gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji ve Tasarım > Teknoloji ve Tasarım 8 > Yapım
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Marka logo ve ambalaj tasarımı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Google_Adsense Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 15-Mart-2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 13
  Alıntı Google_Adsense Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Marka logo ve ambalaj tasarımı
    Gönderim Zamanı: 17-Mart-2008 Saat 17:02
Gayet başarılı bir sunu. Logo ve markanın ortaya çıkış hikayesi, marka, logo ve amblem kavramlarını açıklanması, logo tasarlarken dikkat edilmesi gerekenler, markanın önemi, ambalaj tasarımının önemi ve bol örnekler, Slogan ve reklam çalışmaları vb. konularda gayet başarılı bir sunu. Emeği geçene teşekkürler...

http://www.gelisenbeyin.net/upload/marka_logo_ambalaj.rar
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17-Mart-2008 Saat 17:11
Bu sunu için teşekkürler.. Gerçekten çok güzel bir çalışma. Özellikle yapım kuşağında tasarım süreci aşamalarından pazarlanabilir hale getirme maddesinde neler yapmamız gerektiği konusunda bilgi vermiştir... Paylaşımda emeği geçenlere teşekkürler..

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
By_Beyin Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 08-Ocak-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
  Alıntı By_Beyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21-Mart-2008 Saat 13:48
Çok teşekkürler. Konuyu açıklama bazında süper bir sunu.

Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur.
Yukarı Dön
Stop_Babes Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Aralık-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 41
  Alıntı Stop_Babes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21-Mart-2008 Saat 14:48
Ünlü araba firmalarının Logo ve Amblemlerin çıkış hikayeleri

    ALFA ROMEO

    Alfa Romeo amblem tasarımı, Italya'nın Milano şehri ile ülkenin soylu ailesi Visconti etrafına dönüyor. Kırmızı haç soyluluğu, beyaz zemin halkı ve köylüleri simgeliyor. Taç giymiş engerek yılanı ise soylu Viscoti ailesi'nin armasından alındı.

    AUDI

    Amblemdeki dört yüzük araba birliği için bir araya gelip ittifak kuran dört firmayı simgeliyor. Audi ismi, firmanın eski yöneticilerinden olan mühendis August Horch tarafından verildi.

    BMW (Bayern Motor Werken)

    BMW'nin amblemindeki mavi beyaz renkler, Almanya'nın Bavyera eyaletinden geliyor. 1929 yılından bu yana uçak ve motor üreten BMW, amblemdede üretime uygun lastik içinde dönen pervane figürüne yer veriyor... daha sonra araba üretimine başlayan BMW arabalarındada aynı amblemi kullanmayı tercih etti.

    CHRYSLER

    Firmanın kurucu ve sahibi Walter Chrysler'in isteği üzerine, 1998 yılından sonra üretilen Chrysler modellerine 20'li yıllardaki eski amblem takılmaya başlandı.amblemdeki daireler lastiği, şimşekler ise hızı simgeliyor.

    CITROEN

    Fransızların çift açılı çavuş amblemi, daha önce başka bir Citroen ürünü olan dili çarklarda kullanılıyordu. 1919 yılında arba yapımına başlayan Fransızlar, ürettikleri ilk arabalarında da çift açılı amblemi kullanmayı uygun buldular.

    FERRARI

    Italyan kontesin 1923 yılında firma kurucusu Enzo Ferrari'ye hediye ettiği at maskot, Ferrari'nin amblemini teşkil etti. Amblemdeki ana renkler sarı ile kırmızı, firma sahibinin yaşadığı komşu şehir Modena'yı ve yarışa olan sevgiyi simgeliyor.

    FORD

    İsmini kurucusu HENRY FORD'dan alıyor. Mavi plaka üzerine süslü püslü harflerle yazılı Ford, nostajik bir geçmişi anımsatıyor. 1903 yılından bu yana kullanılan Ford ambleminde, geçici bir süre için Köln Katedrali'nin silüeti yer almış. .

    JAGUAR

    Jaguar, arbalarındaki zıplayan kedi figürünü, meydana gelebilecek kazalarda, yayaların yaralanma riskini azaltmak için değiştirdi.Firma, ürettiği yeni modellerine jaguar yerine,güç ve zarifliği temsil eden jaguar resimli bir plaket monte ediyor.

    LANCIA

    Direksiyon ile bir bayrak Italyan arabası Lancia'nın bütün zarifliğini ortaya çıkarıyor. Mızrak şeklindeki amblemin, firmanın kurucusu, yarışçı Vinceno Lancia'nın soyadı ile ilişkili. Italyanca Lancia'nın Türkçe karşılığı mızrak anl***** geliyor.

    RENAULT

    Renault baklava şeklinin bulunuşu 30'lu yıllara dayanıyor.Amblem klasik ve durgun şekli ile geleceği simgeliyor. 1992 yılında küçük değişiklerle, şu an bütün Renault'larda kullanılan yeni bir tasarım yapıldı.

    MERCEDES

    Daimler Chrysler ile ortak çalışıp bir araba yapan CARL BENZ” isim bulamayınca bir tek kızı olan MERCEDES-BENZ”in ismini bu arabaya verir.Mercedes amblemindeki üç ayaklı yıldız mercedes'in kara,su ve havadaki gücünü ifade ediyor.

    MITSUBISHI

    Üç kanatlı baklava şeklindeki amblemde, Samurai armasından esinlenilmiş. firmayı kuran iki Japon ailenin, tercih ettikleri amblem sorumluluk bilincini, centilmenliği ve cemiyetler arası uyumu simgeliyor.

    NISSAN

    Markanın, daire içine yazılmış ismi, güneşin doğuşu ile Japon bayrağındaki beyaz zemin içindeki kırmızı noktayı simgeliyor.Amblem, dürüstlüğü ve samimiyeti sembolize ediyor.

    OPEL

    Adam Opel'in kurmuş olduğu firma öncelerde sadece dikiş makinesi üretiyordu.1899 yılından itibaren araba üretimine başlayan Opel'in ambleminde tekerlek içinde şimşeğe yer veriliyor.Amblemdeki tekerlek güveni, şimşek ise hızı temsil ediyor.

    WOLKSVAGEN

    Vw amblemi Porsche mühendisi Franz Xaver tarafından bulundu. Ekim 1948 yılından bu yana markanın iki harfi Almanya'nın Wolfsburg şehrini şereflendiriyor.

    PORSCHE

    Porsche amblemi, 1952 yılından bu yana Suebya milliyetçiliğini öne çıkartan simgelere yer veriyor... Amblemdeki siyah at, Almanya'nın Stuttgart şehrinin armasından. Geyik boynuzu ile kırmızı-siyah çizgiler ise Almanya'nın Württemberg köyünün flamasından alıntı.

    PEUGEOT

    İlk başlarda testere ve testere levhaları üreten Peugeot; "bir aslan gibi güçlü" sloganıyla sattığı ürünlerdeki aslan amblemini daha sonra ürettiği arabalarda kullanmaya başlamıştır.

    SAAB

    Isveç araba yapımcısı amblemde vatan severliğini ortaya çıkartıyor. Şekilde, firmanın merkezinin bulunduğu Schonen eyaletinin amblemindeki taç giymiş "anka" kafasına yer veriliyor.

    SEAT

    Seat 90'lı yılların başında VW ile birleşince İspanyol araba yapımcısı, VW amblemin üstüne prestij, ilericilik ve dinamikliği simgeleyen büyük S harfini yerleştirdi.

    SUZUKI

    Suzuki amblemi,300 güzel sanatlar akademi öğrencisini katıldığı bir tasarım yarışmasıyla ortaya çıktı.Firma yetkilileri, "Uzlaştırıcı" buldukları büyük "S" harfini,yüzlerce amblem arasından seçti. Amblem, 1961 yılından bu yana Suzuki markasını temsil ediyor.

    TOYOTA

    Japon firmanınn kurucusu Kirchiro Toyoda, 1937 yılında üçlü elips kombinasyonu ile güçlü markasının amblemini oluşturdu.Elipsler, araba ile müşteri rasındaki sıcaklığı, ekip ruhunu ve modernizasyonu temsil ediyor.

    FIAT (Fabrica Italiana Automobili Orino)

    Gerçek ismi uzun olduğu için firma sahibi kısaltmayla firmanın marka amblemini oluşturdu. Basit amblem 60 yıl aradan sonra 1990 yılında defne ağacı çevreli daire içine yerleştirildi. Amblem firmanın uzn geçmişini ve spor alanındaki başarılarını simgeliyor.




Yukarı Dön
Albatros Açılır Kutu Gör
Gelişen Üye
Gelişen Üye


Kayıt Tarihi: 20-Mayıs-2007
Konum: Antalya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 59
  Alıntı Albatros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23-Mart-2008 Saat 13:27
Çok güzel bir sunu paylaşım için teşekkürler..
Yukarı Dön
love_angel Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Mart-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 288
  Alıntı love_angel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27-Mart-2008 Saat 21:18
SAğol işime yaradı gerçekten güzel açıklamalar var
●●квя●●««Milletin lafıyla coşana kalbimin adımıyla koşmam gururumu hiçe sayıp kötü konuşana ölüyorm dese de bakmam!!!»»●●квя●●
Yukarı Dön
kraltony Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13-Nisan-2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
  Alıntı kraltony Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2008 Saat 13:07
emeğine sağlık müthiş bir sunu olmuş teşekkürler
Yukarı Dön
özlemişler Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 26-Şubat-2008
Konum: ÖĞRETMEN
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
  Alıntı özlemişler Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2008 Saat 00:57
çok güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz