gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > Belirli Gün ve Haftalar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bilişim Haftası

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bilişim Haftası
    Gönderim Zamanı: 30-Nisan-2011 Saat 23:12
Bilişim Haftası (Mayıs ayının ilk haftası) Programı, Şiirleri, Yazıları ve Konuşmaları

Bilişim teknolojilerindeki hızlı değişimler, ülkeleri bir yandan çeşitli ekonomik ve sosyal çalkantılar içine sürüklerken, diğer yandan da yeni ekonomik süper güçler yaratmaktadır. İster geri kalmış olsun, isterse gelişmiş, bilişimin gücünün farkına varan tüm ülkeler, teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmek için var güçleri ile planlar yapmakta, mevcut sistemlerini sorgulamakta ve bilgi toplumunun temel taşı olan insan gücünü her şeyin önüne çıkarmaktadırlar. Çünkü artık ülkelerin zenginlikleri para ile ya da doğal kaynaklarının zenginliği ile değil, bilgi ve insan kaynaklarının zenginliği ile ölçülmektedir. İnsan gücü yetiştirmenin tek yolu da eğitim ve öğretimdir.

     Eğer bir ülkede eğitim kurumları öncelik sırasında arka plana itilmişse, genç nüfusa eğitim olanakları sağlanamıyor ve gençler toplum dışı etkinliklere itiliyorlarsa ve yetişen değerli beyinler başka ülkelere göç ediyorlarsa, o ülke kan kaybediyor demektir. Bu nedenle, Türkiye 21. yüzyılda varlığını sürdürebilmek için Milli Eğitimini ciddi bir biçimde yeniden yapılandırmak zorundadır.

     Bu yapılanma, bilişim teknolojileri ile toplumumuzun düşünme, öğrenme ve iletişim alışkanlıklarını geleceğin ihtiyaçlarına göre değiştirmelidir. Bunun için, temel hedeflerimiz;
Toplumumuzun tüm kesitlerinde yaratıcı, esnek ve yenilikçi düşünce tarzını oluşturmak,
Bireylerimizin yaşam boyu eğitimini sağlamak ve sosyal sorumluluğunu geliştirmek,
Okullarımızı kendi aralarında ve çevrelerindeki dünya ile bağlantılandırmak,
Yeni eğitim yöntemleri kullanarak eğitimde etkinliği ve verimliliği artırmak,
Milli Eğitim Sistemimizin idari ve yönetimsel mükemmeliyetini sağlamak,
Bilgi Toplumuna dönüşümde sayısal uçurumu (digital gap) gidermektir.
     Yukarıdaki temel hedefleri hayata geçiren politika ve stratejileri üretmek ve gerekli plan ve eylemleri yapmak üzere ülkemizin tüm kaynaklarını seferber ederek bilgili insan gücü yetiştirmek en büyük önceliğimiz olmalıdır.

     Avrupa Birliği’ne tam üye olma sürecindeki Türkiye’nin, genç ve dinamik nüfusu ile ekonomik bir güç oluşturabilmesi, bireylerini eğiterek bilgi toplumuna dönüşümü ile sağlanabilir. Bu, Türkiye’nin önündeki en önemli fırsatlardan birisidir. Bu bağlamda okulların bilgisayarlanmasına yardımcı olunmalı, elden geldiği kadar kampanyalara destek verilmelidir.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30-Nisan-2011 Saat 23:12
Bilgisayarı ve İnterneti Tanıyalım Bilgisayar, kendisine verilen bilgileri,ona önceden tanımlanan programa göre
isleyen ve sonuçları veren bir elektronik sistemdir. O, bir elektronik beyin degildir.Düsünme ve yeni bilgiler ortaya koyma yetenegi asla yoktur.Bilgisayar, artan oranlarda hayatımıza girmeye devam edecektir. Onun için bilgisayarı çok iyi tanımalı ve ögrenmeliyiz.
Kaynak: Yard. Doç. Dr. Feda ÖNER

Olumsuz yanlarından dolayı bilgisayardan kaçmak,onu evimize almamak çözüm
degildir. Tıpkı; kesici bir aletolarak insan hayatına kasteden bıçagı, ekmek keserek yararlı islerde kullanmaktan vazgeçmedigimiz gibi.

En genel tanımı ile Internet, dünya çapında bilgisayarların birbiri ile baglandıgı ag olarak tanımlanabilir.Internet, birçok ödevini yapmada ögrencilere büyük fayda saglıyor. Ama onlar, interneti sadece ödev yapmak için kullanmıyor. Birçok anlık ileti( Chat) programıyla sesli ve görüntülü konusmaya imkan sagladıgı için, kullanıcısının bagımlı hale gelmesine neden oluyor.
Sevgili anne ve babalar, karne hediyesi olarak aldıgınız bilgisayarı siz kullanabiliyor musunuz? Cevabınız “Hayır!” ise; halk egitim merkezlerinin açtıgı kurslara katılabilirsiniz. Ya da kurs açılması için istekte bulunabilirsiniz.

Çocuklar İçin Internet Kullanım Önerileri 1. İnternette sohbet ederken ya da mektup yazarken; adınız, soyadınız,
adresiniz, telefon numaranız gibi kişisel bilgilerinizi ve kredi kartı
numaranızı asla vermeyin. Parolanızı söylemeyin.

2. İnternette ailenizle birlikte gezinin veya ziyaret ettiğiniz siteleri ailenize söyleyin. Hiçbir şeyi ailenizden saklamayın.

3. Ailenizin onayı olmadan;internette tanıştıgınız hiç kimseyi aramayın ve kimseyle buluşmayın. Onlara hiçbir şey göndermeyin. Size herhangi bir şey
gönderirse ailenize söyleyin.

4. Ailenizle konuşmadan internet aracılığıyla sorulan sorulara cevap vermeyin. Hiçbir formu doldurmayın ya da hiçbir yarışmaya katılmayın.

5. Hiçbir tartışmaya ya da kavgaya katılmayın.

6. Eger hoşlanmadıgınız bir şeye rastlarsanız, geri tuşuna basın ya
da oturumdan çıkın.

7. İnternette iyi bir dil kullanın ve nazik olun. Sadece şaka yapıyor olsanız bile kimseyi korkutmayın ya da tehdit etmeyin.

8. Ailenizin sizin güvenliginizi ve saglığınızı düşündüklerini bilin. Bilgisayar ve İnternetle ilgili kurallara uyma konusunda ailenizle işbirliği içinde olun
ve başınıza ne gelirse gelsin onlara söyleyin.
Uzman Psikolog Sule Çelik

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30-Nisan-2011 Saat 23:13
* Bilgisayar:
Bilgisayarın tarihi, M.Ö. 3000 yılında Çinliler tarafından icat edilen abaküsle başlar. Abaküs, insan yapımı ilk nümerik hesap makinesidir. Abaküsün bin yıllarca süren saltanatı, 1943'te dünyanın ilk elektronik bilgisayarı ENIAC'ln yapımıyla sona erer.

ENIAC'ln arkasından EDVAC 4004 adlı ilk mikroişlemcili bilgisayar, 1971'de, Intel firması tarafından piyasaya sürülmüştür. ilk mikroişlemciler ve mikrobilgisayarlar icat edildikten sonra, Apple, Compaq ve Commodore gibi şirketler, kendi mikroişlemcilerini geliştirmeye başladılar. Bu karmaşa, IBM'in , 1981 'de ilk kişisel bilgisayarları piyasaya sürene kadar devam etti. 1990'lara gelindiğinde artık bilgisayarlar evlerde, marketlerde ve işyerlerinde, yani yaşamın her alanında görülmeye başlandı. Bilgisayar, veri kabul eden, bu veri üzerinden bazı programlar aracılığıyla mantıksal işlemler yapan ve bu işlem sonuçlarını basılı kôğıt, ekran ya da manyetik bantlar üzerine kaydeden elektronik bir araçtır, Bilgisayarlar, birçok karmaşık işlemi bir arada çok hızlı yapabilirler. Dört işlem ve bilgisayar oyunları gibi günlük kullanım alanlarının dışında, hızlı işlem yapabilme yeteneğiyle bilgisayarlar, bir uzayaracının uçuş rotasının kontrolünü de yapabilirler.
İki ana tip bilgisayar vardır:

*Analog bilgisayarlar:
Analog bilgisayarlarda, mekanik hareketler ve voltaj gibi fiziksel büyüklükler kullanılır. Örneksel bilgisayarlar da denir. Açısal konum ya da gerilim gibi değişen niceliklerle gösterilen veriler üzerinde işlem yapar. Çözülmeye çalışılan matematiksel problemin fiziksel bir örneğini oluşturarak çalışırlar.

*Sayısal (dijital) bilgisayarlar:
Sayısal (dijital) bilgisayarlar, sayıların ikilik düzende kullanıldığı bilgisayarlardır. Belleklerinde saklanan çok ayrıntılı program komutlarına uyarak, bu ikilik düzendeki verileri sayarlar, sıralarlar, karşılaştırırlar ve yeniden düzenlerler. Sayısal bilgisayarlar gelişmeye daha uygun olduğu için neredeyse tüm yeni tip bilgisayarlar sayısaldır.

      &

* BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ:

Uzaktan eğitimin, öğrenme ve öğretme etkinliklerinin kalitesini yükselten ve insanları bilgi çağına hazırlayan bilgi iletişim teknolojileri. Basit bir yöntemle öğrenilebilir ve nasıl kullanıldığı kolay bir yöntemle öğretilebilir. Eğitim kurumlarında, bilgi çağında kullanılabilecek bilişim temeline dayanan bilgi iletişim teknolojileri şunlardır:

* Elektronik Posta Sistemi (e-mail):
Elektronik bilgi transferinin, alınma ya da gönderilme işlemlerinin yapıldığı bir sistemdir. internet Sistemi: insanlar, internetle dünyanın her yerinde bulunan ve bu sisteme bağlı olan yerlerden, rahatlıkla yazılı, resimli ya da video formatlı olan bilgileri, bilgisayarları aracılığıyla internet ağıyla kendi kütüphanelerine aktarabilirler.

* Haberleşme-Bülten Sistemi:
HBS, elektronik posta sisteminde karşılıklı iletişim yapılabilmesi için ayrılan elektronik bir ortamdır.

* Bilgi Tartışma Servisi:
Elektronik posta servisi olan birçok eğitim kurumu, kendi gruplarındaki insanlarla çeşitli tartışmaları yapabilmek için BTS'yi kullanmaktadırlar.

* Bilgisayarla Konferans Sistemi:
Uluslar arası telefon ücretlerinin pahalı oluşu, insanların bu sistemle iletişimini kısıtlamaktadır. Internet sayesinde bu olayortadan kalkmıştır. Çeşitli araçlarla yaşantımıza girmiş olan bilgisayar teknolojisini eğitim ve öğretime yönlendirmek, toplumun bilgisayar okur yazarlığını arttırmak geleceğe hazırlanan bir Türkiye için çok önemlidir. Elektronik ortamlara uyun olarak hazırlanmış olan eğitim programları ile öğrencileri etkileşimli, kolay ve kalıcı öğrenme sürecine katabilir, elektronik dokümanları derslerde eğitimi destekleyici unsurlar olarak kullanabiliriz. Bunun sağlamak için de evlerde ve okullarda bilgisayar kullanımını arttırmalıyız. Her evde her sırada bilgisayar olmalı. Ve bunlar bilgi üretiminde kullanılmalıdır.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz