gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > Öğrenci Dünyası
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Okulda başarı için bunu yaptırın

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sakız Açılır Kutu Gör
Vip Üye
Vip Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 271
  Alıntı sakız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Okulda başarı için bunu yaptırın
    Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2012 Saat 13:44
Okulda başarı için bunu yaptırın
Uzmanlar çocuklara günde 1 yumurta yedirilmesini öneriyor. Peki neden?

Besleyici değeri en yüksek gıdalardan yumurtanın, özellikle büyüme çağında olan çocukların hem vücutlarına zindelik verdiği, hem de zihinsel aktivitelerini artırarak derslerinde başarılı olmalarına katkı sağladığı ifade edildi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karakaya, sağlıklı ve dengeli beslenme için hayvansal gıdaların mutlaka düzenli şekilde alınması gerektiğini belirtti.
Tüm gıdalar arasında en kaliteli proteini yumurtanın içerdiğini ifade eden Karakaya, biyolojik değeri yüksek olan proteinlerin yumurtada bol miktarda bulunduğunu dile getirdi.

İçinde barındırdığı amino asitler, proteinler ve vitaminlerle yumurtanın besleyici değeri en yüksek gıdalardan olduğunu vurgulayan Karakaya, şunları kaydetti:
''Yumurta, insan beslenmesi açısından çok önemli bir gıda maddesi. İçerisinde insan vücudunda sentezlenemeyen tüm amino asitler bol miktarda var. Besleyici değeri en yüksek gıda maddelerinden biri olduğu için özellikle büyüme ve gelişme çağındaki bebeklerin, çocukların, okula giden öğrencilerin mutlaka günlük tüketmesi gereken temel gıdalardan bir tanesi.''

Zihinsel aktivitelerinin artışına katkı sağlıyor

Karakaya, kahvaltıda düzenli olarak yumurta tüketen çocukların okulda daha başarılı olacağına dikkati çekti. Yumurtanın; çocukların hem vücutlarının zinde olmasını sağladığını, hem de onların zihinsel aktivitelerini artırdığını dile getiren Karakaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
''İyi bir zihinsel faaliyet için yumurta tüketimi çok önemlidir. Aynen et ve süt ürünleri gibi... Anne, babalar mutlaka çocuklarına kahvaltıda yumurta yedirmeli. Özellikle ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukların her gün en az 1 tane yumurta yemeleri lazım. Çocukların kahvaltıda tükettiği yumurta, onların derslerini daha iyi takip etmelerine, dolayısıyla okulda başarılı olmalarına katkı sağlayacaktır.''

Yumurtanın sarısının besleyici değerinin daha yüksek olduğunu aktaran Karakaya, bazı çocukların yumurtanın sadece sarısını veya akını tüketme eğiliminde olduğunu, yumurtanın mümkün olduğunca bir bütün olarak tüketilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Ajanslar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz