gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji ve Tasarım > Öğretmen Dökümanları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Teknik Öğretmenlik

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bulentistanbull Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08-Şubat-2008
Konum: samsun
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
  Alıntı bulentistanbull Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Teknik Öğretmenlik
    Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2008 Saat 11:54
2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında teknik öğretmenlerin özel hizmet tazminatı, Jeolog, hidrolog, hidrojeolog, jeofizikçi, kimyager, fizikçi, jeomorfolog, arkeolog, matematikçi, istatistikçi, astronom, tütün eksperi ile birlikte 130 olarak belirlenmiştir. Söz konusu düzenleme şu şekildedir:

“Kadroları teknik hizmetler sınıfında bulunan ve fiilen görev yapanlardan .... c) Jeolog, hidrolog, hidrojeolog, jeofizikçi, kimyager, fizikçi, jeomorfolog, arkeolog, matematikçi, istatistikçi, astronom, tütün eksperi olanlarla, 29/4/1992 tarihli ve 3795 sayılı Kanuna göre teknik öğretmen unvanı alanlardan;
-1-4 derecelerden aylık alanlar........130
-Diğer derecelerden aylık alanlar ... : 122 ” hükmüne yer verilmiştir.

Yukarıda yer verilen hükme göre,

1- Memurun teknik hizmetler sınıfında çalışması,

2- ve "teknik öğretmen" unvanını alması,

halinde, bu memurun özel hizmet tazminatı 130 veya 122 puan üzerinden (1. bölgede çalışıyor ise) üzerinden ödenmelidir.

Bu puanın maddi karşılığı nedir?

Özel hizmet tazminat için formül şu şekildedir: En Yüksek Devlet Memuru Aylığı*Tazminat Oranı
En yüksek devlet memuru aylığı: 9500*0,049486=470,117 YTL

Kadroları teknik hizmetler sınıfında bulunan ve teknik öğretmen olan kişiye= 470,117*%130 =611,15 YTL

TEKNiK ÖĞRETMEN UNVANI KAMUDA YOK

Teknik öğretmen unvanı kamuda bulunmamaktadır. Bir başka deyişle bu unvanlı kadroya atanmış memur bulunmamaktadır. Ancak madde metni "unvanı alan" dediği için bu unvanı mezuniyet alan ve teknik hizmetler sınıfında bulunan kişilerin özel hizmet tazminatı 130 veya 122 puan üzerinden hesaplanmaktadır.

ÖĞRETMENLERE BİR KATKISI VAR MI?

Şuan öğretmen olarak çalışanlara "teknik öğretmen" unvanını almış olmaktan dolayı verilen ekstra bir tazminat bulunmamaktadır. Yukarıda da belirtildiği üzere tazminattan yararlanabilmek için teknik hizmetler sınıfında çalışıyor olmak gerekmektedir.

YÖK`ÜN YENİ KARARI BAĞLAMINDA NE YAPILABİLİR?

YÖK`ün mesleki eğitim fakültesi mezunlarına yönelik kararı, kamuda teknik hizmetler sınıfında çalışan ve özel hizmet tazminatı 1-4 dereceler için 130`dan daha düşük olanlar için önemlidir. Zira bu durumdakilerin özel hizmet tazminatı artacaktır.





Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2008 Saat 13:19
Bu bilgi için teşekkürler. Teknik öğretmenlik konusunda ne yazık ki bizlere haksızlık yapılıyor. Üniversitede mezun olurken teknik öğretmenli ünvanı veriliyor. ama ilköğretimde çalışıyoruz diye bu ünvanımızı kullanamıyoruz. zamanında bu konu le ilgili bir dilekçe vermiştim ama neticesi olumsuz gelmişti. Konuyla ilgili herhangi bir düzenleme yok varsa birileri bizi bilgilendirilirse seviniriz..

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
bulentistanbull Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08-Şubat-2008
Konum: samsun
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
  Alıntı bulentistanbull Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2008 Saat 14:47
evt bende samsunda bu konuda ugrastım bıraz.dılekce verdık,cvp sız egıtım-ögretım hızmetınde calısıyorsunuz,teknık ogretmenlık sıfatını almak ıcın teknık hızmetlerde calısmamız gereklı ımıs.nyse sonucta alamadık yanı,sımdı de karar cıktı yukardagonderdım,artık hıc alaamayız
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15-Nisan-2011 Saat 23:18
MESLEKİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNLARINA 'TEKNİK ÖĞRETMEN' UNVANI
Yükseköğretim Kurulu, Gazi Üniversitesinin başvurusu üzerine, 2007 yılında aldığı bir kararla Mesleki Eğitim Fakültesi mezunlarının "teknik öğretmen" unvanını kullanabileceklerine karar verdi. Karar özellikle teknik hizmetler sınıfında çalışanları yakınen ilgilendirmektedir. Zira teknik hizmetler sınıfında çalışıp da mesleki eğitim fakültesi mezunu olanların özel hizmet tazminatları artacaktır.

Memurlar-Net 12 Nisan 2008 18:06
Teknik Eğitim Fakültesi Mezunlarının Özel Hizmet Tazminatı 25 Şubat 2008
Teknik Eğitim Fakültesi Mezunlarının Özel Hizmet Tazminatı
Zam ve tazminatların ödenmesine esas yan ödeme kararnamesinde teknik eğitim fakültesi mezunlarına özel iki düzenleme yapılmıştır. Bu düzenlemelerden birincisi öğretmenlere yönelik olup, ek tazminat ödenmekte, ikincisi ise teknik hizmetler sınıfında görev alanlara yönelik olup bu halde ise tazminat oranı farklılaşmaktadır. teknik eğitim fakültesi mezunlarına yönelik açıklamalar için başlığa tıklayınız.
25 Şubat 2008 16:51
GELEN SORULARDAN BİR ÖRNEK
Ben Şu anda Teknik Hizmetler Sınıfında Elektrik Teknisyeni olarak görev yapıyorum. Haziran 2007 tarihinde Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Öğretmenliği Bölümünden Mezun oldum. Şu anda Özel Hizmet Tazminatı olarak bana %93 ödeniyor. Ben %122 ödenmesi gerekiyor dediğimde okuduğum bölümün benim üst öğrenimim olmadığını söylüyorlar. Eğer Elektrik öğretmenliği mezunu olsaydım, bunu bu şekilde alabilirsin dediler. Ancak yan ödeme kararnamesinde böyle bir ibare yok. Aynı hizmet sınıfı ibaresi var. Sonuçta bu bölüm benim üst öğrenimim olmalı diye düşünüyorum. Konu hakkında bilgilendirirseniz memnun olurum. Ayrıca mahkemeye gidersem nasıl bir yasal dayanakla gidebilirim. Bildiğiniz mahkeme kararı var mı?
Teşekkür ederim…
YAN ÖDEME KARARNAMESİNDE YER ALAN HÜKÜM
657 sayılı Devlet Memurları Kanunun Zam ve Tazminatlar başlıklı 152 maddesi uyarınca çıkarılan ve 7/4/2006 tarih ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar", 05 Mayıs 2006 Tarihli 26159 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmak suretiyle yürürlüğe girmiştir.
Anılan Kararnamenin "Bazı özel durumlara ilişkin esaslar" başlıklı 4 üncü maddesini (e ) bendinde "Kurumların teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına ait kadrolarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirenlere, cetvellerde ayrıca belirtilen istisnai durumlar hariç olmak üzere, kariyerleri (mesleki üst öğrenimleri) esas alınarak zam ve tazminat ödenir. Kadroları teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarından bir kadroya atanılamayacak herhangi bir üst öğrenimi bitirenlere ise bitirdikleri üst öğrenimden dolayı zam ve tazminat ödenmez." denilmektedir.
Bu madde sadece iki hizmet sınıfında çalışanlara yöneliktir: Teknik ve sağlık... Diğer hizmet sınıflarında çalışanlar bu düzenlemeden yararlanamamaktadır.
Diğer taraftan özel hizmet tazminatlarının düzenlendiği II Sayılı Cetvel'in (E)Teknik Hizmetler bölümünün ( c) alt bendinde;
Kadroları teknik hizmetler sınıfında bulunan ve fiilen görev yapan Jeolog, hidrolog, hidrojeolog, jeofizikçi, kimyager, fizikçi, jeomorfolog, arkeolog, matematikçi, istatistikçi, astronom, tütün eksperi olanlarla, 29/4/1992 tarihli ve 3795 sayılı Kanuna göre teknik öğretmen unvanı alanlardan;
-1-4 derecelerden aylık alıp da birinci bölgede çalışanlara 130 puan; diğer derecelerden aylık alıp da birinci bölgede çalışanlara ise 122 puan özel hizmet tazminatı ödenmektedir. 2, 3, 4, 5, ve 6. bölgede çalışanlara ise sırasıyla 4, 12, 14, 16 ve 18 ek puna olarak verilmektedir.
Bu puanın maddi karşılığı nedir? Özel hizmet tazminat için formül şu şekildedir: En Yüksek Devlet Memuru Aylığı*Tazminat Oranı
En yüksek devlet memuru aylığı: 9500*0,049486=470,117 YTL
Kadroları teknik hizmetler sınıfında bulunan ve teknik öğretmen olan kişiye= 470,117*%130 =611,15 YTL
ÖDEMEDEN YARARLANMA ŞARTLARI
1- Yukarıda yer alan maddi ödemeden yararlanılabilmesi için memurun teknik hizmetler sınıfında çalışması gerekmektedir.
2- 190 sayılı eki cetvellerde "teknik öğretmen" kadrosu bulunmamaktadır. Zaten madde hükmü kadroya atamadan değil unvanı almaktan bahsetmektedir. Bu nedenle mezuniyet ile bu unvanı alan teknik hizmetler sınıfındaki memurların derecesine göre 130 veya 122 puan üzerinden (1. bölgede çalışıyor ise) özel hizmet tazminatı alması gerekmektedir.
KİMLER TEKNİK ÖĞRETMENDİR?
29/4/1992 tarih ve 3795 sayılı Bazı Lise, Okul Ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkında Kanun 3 üncü maddesinin (d) bendinde; lise üstü dört yıl süreli yüksek teknik öğretim gören erkek teknik öğretmen okulu, erkek teknik yüksek öğretmen okulu, yüksek teknik öğretmen okulu ve teknik eğitim fakültesi mezunları ile kız teknik öğretmen okulu, kız teknik yüksek öğretmen okulunun ve mesleki eğitim fakültesinin teknik eğitim veren bölümlerinden mezun olanlara "teknik öğretmen"unvanını kullanacakları hüküm altına alınmış bulunmaktadır.
3795 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin (d) bendinde "teknik eğitim fakültesi mezunları" sayılmış olup anılan okul mezunlarının teknik öğretmen unvanını kullanmaları mümkün bulunmaktadır.
ÖĞRETMENLERDEKİ UYGULAMA NASILDIR?
Yan ödeme kararnamesinin diğer tazminatları düzenleyen III sayılı cetvelinde Eğitim Öğretim Tazminatı düzenlenmiştir.
Bu bölümde yapılan düzenlemeye göre, kararnameye ekli V Sayılı Cetvelde sayılan mesleki ve teknik öğretim okul ve kurumlarına, atölye, laboratuar veya meslek dersleri öğretmeni olarak Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil Öğretmen unvanlı kadrolara atananlardan teknik eğitim fakültesini bitirenlere branşlarına göre 6-15 arasında ek özel hizmet tazminatı puanı verilmektedir.


Yan ödeme kararnamesindeki düzenleme
2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında teknik öğretmenlerin özel hizmet tazminatı, Jeolog, hidrolog, hidrojeolog, jeofizikçi, kimyager, fizikçi, jeomorfolog, arkeolog, matematikçi, istatistikçi, astronom, tütün eksperi ile birlikte 130 olarak belirlenmiştir. Söz konusu düzenleme şu şekildedir:
“Kadroları teknik hizmetler sınıfında bulunan ve fiilen görev yapanlardan .... c) Jeolog, hidrolog, hidrojeolog, jeofizikçi, kimyager, fizikçi, jeomorfolog, arkeolog, matematikçi, istatistikçi, astronom, tütün eksperi olanlarla, 29/4/1992 tarihli ve 3795 sayılı Kanuna göre teknik öğretmen unvanı alanlardan;
-1-4 derecelerden aylık alanlar........130
-Diğer derecelerden aylık alanlar ... : 122 ” hükmüne yer verilmiştir.

Yukarıda yer verilen hükme göre,
1- Memurun teknik hizmetler sınıfında çalışması,
2- ve "teknik öğretmen" unvanını alması,
halinde, bu memurun özel hizmet tazminatı 130 veya 122 puan üzerinden (1. bölgede çalışıyor ise) üzerinden ödenmelidir.

Bu puanın maddi karşılığı nedir?
Özel hizmet tazminat için formül şu şekildedir: En Yüksek Devlet Memuru Aylığı*Tazminat Oranı
En yüksek devlet memuru aylığı: 9500*0,049486=470,117 YTL
Kadroları teknik hizmetler sınıfında bulunan ve teknik öğretmen olan kişiye= 470,117*%130 =611,15 YTL

TEKNiK ÖĞRETMEN UNVANI KAMUDA YOK
Teknik öğretmen unvanı kamuda bulunmamaktadır. Bir başka deyişle bu unvanlı kadroya atanmış memur bulunmamaktadır. Ancak madde metni "unvanı alan" dediği için bu unvanı mezuniyet alan ve teknik hizmetler sınıfında bulunan kişilerin özel hizmet tazminatı 130 veya 122 puan üzerinden hesaplanmaktadır.
ÖĞRETMENLERE BİR KATKISI VAR MI?
Şuan öğretmen olarak çalışanlara "teknik öğretmen" unvanını almış olmaktan dolayı verilen ekstra bir tazminat bulunmamaktadır. Yukarıda da belirtildiği üzere tazminattan yararlanabilmek için teknik hizmetler sınıfında çalışıyor olmak gerekmektedir.
YÖK'ÜN YENİ KARARI BAĞLAMINDA NE YAPILABİLİR?
YÖK'ün mesleki eğitim fakültesi mezunlarına yönelik kararı, kamuda teknik hizmetler sınıfında çalışan ve özel hizmet tazminatı 1-4 dereceler için 130'dan daha düşük olanlar için önemlidir. Zira bu durumdakilerin özel hizmet tazminatı artacaktır.
İŞTE YÖK'ÜN YENİ KARARI

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15-Nisan-2011 Saat 23:19
                                                  
     





………………………….İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
                                                                                                            SİVAS


                                          
     Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi ve Ev Yönetimi Eğitimi Bölümü Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği mezunuyum. Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının Mesleki Eğitim Fakültesi’nden mezun olan öğrencilere “Teknik Öğretmen” unvanı verilmesinde dolayı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36. Maddesinin A bendinin 5. Fıkrası gereğince tarafıma bir derece verilmesi hususunu;

     Bilgilerinize arz ederim.
     

                                                  
Adres:                                                                           Adem YILMAZ
Tlf:                                                                                                                   15/02/2011                                                        


Ek: a) Yüksek Öğretim Kurulu Bşk. Kararı (1 Sayfa)
       b) Mezuniyet Belgesi (1 Sayfa)                                                  

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15-Nisan-2011 Saat 23:23
Teknik öğretmenlik

Yüksek Öğretim Kurulu Bşk. Kararı (1 Sayfa)


Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
eylül0707 Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 18-Aralık-2010
Konum: AYDIN
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4
  Alıntı eylül0707 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17-Nisan-2011 Saat 20:20
TEŞEKKÜREDİYORUM BU KONUDA BİLGİLENDİRDİĞİNİZ İÇİN
Yukarı Dön
tivitici Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 19-Aralık-2011
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
  Alıntı tivitici Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Aralık-2011 Saat 13:58
Merhabalar... benim burada kafama takılan bir konu var... 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36. Maddesinin A bendinin 5. Fıkrası sağlık lisansiyeri ile ilgili ve çocuk gelişimi bölümünü sonradan kapsamış... yukarıdaki bir dilekçede aile ekonomisi ve beslenme eğitimi mezunu birisinin dilekçesi var... eğer bu arkadaş eski girişli olup diplomasında çocuk gelişimi bölümü altında aile ekonomisi ve beslenme yazıyorsa anlaşılabilir ancak benim diplomamda aile ekonomisi ve beslnem eğitimi bölümü aile ekonomisi ve beslenme öğretmenliği olarak görünüyor... bu şekilde olduğunda benimde başvurmam halinde adaylığım kalkınca 1 derece alabilir miyim? YÖK'ün 2007 verdiği bir karara göre Mesleki Eğitim Fakültesi mezunlarını teknik öğretmen sayılmaktadır ve bu durumda benim derece konusu ne olacak anlamış değilim :) sağlık lisansiyeri konusuyla YÖK'ün kararı birbirinden bağımsız gibi görünüyor... ne yapmam gerekiyor şimdi benim?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz