Erhan Sarıca

Halen İstanbul’da yaşayan SARICA, 1973 yılının Kasım ayında Kayseri’de doğdu.
İlköğrenimini Argıncık İlkokulu’nda tamamladıktan sonra Argıncık Lisesi’nde orta eğitimine devam etti. Mimar Sinan Yapı Meslek Lisesi Harita Kadastro bölümünü okudu. Lise yıllarından sonra Kıbrıs Yakın Doğu üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü kazandı bir yıl Ankara Üniversitesi Tömer’de lisan kurslarına devam etti. Daha sonra maddi yetersizliklerden dolayı eğitim hayatını Türkiye’de 1995 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümüyle devam ettirdi.1999 yılında mezun olan SARICA aynı yıl Yozgat ta öğretmenliğe başladı. Eğitim öğretim hayatının yanı sıra profesyonel iş yaşamına Gazetecilik ve reklamcılık sektöründe başladı ve pek çok farklı gazetede iş deneyimini artırdı. Gazeteciliğin çeşitli alanlarında tecrübe kazandı. Daha sonra üniversite yıllarında Gazete Mega Van’ı kurdu.

BESAM-Bilgi,eğitim ve sosyal araştırmalar merkezi eğitim editörlüğünü de yapan SARICA Düşlediğin hedefi gerçekleştir, İş ve insan ilişkileri, Markalaşmak, Proje yönetimi, Girişimcilik, İnsan kaynakları yönetimi ve Çatışma yönetimi seminerlerine de katılmıştır.
Halen bir çok yayın organında yazıları yayınlanmaktadır. Çeşitli araştırmaları devam etmekte ve kitap olma sırasını sabırsızlıkla beklemekteler. Eyvah çocuğum okula başlıyor makaleleri oluşmakta okuyucularından olumlu tepkiler almaktadır.
İlk kitabı MOBBİNG DE YAPARIM KARİYER DE’nin araştırma ve yazım safhalarında Kıbrıs’ta bulunan SARICA burada tanıştığı Ayşegül Hanımla hayatını birleştirme kararı almıştır.
BU ADAM BENİM BABAM Kitabının ardından üçüncü kitabıyla sizlerle kucaklaşan SARICA; Yasemin , Kübra Nur ve Ahmet Mecid’in babasıdır
.

Mobbing de Yaparım Kariyer de
İsmini yeni duyduğumuz ama yıllardır aynı toplumun bireyleri olarak maruz kaldığımız psikolojik saldırının isminin MOBBİNG olduğunu Erhan Sarıca, bu kitabıyla bizlere ve herkese öğretiyor. "Hangi meslek grubunda mobbing uygulanmıyor?" sorusunun cevabı neredeyse yok gibi. Çocukluğumuzda aile içinde farkında olmadan maruz kaldığımız mobbing, okullarda devam ediyor. Okullar bitip iş hayatına girdiğimizde tüm pervasızlığı ile devam ediyor. Üstün asta, astın üste, mevkidaşın mevkidaşına, eşin eşine, arkadaşın arkadaşına uygulayabildiği ve kitabımızın yazarının "insanlık suçu" olarak nitelendirdiği mobbing yaşamımızın bir parçası olmuş durumda. Olmuş olmasına da"bu psikoljik saldırının" diğer deyimle "psikoljik terör uygulayan teröristlerin" işgal ettikleri makamlar ne yazık ki en alt kademeden en üst kademeye doğru sıralanırken, asıl üzüntü veren ise bu makam işgalcilerinin kendilerinden hizmet almak isteyen toplum bireylerine de mobbing uygulamaları. Bu kitabı okuduktan sonra eminiz sizde şöyle bir çevrenize bakacak ve çevrenizdeki mobbingcilerin varlığını görünce "şimdiye kadar ben bunları nasıl göremedim" diyerek hayıflanacaksınız."

Bu Adam Benim Babam
Biz anne-babalar olarak evlatlarımıza nasıl davranırsak, evlatlarımızı ne kadar iyi anlarsak, onları nasıl görmek istediğimizden çok, onların tercihlerine ne kadar hoşgörüyle yaklaşırsak, emin olunuz ki karakterli,güvenilir,iyi ve sağlam kişilikli birer insan yetiştirebiliriz.
İnsanın ömrü binaların ömrüne benzer. Binaların en önemli noktası muhakkak ki temelidir. Temel sağlam olduktan sonra üzerine inşa edeceğiniz binanın özelliği ve kat adedi istediğiniz özelliklerde olacaktır. Ama binamızın temelinin istediğimiz vasıflarda ve sağlam olmadığı durumlarda,herhangi bir olumsuzlukta binamız zarar görecektir.yetiştirdiğimiz evlatlarımızı da bu mantıkla düşünmeliyiz, onlara nasıl birer insan olmalarını bekliyorsak öyle bilgi, beceri ve donanımla donatmalıyız. Eğitim ve öğretim hayatında aldıkları, bizim ona öğrettiklerimizle sağlam bir kişiliğe sahip olacaktır. Erhan Sarıca Kimdir?

Marie Curie Kimdir?  / Marie Cruie / El Kindi Kısaca / Harezmi Hayatı Kısaca / Da Vinci Hayatı Kısaca / Albert Einstein Kısaca

Bilim İnsanları / Ünlü Yazarlar / Ünlü Ressamlar / Ünlü Müzisyenler / Türk Büyükleri / Türk Bilim İnsanları / Ünlü Matematikçiler / Ünlü Fizikçiler