaklar. ICYS'ye katılmak bir prestij. O katılım belgesiyle dünyada bir çok üniversitede burslu okuma imkanı bulacaklar. Gelecekte Nobel ödülü alacak gençleri İzmir'de misafir edeceğiz. Geleceğin Einsteinları'na evsahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunlar mutlaka Oxford, Harvard gibi üniversitelerde okuyacak gençler."

Karademir, daha önce düzenlenen ICYS'lerde öne çıkan projelerin uluslararası bilim dergilerince yayınladığını belirterek, genç beyinlerin ICYS ile böyle bir imkan bulduklarını dile getirdi.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz