gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Teknolojik Gelişmeler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

“2023 ihracat hedefimiz teknolojik ürünler”

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: “2023 ihracat hedefimiz teknolojik ürünler”
    Gönderim Zamanı: 07-Ekim-2014 Saat 18:00
“2023 ihracat hedefimiz teknolojik ürünler”
Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Tekirdağ’a gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yeni Yönetim Binası ve Kongre Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2008 krizinde, dünyada güçlü bir ekonomi için üretimin ne kadar önemli olduğunun daha iyi anlaşıldığını söyledi.
Ekonomisi üretime dayanmayan, sadece finansman enstrümanlarıyla ekonomi yönetmeye kalkanlar veya ekonomide üretime ağırlık vermeyen ülkelerin 2008 kriziyle çok ciddi sıkıntıya girdiklerini belirten Işık, “Sadece hizmet sektörüne yatırım yapmanın, bir ülkede sürdürülebilir büyüme için yeterli olmayacağını, finansman sektörüne yatırım yapmanın bir ülkenin kalkınması için yeterli olmayacağını hepimiz çok net gördük” diye konuştu.

Işık, eğer bir ülkenin ekonomisi üretime dayanmıyorsa, o ülkenin sürdürülebilir büyüme yakalayamayacağını belirterek, AK Parti’nin iktidara geldiği günden beri, Türkiye’de reel ekonomiye yatırım yaptığı için, Türkiye’nin 2008 krizini çok hafif sıyrıklarla atlattığını ifade etti.

Işık, Türkiye’de en önemli yapılması gerekenlerden birinin de üretimde katma değeri yükseltmek olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

“İktidara geldiğimizde 36 milyar dolardan almıştık ihracatı, 152 milyar dolara çıkardık ama 2023 hedefimiz, mal ihracatımızı 500 milyar doların üzerine çıkarmak, hizmet ihracatını da 150 milyar doların üzerine çıkarmak. Bunu da sadece sürümden kazanarak başaramayız. Daha fazla kilogram mal satarak bunu elde edemeyiz. O zaman yapmamız gereken şey, daha değerli mal satmak. Yükte daha az, pahada daha değerli mal satmak. Bu başarıyı elde etmek için de mutlaka teknoloji düzeyimizi yükseltmemiz gerekiyor.”

“AR-GE VE İNOVASYONU ÜRETİMİMİZİN MERKEZİNE OTURTMALIYIZ”

“Türkiye, biz iktidara geldiğimizde düşük teknoloji seviyesinde üretim yaparken, şu anda tam orta teknoloji seviyesinde üretim yapıyor. İnşallah 2023’te, orta yüksek ve yüksek teknolojik ürünlere geçmiş olacağız” ifadesini kullanan Işık, şöyle devam etti:

“Hedefimizde, 2023’te ihracatımızın en az yüzde 15’ini yüksek teknolojik ürünler olacak. Bunu başarmak için de mutlaka Ar-Ge ve inovasyonu üretimimizin merkezine oturtmak durumundayız. Bazen paranızla dahi size teknolojiyi vermiyorlar. O zaman yapılması gereken Türkiye’nin teknoloji düzeyini yükseltmek.”

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz