gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji ve Tasarım > Öğretmen Dökümanları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kültür ve Edebiyat Kulübü yıl sonu Raporu

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kültür ve Edebiyat Kulübü yıl sonu Raporu
    Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2008 Saat 13:06
MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU 2010 – 2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR VE EDEBİYAT KULÜBÜ
                         YIL SONU RAPORU

Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Kültür ve Edebiyat Kulübü, 2007-2008 öğretim yılında aşağıdaki etkinlikleri yapmıştır.

   Eylül ayı içerisinde kol genel kurul toplantısı yapılarak yönetim kurulu ve diğer organların seçildi.
Kulüp öğrencileriyle birlikte yıllık çalışma programı yapıldı ve proje konuları tespit edildi.Bu çalışma esnasında geçen yıl yapılan etkinlikler de göz önünde bulunduruldu.

   Ekim ayı içerisinde Cumhuriyet Bayramı ,Atatürk Haftası ve Kızılay Haftası ile ilgili okul panosu hazırlandı.Kulüp üyelerinin de katkılarıyla Cumhuriyet Bayramı konulu şiir yarışması düzenlendi.

   Kasım ayı içerinde proje konusu olarak Türkçe sınıfı kitaplığına kitaplığına kitap kazandırma seçildi. Atatürk’ün hayatı ve düşüncelerinin ve ilkelerinin Türk toplumu için önemliliğinin benimsetebilmek amacıyla pano çalışması yapıldı. Toplum hizmeti projesinde görev dağılımı yapıldı. Eğitimin önemi, eğitimde öğretmenin rolü hakkında bilgilendirmek amacıyla 24 Kasım öğretmenler günü ile ilgili okul panosu hazırlandı.

    Aralık ayı içerinde kitap sevgisi ve birlikte çalışabilme becerisi kazandırmak amacıyla Dünya Çocuk Kitapları Haftası ile ilgili pano hazırlandı.Kitap sevgisini anlatan afişler asıldı. Türkçe sınıf kitaplığına kitap kampanyasından elde edilen kitaplar bağışlandı.Öğrencilere şiir sevgisi kazandırmak amacıyla kulüp öğrencileri tarafından “şiir dinletisi” etkinliği yapıldı.

İnsan Hakları Haftası,Mevlana ve Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası ile ilgili pano hazırlandı.

      Ocak ayı içerisinde sınıf gazetesi çıkarıldı.Kulüp dosyası düzenlenip yapılan çalışmalar gözden geçirildi.Eksiklikler tespit edildi.

       Mart ayı içerisinde İstiklal Marşı şairimiz M. Akif ERSOY’ u öğrencilere tanıtmak ve onun edebiyatımızdaki yerini kavratmak amacıyla okul panosu hazırlandı.
Çanakkale Zaferi’nin tarihimizdeki önemi ve yerini kavratmak amacıyla okul panosu hazırlandı.
Tiyatro haftasında Karagöz ve Hacivat skeçleri gösterildi.

        Nisan ayı içerisinde kitap okumanın faydalarını, kütüphanelerin önemini ve kütüphanelerden yararlanma yollarını kavratmak amacıyla Kütüphaneler haftası ile ilgili pano düzenlendi.
Ulusal egemenliğin önemini, Atatürk’ün bağımsızlığa verdiği önemi ve Çocuk Bayramı’nın değerini anlatan 23 Nisan konulu okul panosu hazırlandı.

      Mayıs ayında Öğrencilere Atatürk’ün, Cumhuriyet’i Türk gençliğine emanet ettiğini; Atatürk’ün, Cumhuriyet’i korumak ve kollamak için gençlere verdiği görevleri anlatan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili pano hazırlandı.
       Toplum hizmetleri etkinlikleri ile ilgili kulüp öğrencilerinden bilgiler alındı.

       Haziran ayında çevreyi koruma bilincini kazandırmak amacıyla okul bahçesi temizlendi.Okul panosu hazırlandı.
        Yıl sonu faaliyet raporu hazırlandı.


    Danışman Öğretmen
                                                                                                                                                   

                                                      
                                                           .........
                                                           Okul Müdürü

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31-Mayıs-2011 Saat 00:08
teşekkürler

Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25-Haziran-2011 Saat 12:57
2010- 2011 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU KÜLTÜR-EDEBİYAT KULÜBÜ YILSONU FAALİYET RAPORUDUR.


EKİM

Kulüp tüzüğü yazıldı. Sosyal kulüpler hakkında bilgi verildi. Kültür Kulübünde görevli olan öğrencilerin bir listesi yapıldı. Kulüp genel kurulunun sene başı toplantısı yapıldı ve yönetim kurulu oluşturuldu.
Kulüp iç yönetmeliği ve yıllık çalışma programı taslağı genel kurula sunuldu. Kulüp çalışma programı hazırlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili hazırlanacak kutlama programı için ön hazırlıklar tamamlandı. Kutlama programında okunacak şiir, yazı ve koro şarkıları belirlendi. Kutlama programında ve okul panosu düzenlemesinde görev alacak öğrenciler belirlendi.Öğrenciler, Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet hakkında bilgilendirildi.


KASIM

10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası ile ilgili anma programı için öğrencilerden; şiir, yazı ve resim getirmeleri istendi. Anma programında görev alacak olan öğrenciler belirlendi. Görevli öğrenciler tarafından okunacak şiirler ve yazılar belirlendi. Anma programı hazırlandı. Okul panosu düzenlendi.
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama haftası amacı ile öğrencilerden beğendikleri ; şiir, yazı ve resim getirmeleri istendi. Kutlama programında görev alacak öğrenciler belirlendikten sonra seçilen şiir ve yazılar da eklenerek kutlama programı hazırlandı. 24 Kasım Öğretmenler Günü için öğrenci katkılarıyla okul panosu düzenlendi.

ARALIK

Öğrencilere Vakıf haftası ile ilgili bilgi verildi. Tutum ve Yatırım Haftası ile ilgili de bilgilendirme yapıldı. Mevlana Celalettin Rumi ile ilgili bilgilendirme yapılarak, onun özlü sözlerinden şiirlerinden örnekler sunuldu.
Yunus Emre hayatı, eserleri hakkında bilgilendirme yapılarak öğrencilerden şiirlerinin getirilmesi ve okunması istendi. Öğrencilere hoşlandıkları şiirleri okuma ezberleme alışkanlığı kazandırılmaya çalışıldı.
1. dönemde yapılan etkinliklerin incelenmesi ve değerlendirilmesi yapıldı.

OCAK

Genel kurul ve kulüp üyeleriyle birlikte 2. dönemde yapılacak olan çalışmalar gözden geçirildi. 1. dönem sonuna gelindiğinde yapılan tüm faaliyetlerin genel bir değerlendirilmesi yapıldı ve eksiklikler belirlenerek 2. dönemde bunların olmaması için öğrencilerle birlikte bazı tedbirler alındı.

ŞUBAT

Öğrencilerle birlikte 2. dönemde yapılacak etkinlikler ve kutlama programları incelendi.



MART

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif’i Anma Haftası ile ilgili kutlama programı hazırlamak amacıyla öğrencilerin belirledikleri şiir, yazı ve resımler seçildi. Programda görev alacak öğrenciler belirlendi ve okuyacakları şiir ve yazılar dağıtıldı. Diğer öğrencilerden de okul panosu düzenlemeleri istendi.
18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü dolayısıyla kulüp panosu hazırlandı.


NİSAN


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası, Atatürk’ün bugünü çocuklara neden armağan ettiği ve Atatürk’ün çocuk sevgisi ile ilgili konuşmalar yapıldı. Kutlama programı için öğrencilerden şiir, yazı ve resim istendi. Programda görev alacak öğrenciler belirlendi ve şiir ve yazılar dağıtılarak kutlama programı taslağı oluşturuldu. Diğer öğrenciler ise okul panosunu düzenlemeleri ve özgün ürünler tasarlamaları için ödevlendirildi.

MAYIS

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Haftası ile ilgili öğrenciler bilgilendirildi. Şiir, yazı, resim getirmeleri ve özgün ürünler tasarlayıp okul panosunun düzenlenmesi istendi.
Öğrencilerden Anneler Günü ile ilgili kendi duygularını ifade eden şiir, yazı yazmaları ve resim yapmaları istendi.

HAZİRAN

4 Haziran 2010 tarihinde Bariş Manço Kültür Merkezi’nde şiir,tiyatro,halkoyunları,bale müzik gösterisi ve Resim sergisi yapıldı.
2. dönemde yapılan etkinlikler incelendi ve değerlendirilmesi yapıldı. Başarılı bir eğitim- öğretim yılı geçirildiğine kanaat getirildi ve Kültür- Edebiyat üyelerinin ve yönetim kurulunun iyi dilek ve temennileriyle kulüp toplantısı bitirildi.




          Pınar AYTAÇ                                                                                Duran ÖZ
Kültür ve Edebiyat Kulübü                                                      Kültür Edebiyat Kulübü
    Danışman Öğretmeni                                                                Danışman Öğretmeni







.......
Okul Müdürü

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz